رژیم غذایی که عادت به آن دارید، تأثیر زیادی بر کبد میگذارد، بنابراین پیروی از روشهای سالم برای محافظت از کبد در برابر بسیاری از عوارض و حفظ عملکرد مؤثر آن بسیار مهم است..
برای غلبه بر بیماری کبد چرب، لازم است تغییراتی اساسی و مداوم در رژیم غذایی خود ایجاد کنید، نه اینکه فقط از خوردن یک سری از غذاهای ناسالم پرهیز کنید. مهمترین بخش این تغییرات این است که باید «تداومپذیر» باشند.
یکی از راههای اصلی کنترل علائم کم کاری تیروئید، بهبود رژیم غذایی است. هر چند شما باید به دیگر توصیههای پزشکی نیز عمل نمایید؛ اما رژیم غذاییتان نیز از جنبهی تنظیم عملکرد تیروئید نقش بسیار مهمی دارد.
هر وقت سموم در کبد تجمع کنند لازم است به دنبال روشی برای پاکسازی آن باشید. این عضو بدن معمولا وقتی دچار نقصی در عملکردش میشود به شما اعلام میکند. به همین دلیل در صورتی که علائم زیر را داشتید باید کبد را پاکسازی کنید:
کبد یکی از مهمترین اندامهای بدن است که نه تنها در عملکردهای متابولیکی بلکه در فرایندهای گوارشی و هورمونی نیز دخالت دارد. حتما دوست دارید بدانید چگونه میتوانید کبدتان را پاکسازی کنید.
کمکاری تیروئید اختلالی است که در آن غده تیروئید ضعیف شده و کمتر هورمون تولید میکند. به همین دلیل، افرادی که دچار کمکاری تیروئید هستند متابولیسم تند و مناسبی ندارند. البته این تغییر در فعالیت هورمونی که مسئول تنظیم سوخت و ساز، واکنشهای عصبی و جریان خون در بدن است، علائمی ایجاد میکند.
کارشناسان ابتلا به کمکاری تیروئید را به رژیم غذایی نامناسب، قرار گرفتن در معرض سموم، استرس و دیگر عادتهای بدی مربوط میدانند که بر سلامت عمومی اثر میگذارند.
برخی از عملکردهای کبد شامل این موارد میشود: نابود کردن سموم و سلولهای مرده، سوخت و ساز لیپیدها و کربوهیدراتها و پروتئینها، تصفیه خون و ذخیرهی مواد مغذی برای تعادل درونی بدن ما. وقتی تغییری رخ میدهد و کبد نمیتواند عملکردهایش را به طور نرمال انجام دهد، فوراً بر سلامتیمان اثر میگذارد.
کبد وظیفه تجزیه کربوهیدراتها، تولید گلوکز و سمزدایی بدن را دارد. همچنین مواد مغذی را ذخیره کرده و صفرا ایجاد میکند که برای هضم و جذب درست مواد مغذی موجود در خوراکیها لازم است. غذاها و نوشیدنیهای زیادی هستند که فرد میتواند برای محافظت از کبد مصرف کند.
برخی میوهها به دلیل خواصی که دارند برای بهبود کبد چرب مؤثر عمل میکنند. چون میتوانند به کاهش التهاب در این عضو مهم کمک کنند و وجود چربی در آن را کاهش دهند. در این مطلب شما را با این میوههای خوب بیشتر آشنا میکنیم.
کبد یکی از مهمترین ارگانهای بدن انسان است. این عضو پرکار به بدن در هضم مواد غذایی، ذخیره انرژی و حذف سموم کمک میکند. به همین دلیل نیز باید برای حفظ سلامت آن رژیم غذایی مناسبی داشته باشید.
اگر دچار سنگ کیسه صفرا هستید، خیلی مهم است که روزی دو و نیم تا سه لیتر آب بنوشید و رژیم غذایی مخصوص و مناسبی داشته باشید، زیرا اگر دارو مصرف کنید اما رژیم غذاییتان را اصلاح نکنید، مشکل اصلی برطرف نخواهد شد.
رژیم غذایی یک فرد میتواند تأثیر قابلتوجهی در علائم کمکاری تیروئید داشته باشد. برخی از مواد غذایی میتوانند شرایط را بهبود بخشند در حالی که برخی دیگر میتوانند این بیماری را وخیمتر کنند یا با داروها تداخل داشته باشند.
به افرادی که میخواهند از پیشرفت بیماری کبد چرب در امان بمانند، توصیه میشود سبزی فراوان و مقدار مشخصی میوه را در رژیم روزانه غذاییشان داشته باشند. هر چه میزان مصرف سبزیها در برنامه غذایی بیشتر باشد، احتمال ابتلا به بیماریهایی مانند بیماری کبد چرب کمتر خواهد شد.
بیماری کبد چرب با نام دقیقتر بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD)، زمانی رخ میدهد که بیش از 5 درصد سلولهای کبدی حاوی چربی باشند. علت دقیق این بیماری شناخته شده نیست، اما هم رژیم غذایی نامناسب و هم ژنتیک ضعیف نقش مهمی در ابتلای آن بازی میکنند.
کبد عضوی از بدن انسان است که وظایف مهمی را عهدهدار است. به همین جهت سلامت کبد و پیشگیری از بیماریهایی مثل کبد چرب و سیروز کبدی بسیار مهم است. با رعایت برخی نکات و رژیم غذایی مناسب میتوان از دچار شدن به مشکلات کبدی جلوگیری کرد. در ادامه به برخی خوراکیهای مفید و مضر برای سلامت کبد اشاره میکنیم.