تبیان، دستیار زندگی
حضرت آیت الله مصباح یزدی، هم چنین در فصلی جامع، با اشاره به اهمیت اسوه پذیری، انواع و آفت های آن، الگوگیری از چشم انداز قرآن را شرح می دهند و شیوه اسوه پذیری از سیره فاطمی را بیان می کنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کتاب «جامی از زلال کوثر»

«جامی از زلال کوثر»، روایت عاشقانه ای از کرامت ها و مقام های زیباترین زهره تابان عالم، فاطمه، دختر پیامبر خاتم است. حضرت ایت الله مصباح یزدی در این روایت عارفانه و دل انگیز، گوشه ای از جمال و کمال آن گران قدر بی همتا و آن وجود بی مثل را به گونه ای عاشقانه، معرفی می کند.

«آری! تجلی باطن و حقیقت فاطمه زهرا در بهشت برین، سرچشمه کوثر است، سرچشمه بی کرانه ای که زلال بی همانندش، طهارت بخش بهشتیان برای فیض حضور الاهی می باشد و لیاقت بخش ایشان برای ورود به حریم کبریایی؛ حقیقت یگانه ای که تلاقی گاه قرآن و عترت است و میعادگاه این دو با نبوت.»

حضرت استاد! در این نگاشته روح افزا، جایگاه آن گوهر بی بدیل را در عرش خدا و در کلام رسول خدا صلی الله علیه وآله باز می نمایانند و فاطمه را به عنوان پرتوی از نور احمدی معرفی و رتبه وجودی آن وجود ذی جود را در پیشگاه ساکنان آسمان ها تصویر می کنند.

«آن هنگام که خداوند، نور زهرا را از پدرش، محمد مصطفی صلی الله علیه وآله برگرفت، آسمان ها را چنان درخشش و نورانیتی فرا گرفت که ملایک را جملگی مات و مبهوت خود ساخت؛ چراکه تا پیش از این، چنان نور و ضیایی ندیده بودند. به یقین، نور فاطمه از عظمت و جلالت الاهی سرچشمه گرفت و تمام آسمان ها را غرق نورافشانی خویش گردانید.»

حضرت فاطمه

حضرت آیت الله مصباح یزدی، هم چنین در فصلی جامع، با اشاره به اهمیت اسوه پذیری، انواع و آفت های آن، الگوگیری از چشم انداز قرآن را شرح می دهند و شیوه اسوه پذیری از سیره فاطمی را بیان می کنند.

«فاطمه، استوار اسوه حسنه است و این است رمز و راز آن که سیره فاطمی برای همه امامان از نسل او، اسوه، حجت و الگو می گردد و چرا چنین نباشد در حالی که فاطمه، قسمتی از وجود نازنین محمد است و سیره او، جلوه دیگری از سیره رسول الله است. هم چنین حضرت فاطمه، نه تنها الگوی زنان که الگوی تمام جهانیان نیز هست؛ تا آن جا که مولای عدل گستر ما، مادرش فاطمه را اسوه نیکوی زندگانی خویش معرفی می کند».

حضرت علامه با بیان پیشینه و فرجام فدک، راز قیام بزرگ حضرت زهرا سلام الله علیها را در مقابل غاصبان فدک، موشکافی کرده و از حماسه حضرت فاطمه سلام الله علیها ، همان فدایی ولایت، اشک واره می نگارند

ایشان هم چنین در ادامه و در فصلی مشروح، جلوه هایی زیبا از سیره حضرت فاطمه را در گاه بندگی و در نهاد خانواده بر می شمارند.

«عبادت فاطمه، از لحاظ کیفیت معنوی، آن چنان بی مانند است که درخشندگی نور آن باعث حیرت و لذت ملایک مقرب الاهی می گردد، تا آن جا که هفتاد هزار فرشته از فرشتگان مقرب الاهی، جملگی بر او سلام و تحیت می فرستند. آن بانوی بی همتا هم چنین کامل ترین اسوه و الگوی حیا، عفت و حجاب نیز هست. آن حضرت چنان حجب، حیا و عفاف را سرلوحه رفتار خویش ساخته که از همه نامحرمان و حتی از مردان نابینا نیز پوشیده و مستور است.»

حضرت علامه با بیان پیشینه و فرجام فدک، راز قیام بزرگ حضرت زهرا سلام الله علیها را در مقابل غاصبان فدک، موشکافی کرده و از حماسه حضرت فاطمه سلام الله علیها، همان فدایی ولایت، اشک واره می نگارند.

حضرت آیت الله مصباح یزدی، هم چنین در فصلی جامع، با اشاره به اهمیت اسوه پذیری، انواع و آفت های آن، الگوگیری از چشم انداز قرآن را شرح می دهند و شیوه اسوه پذیری از سیره فاطمی را بیان می کنند

«فاطمه، شیداترین پروانه شمع امامت بود؛ پروانه ای که با سوختن خویش به همگان آموخت که امام بر حق، چونان کعبه است؛ کعبه ای که مردم باید بر گردش طواف کنند. حضرت فاطمه بود که عاشقانه ترین پاسداشت را از حریم امامت روا داشت، یگانه ترین اسوه دهی را در همرهی با ولایت ادا ساخت، همو که پهلویش شکست و در خون نشست؛ ولی لحظه ای از یاوری ولی امر خویش از پای ننشست و همو که با فریادهای جان سوز خویش، زیباترین و ماناترین شعار ولایت مداری را در گوش جان پیروان خویش طنین انداز ساخت. خدمت فاطمه به عالم هستی، قابل هیچ وصفی نیست. اگر زهرا و آن خطبه های هدایت گونه اش نبود، امروز نیز ما باور نمی کردیم که حق با علی بوده است. این فاطمه بود که امامت را حیاتی دیگر بخشید، رسالت را مایه ثمر گردید و خلقت را به هدف نزدیک تر کرد».

حضرت ایت الله مصباح یزدی در پایان با اشاره به تعبیر حضرت امام خمینی(ره) درباره حضرت زهرا سلام الله علیها، سیمای آن گوهر پاک را در بیان ذریه او شرح می دهند.

«شما باید به او اقتدا کنید؛ باید زهد، تقوا، عفاف و همه چیزهایی را که او داشته است، تبعیت کنید. الگو حضرت زهراست. الگو پیغمبر است.»

بخش تاریخ و سیره معصومین تبیان


منبع: دیدار آشنا، شماره های 70 و 71.

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.