مطبوعات
منبع: بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با جوانان 1/2/79
بنده در دو سال قبل از این در یكى از خطبههاى نمازجمعه گفتم كهدستگاههاى استكبارى دنیا و در راس همه امریكا از تبلیغات براىساقط كردن و ایجاد اغتشاش در كشورها استفاده مىكنند; بعد بهآنمراكز تبلیغاتى خطاب كردم و گفتم: ولى بدانید این توطئه كه شمابخواهید بهوسیلهى رادیوهاتان در ایران اسلامى، همان برنامههایىرا كه در اروپاىشرقى و در بعضى از كشورهاى دیگر بهوجود آوردید،بهوجود بیاورید، این نشدنى است; این خیال خامى است.من حالا مىبینم متاسفانه همان دشمنى كه بهوسیلهى تبلیغات خود،همتش این بود كه افكار عمومى یك كشور را بهسمتى متوجه بكند،امروز بهجاى رادیوها آمده و در داخل كشور ما پایگاه زدهاست!
بعضى از این مطبوعاتى كه امروز هستند، پایگاههاى دشمنند; همانكارى را مىكنند كه رادیو و تلویزیونهاى بى.بى.سى و امریكا و رژیم صهیونیستى مىخواهند بكنند!
من نه با آزادى مطبوعات مخالفم، نه با تنوع مطبوعات; اگر بهجاى بیست تاروزنامه، دویست تا روزنامه هم در این كشور در بیاید، بندهخوشحالتر هم خواهم بود و از اینكه روزنامههاى كشور زیاد بشوند،هیچ احساس بدى ندارم.
اگر مطبوعات، آن طورى كه در قانون اساسى هست، مایهى روشنگرىباشند،مصالح كشور را رعایت كنند، به نفع مردم قلم بزنند، بهنفع دین قلم بزنند، اینمطبوعات هرچه بیشتر باشند، بهتر است;اما امروز مطبوعاتى پیدا مىشوند كه همهى همتشان، تشویش افكارعمومى و ایجاد اختلاف و ایجاد بدبینى در مردم و خوانندگانشاننسبتبه نظام است! ده تا، پانزده تا روزنامه، گویا از یكمركز هدایت مىشوند; تیترهاى شبیه به هم در قضایاى مختلف; قضایاىكوچك را بزرگ مىكنند و تیترهایى مىزنند كه هركس این تیترها رانگاه مىكند، خیال مىكند كه همه چیز در كشور از دست رفته است!
اینها امید را در جوانان مىمیرانند; روح اعتماد به مسوولان را درآحاد مردم كشور تضعیف مىكنند; نهادهاى اصلى كشور را مورد اهانتو توهین قرار مىدهند!من نمىدانم مدل اینها كجاست و كیست!
مطبوعات غربى هم اینطور نیستند! این یك نوع شارلاتانیزم مطبوعاتىاست كه امروز بعضى از مطبوعات در پیش گرفتهاند! در دنیایى كهبراى بعضى از روزنامههاى ما مدل روزنامهنگارى است، اگر مسوولى،وزیرى، حتى رئیس جمهورى دزدى بكند،مىنویسند و افشا مىكنند; اگرجنایتبكند، افشا مىكنند; اگر رشوهخوارى بكند، تیتر مىزنند ومىگویند; اما به قانون اساسى كشور حمله نمىكنند; به مجلسقانونگذارى حمله نمىكنند; ممكن است از قوانین مصوب انتقادبكنند،تحلیل بكنند; اما در قبال یك قانون، هوچى بازى راهنمىاندازند; اینها از صاحبان اصلى این روشها هم قدم جلوترگذاشتهاند! قانون اساسى، مورد اهانت; سیاستهاى اصلى كشور، مورداهانت; قضایاى كوچك، درشتنمایى شده!در هر حادثهیى، جو تهمت فضارا پر مىكند! ترورى اتفاق مىافتد; هنوز هیچ اطلاعى در دست نیست،هنوز از این كه این حادثه را چه كسى انجام داده، هیچكس سرنخىنداشته; اما مىبینید كه در روزنامه تیتر مىزنند; سپاه رامتهم مىكنند; بسیج را متهم مىكنند; روحانیت را متهم مىكنند! هدفاز این كارها چیست؟! چرا با بسیج اینقدر بدند؟! من در بخش اولصحبتم به شما عرضكردم كه جوان سرشار از انرژى است; جوانهیجانطلب است.
آن روزى كهكشور دچار یك جنگ مسلحانه باشد، جوانان با میل ورغبت مىروند.آن وقتى كه كشور در آرامش و صلح است، براى ارضاى سالمهیجانطلبى جوانان، چه چیزى بهتر از بسیج؟ این ابتكار امام بود.
روح هیجان طلب جوان،اگر بنا باشد در راه سازنده، در راهایمانى، در راه سالم، در راهى كه مىتواند براى كشور مفید واقعبشود، بهكار بیفتد، چه سازمانى مهمتر و مطمئنتر از سازمان بسیجاست؟ چرا اینقدر با بسیج دشمنى مىكنند؟! با چه دشمنند؟!
چرااینقدر بسیج را زیر سوال مىبرند؟! اینهاست كه آن انگیزههاىباطنى را برملا مىكند.
من مىدانم كه در بسیارى از این مطبوعات آدمهاى خوب ومومنى مشغول كارند چه كسانى كه قلم مىزنند، چه كسانى كه ادارهمىكنند امادر لابلاى همینها اثر انگشت عبدالله بن ابىها را منمىبینم: تفرقه افكنىها، اختلاف افكنىها، تشنج آفرینىها، تشویشافكار عمومى، ناامید كردنها، یاس پراكنىها، چهرهسازى عناصروابسته و مرید دشمن، از نظر انداختن عناصر مفید و مومن و مخلص ودلسوز! البته این كارها به جایى هم نخواهد رسید; خداى متعالرسوا مىكند.
من البته مایل نبودم با این صراحت و تفصیل دربارهى بعضى ازمطبوعات حرف بزنم; در واقع ناگزیر شدم.
من با مسوولان صحبت كردم.رئیس جمهور محترممان هم مثل من از این مطبوعاتناراحت است; من با ایشان هم صحبت كردهام.
شنیدم ایشان بعضى از اینها را جمع كردهاند، نصیحت كردهاند و بهآنها حرفهایى زدهاند.
من نمىدانم آیا كار با نصیحت پیش مىرود یا نه; بعید مىدانم!
وقتى كه دشمن براى اثرگذارى برروى اذهان عمومى و ایجادمسالهىروز برنامهریزى كرده، فرصت نمىدهند كه مردم نفس بكشند.
اگر مردم درجایى یك شادى هم پیدا كنند، بلافاصله مسالهیى را علممىكنند و دایم كشمكش راه مىاندازند!من بارها به مسوولان دولتىتذكر دادهام و بهطور جدى از آنها خواستهام كه جلوى این وضعیت رابگیرند; این اسمش محدود كردن مطبوعات نیست; این اسمش جلوگیرى ازانتقال آزاد اطلاعات نیست انتقال سالم اطلاعات مورد تایید ماستاین معنایش جلوگیرى از نفوذ دشمن است; جلوگیرى از به ثمر رسیدنتوطئهى تبلیغاتى دشمن است.
من وجود این جریان تبلیغاتى و مطبوعاتى را به حال كشور، به حالجوانان، به حال آینده، به حال انقلاب، بهحال ایمان مردم مضرمىدانم.
این جریان، دایم درصدد قداستشكنى از مسائل اساسى اسلامى است;مباحث اسلامى را زیر سوال مىبرند; انقلاب را زیر سوال مىبرند; نهبا بیان منطقى، با روشهاى بسیار غلط كه جز در مطبوعات ناسالم دردورههایى كه بوده، انسان نمىتواند نظیر و شبیهش را پیدا كند!
من به نظرم رسید بعد از آن كه با مسوولان در میان گذاشتم و بهرئیس جمهور گفتم، این را بهعنوان یك درد دل و شكوه مثل پدرى كهبا فرزندانش مطلبى را درمیان مىگذارد با شما در میان بگذارم.
البته من به شما عرض بكنم كه یكى از هدفهاى دشمن این است كهبا تحریك احساسات، در كشور ایجاد ناامنى بكند.
من قویا توصیه مىكنم كهبه خاطر احساسات و به خاطر طرفدارى از فلانكس، مبادا بر خلاف قانون هیچ اقدامى انجام بگیرد; من به هیچ وجهاجازه نمىدهم.
دشمن وقتى بخواهد ایجاد اغتشاش و درگیرى بكند، براى او خیلىمشكل نیست كه چهار نفر مزدور را دربین بچههاى مومن، بچههاىحزباللهى و بچههاى صادق بفرستد; بهعنوان طرفدارى از رهبرى،بهعنوان اینكه رهبرى مظلوم واقع شده، بیایید كمك كنید; سپسجنجال درست كنند! مراقب نفوذیها باشید.
من مىخواهم فقط شماها بدانید; مىخواهم افكار عمومى بىخبر نمانداز این كه دشمن در زمینهى مسائل فرهنگى در كشور چه مىكند وهدفهایش چیست.
هدفهاى دشمن از این كارها عبارت است از بىایمان كردن، ایجادگسستبین نسل كنونى و نسل گذشته، و كوچك كردن افتخارات بیستسالگذشته.
همهى مردمان با فرهنگ در كشورها سعى مىكنند افتخارات گذشتهىخودشان را بزرگ كنند.
این جنگ هشتساله و این دفاع مقدس، از بزرگترین افتخارات ملتایران بود.
همهى دنیا ناتو، كشورهاى بلوك شرق، خود امریكا، كشورهاى مرتجعمنطقه با هم همدس تشدند، به عراق كمك كردند و به ایران فشارآوردند; اما نتوانستند یك وجب از خاك این كشور را اشغال كنند.
عزیزان من! ما در دویستسال گذشته، قبل از این جنگ تحمیلى،هروقت این كشور با كشور دیگرى درگیرى نظامى داشت، بخشى از كشوررفت; اما بعد از دویستسال، آن جنگى كه در آن دشمن نتوانستیكوجب از خاك این كشور را بگیرد با اینكه همهى قدرتهاى نظامى وسیاسى دنیا و پشتیبانیهاى بینالمللى همراه او بود همین جنگ هشتساله است.
این جنگ یكى از مفاخر تاریخ ایران است; آنوقت مىآیند جنگ ورزمندگان و شهدا و سپاه و ارتش و بسیج را زیر سوال مىبرند! اینگسست نسل كنونى از نسلگذشته و از افتخارات گذشته، این جدا كردنمردم از مسوولان، این جدا كردنمردم از عقاید دینى و باورهاىدینى، آیا جز از دشمن برمىآید؟ اما مىبینیم كه فلان روزنامه هماین كارها را مىكند! البته بعضى هم هستند كه واقعا دشمن نیستندكه من مىدانم اینطور است اما غافلند.