قلقلك دادن كه خنده نداره!
همه ما با مفهوم قلقلک و قلقلکی بودن آشنا هستیم. هنگامی که نقاط خاصی از بدن توسط دیگران لمس شود، گویی تمام وجود آدم در آن لحظه دچار نوعی تشنج به خصوص میشود و عملکرد تمام دستگاههای بدن در آن لحظه، تحت تاثیر این تماس قرار میگیرند.

برای اینکه مغز زمان پاسخگوییاش را سرعت بخشد، آن چیزی را که قرار است برایتان اتفاق بیافتد را پیشبینی میکند. به صورت تخصصیتر، مخچه حرکات بدنتان را مشاهده میکند و میتواند بین حسهای مورد انتظار و غیر منتظره، فرق قائل شود، که عموما به کنار گذاشتن کم یا کامل احساسات مورد انتظار منتج میشود، آن هم در حالی که مغز دقت خیلی بیشتری به احساسات غیر منتظره دارد.
بنابراین زمانیکه خودتان را قلقلک میدهید، مغزتان احساسات مربوط به آن را رد میکند، اینطور میشود که قلقلک دادن خودتان بی اهمیت شمرده میشود، درست مانند زمانیکه تایپ میکنید و مغزتان به شکل قابل توجهی حس لامسه در انگشتان تان را ناکنش ور میکند به شکلی که شما به این قضیه توجهی ندارید مگر اینکه به عمد به آن فکر کنید. این همان نوع اتفاقی است که هنگام قلقلک دادن خودتان رخ میدهد.
محققان در «کالج دانشگاهی لندن» این موضوع را به وسیله اسکن مغز افراد طی زمانی که کف دستشان توسط آزمونگران و خودشان لمس میشد، بررسی کردند. اسکنهای مغز نشان داد وقتی که لمس توسط عاملی خارجی حادث شد، سیستم حسی مغز (درگیر پردازش لمس) و بخش قدامیمغز (درگیر پردازش لذت) بسیار قوی تر از زمانیکه لمس توسط خود افراد حادث میشود، واکنش نشان میدهند.
در این مورد، مغز از اطلاعات حرکات انگشت و بازوها و اطلاعات دیداری، برای پیش بینی کردن لمس استفاده میکند. بنابراین، شما نمیتوانید خودتان را قلقلک دهید چرا که هیچ عامل غافلگیرکنندهایی وجود ندارد.