
چند روش مؤثر برای غلبه بر اضطراب و افسردگی
راهکارهایی که در ادامه توصیه میکنیم تمریناتی عملی هستند که از درمان رفتاری شناختی (CBT) بر محور ذهن آگاهی گرفته شدهاند؛ بهترین رویکردی که در زمینهی کنترل اضطراب و افسردگی امتحان خود را پس داده است. هر روز یکی از این روشها را طبق انتخاب خودتان تمرین کنید، تداوم رمز موفقیت شماست.

کنترل اضطراب فرزندان در دوران قرنطینه
ورود ویروس کرونا به کشورمان و تلاشهای بعدی به منظور کاهش سرعت انتشار از طریق فاصلهگذاری اجتماعی، قطعاً به افزایش اضطراب در افراد در سراسر کشور و البته سراسر جهان منجر شده است و در حالی که هرکس به این سطح از استرس پاسخ متفاوتی میدهد، کودکان و نوجوانان از جمله کسانی هستند که ممکن است به استرس ناشی از این بحران حساس باشند.

آیا کرونا باعث اختلال «بازار هراسی» میشود؟
آگورافوبیا یا اختلال «بازار هراسی» که گاهی «برزن هراسی» و یا «ترس از شلوغی» هم نامیده میشود، نوعی اختلال اضطراب است که در آن فرد نمیتواند فضای امن خانه را ترک کرده و در فضای بیرون در میان جمعیت قرار بگیرد. چون این کار باعث اضطراب در وی میشود.

7 علامت استرس که نادیدهاش میگیرید
استرس یک فرآیند طبیعی در بدن است که در مواجهه با شرایط بیرونی بروز میکند و در واقع نوعی واکنش دفاعی شامل واکنش فیزیولوژیکی یا روانی است. استرس به اشکال مختلفی بروز میکند که باید انواع آن را شناخت. در واقع علائم استرس میتواند به راحتی تعادل احساسی و عاطفی فرد را برهم بزند.

10 روش مؤثر برای غلبه بر استرس کنکور
اگر در دوران آمادگی برای آزمونها یا کنکور، خودتان یا یکی از اطرافیانتان با استرس دستوپنجه نرم میکند، در این مطلب مواردی را آوردهایم که شاید بخواهید آنها را به خاطر بسپارید.

روشهایی برای درمان و کاهش استرس کنکور
برخی کنکوریها امسال نه تنها اضطراب کنکور را دارند بلکه استرس کرونا را هم تحمل میکنند. اما جای نگرانی نیست چون این شرایط برای همه داوطلبان کنکور سراسری امسال یکسان است. در واقع میتوان گفت اضطراب دوران کنکور کاملا طبیعی است، اما اگر این اضطراب مدیریت نشده و از حالت طبیعی خارج شود نه تنها مانع پیشرفت فرد شده بلکه باعث شکست نیز خواهد بود.

اینفوگرافیک| عادتهایی که مغزتان رو پیر میکنند
هرچند محققان، نسخهای خاص و واحد برای سلامت ادراکی مغز ارائه ندادهاند، اما مطالعات زیادی نشان داده یک سری از عادتها و الگوها که به طور کلی سالماند میتوانند برای عملکرد ادراکی مغز نیز مفید باشند.

اینفوگرافیک| راههای غلبه بر ترس ناشی از بیماری (نوسوفوبیا)
ترس از بیماری یا نوسوفوبیا نوعی وسواس و اختلال روانی است که در آن فرد از ابتلا شدن به بیماری نگران است و این ترس و نگرانی روی تمام ابعاد زندگی او اثر میگذارد و به گونهای که اثرات مخرب آن زندگی شخص را تحت تاثیر قرار میدهد. این اختلال در شرایط غیر عادی مثل با روی کار آمدن ویروس کرونا در دنیا بیشتر میشود و گریبانگیر عده زیادی میشود.

در این روزهای کرونایی فقط شما نیستید که احساس ناامیدی و افسردگی میکنید
عجیب نیست که همهی ما این روزها مضطرب باشیم و این اضطراب بر زندگی روزمرهی ما بینهایت اثر گذاشته است. اضطراب ِ ناشی از نگرانیهای مالی، از دست دادن شغل، نگرانی بابت سلامتی عزیزانمان، ترس از ناشناختهها و اینکه نمیدانیم بعداً چه خواهد شد، در میان تمام نگرانیهای دیگر که قبلاً هم داشتیم بیشتر خودنمایی میکنند.

باورهای اشتباه اما رایج در مورد استرس
هرچند استرس خفیف در برخی مواقع میتواند مفید باشد و نتیجهای مطلوب بدهد، مثلاً اضطراب عملکرد در حد خفیف پیش از یک امتحان مفید است و میتواند به فرد کمک کند هوشیار بماند و تلاش بیشتری بکند. اما برچسب ِ «مفید و لازم» زدن به هر نوع استرسی بسیار مضر است.

چند توصیه برای مقابله با اضطراب ویروس کرونا
با حفظ آرامش و مدیریت استرس و اضطراب، تغذیه مناسب و رعایت نکات بهداشتی به جنگ با کرونا برویم...

11 روش برای رهایی از اضطراب در کمتر از 5 دقیقه
بیقراری، عدم تمرکز، تحریکپذیری و عدم کنترل نگرانی از بارزترین علائم وجود اضطراب در فرد است که نه تنها با گذشت زمان از بین نمی رود بلکه رفته رفته وخیمتر شده و بر تمام ابعاد زندگی او تأثیر میگذارد و باعث اختلال در سلامت جسمی و روانی، کلیه فعالیتهای اجتماعی از قبیل مدرسه، عملکرد شغلی و اختلال در روابط بین فردی و ... میشود.

چگونه با بچهها در مورد ویروس کرونا حرف بزنیم؟
هر روز خبرهای بیشتری در مورد ویروس جدید کرونا منتشر میشود و همهی افراد در هر سن و سالی خواهناخواه با این خبرها و استرسهای ناشی از آن درگیر هستند. زندگی روزمرهی خانوادهها مختل شده و بچهها نیز کاملاً تحت تأثیر این بحران نگرانکننده قرار گرفتهاند.

5پیشنهاد برای کاهش استرس پس از سانحه در کودکان
کودکان چون نسبت به بزرگترها در برابر حوادث آسیبپذیرترند ممکن است در پی حوادثی چون فجایع تروریستی، حملات موشکی یا حوادث طبیعی از قبیل سیل، زلزله، طوفان، تصادفات، مرگ عزیزان و ... قادر به درک و تحمل شرایط پیش آمده نبوده و وحشتزده و مضطرب واکنش شدیدی از خود بروز میدهند. قرار گرفتن در چنین موقعیتهایی ممکن است حس اعتماد و امنیت را از آنها گرفته و احساس ناتوانی شدید و آسیبپذیری کنند، گاهی حتی ممکن است خود کودک در چنین موقعیتهایی قرار نگرفته باشد و تنها از طریق تماشای اخبار و یا شبکههای اجتماعی آسیب ببیند.

استرس کودکان ناشی از چه عواملی است؟
تقریباً همه انسانها استرس را تجربه میکنند، استرس مکانیسمی طبیعی برای سازگاری بدن با شرایط دشوار است. اولین قدم برای شناخت استرس درک این مسئله است که برخی حوادث بسیار بیاهمیت و ناچیز برای بزرگسالان ممکن است باعث استرس شدید در کودکان گردد. اگرچه مقدار کمی استرس ممکن است مفید باشد اما استرس بیشازحد باعث آسیبهای روانی طولانیمدت در کودکان میشود؛ بنابراین کاهش استرس در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است.

با این 15 ترفند از پیر شدن ذهنتان جلوگیری کنید
داشتن حافظه خوب آرزوی بیشتر انسانهاست، سن و جنس نمیشناسد از کودکان گرفته تا افراد میانسال همه مایلند حافظه مثالزدنی داشته باشند.

12 پیشنهاد برای ترک عادت ناخن جویدن
شما هم میتوانید برای ترک ناخن جویدن از روشهای سنتی مانند پوشیدن دستکش، جویدن آدامس و ... استفاده کنید ولی تا زمانی که ریشه رفتار خود را پیدا نکنید، هرگز قادر نخواهید بود تا این عادت بد را ترک کنید.

اضطراب در کودکان و 5 راه کنترل آن
اگر کودک هرازگاهی احساس نگرانی و اضطراب کند طبیعی و بخشی از غریزه او است؛ اما اگر روزی چندبار نگران و مضطرب شده و اضطرابش در تمام فعالیتهای روزانهاش تأثیر بگذارد، از حالت طبیعی خارج شده و نیاز به درمان دارد.

چگونه غول اضطراب را شکست دهیم؟
اختلال اضطراب نوعی اختلال روانی رایج است که تقریباً بیشتر مردم را در دورهای از زندگی درگیر خود میکند. اختلال اضطراب میتواند به دلایل ژنتیکی، جسمانی و وقایع استرسزای زندگی ایجاد شود.

15 توصیه برای کاهش استرس در ایام امتحانات
استرس امتحانات طبیعی و بسیار رایج است. طبیعی است که نگران عملکرد خود باشید و به این فکر کنید که آماده نیستید و یا وقت کافی برای مطالعه ندارید. اگر شما هم از آن دسته دانش آموزان و یا دانشجویانی هستید که استرس امتحانات را تجربه میکنید بهتر است به خودتان یادآوری کنید که این تنها بخش کوچکی از زندگی شماست و اگر نتوانید کنترلش را به دست بگیرید در سایر مراحل زندگی با مشکلات بزرگتری روبرو خواهید شد.