چرا اسلام ساده زیستی مسئولان را یک ضرورت می داند؟ و فلسفه ی ساده زیستی مسئولان چیست؟ در پاسخ به این پرسش ها، مواردی به نظر می رسد که به بعضی از آن ها اشاره می کنیم...
ائمه اطهار علیهم السلام پس از آنکه مورد ضیق و فشار حکومت های مختلف قرار گرفتند و ارتباط شیعیان با ایشان اندک شد، تصمیم گرفتند تا با طراحی نظام یا سازمان وکالت، ارتباط خویش را با مردم حفظ کنند.
شرایط در حال حاضر به خصوص بعد از بیداری اسلامی، به گونه ایست که هر کس باید نوع نگاه خود را اصلاح و جبهه گیری ها و مواضعش را در مسیر واقعیت ها در عین فراموش نکردن آرمان ها قرار دهد.
در طول تاریخ، قیام امام حسین علیه السلام تاثیرات شگرفی در ظلم ناپذیری بسیاری از ملل داشته است. نمونه بارز و بسیار موفق آن،انقلابی است که در ایران اتفاق افتاد و تاثیرات این قیام را به خوبی نشان داد.
روش شناسی و سیره شناسی حضرت امام حسین علیه السلام در مهم ترین اتفاق تاریخی یعنی واقعه عاشورا، بصیرت و بینشی عمیق برای اهل خرد برجای خواهد گذاشت و پیام حرکت اصلاح طلبانه ایشان، اصلی در زندگی یک مسلمان قرار خواهد داد.
واقعه عظیم عاشورا، محصول یک اتفاق نبوده است. جریان فرهنگی که پیش از آن حکومت امام علی و امام حسن علیهما السلام را تحت تاثیر خود قرار داده بود نیز، متاثر از همین جریان است.
درعین حال که درسیره سیاسی امامان، اصول ثابتی مشاهده می شود، شیوه برخورد، فراز و نشیب سیاسی، چگونگی موضع گیری هاگاهی متفاوت بودو دراندیشه خام برخی افراد، متضاد به نظر می آید.
با توجه به شرایط بسیار سخت و فضای ملتهب سیاسی دوره امام هادی(علیه السلام) آن حضرت، مجالی برای ارائه دیدگاه های سیاسی در دوره امامتشان نداشتند؛ اما در این مقاله سعی شده است که برخی از دیدگاه های ایشان از منظر سیاسی، مورد بحث و تحلیل قرار گیرد.
در فرمایشات نبیّ گرامی اسلام صلی الله علیه و آله سخن از مرگ جاهلی (میتة جاهلیّة) به میان آمده است و اینکه بعضی از مردم به مرگ جاهلی از دنیا می روند. آیا می دانید مرگ جاهلی یعنی چه؟
درحالی که استکبار جهانی و ایادی آنها می کوشند تا به هر طریقی به جمهوری اسلامی ایران ضربه زده و آن را از پا دربیاورند، سؤالی مهم و اساسی دراین بین مطرح می شود که در مواجهه با دشمنان چگونه باید رفتار کنیم
یازدهمین برگزیده خدا از نسل رسولش در شرایط ویژه ای زندگی کرد که باعث شد رفتارهای عجیبی از خود بروز دهد. آگاهی از آن برای دوستداران ایشان راهگشای خوبی در تحلیل وقایع جهان از آن دوران تا دوران معاصر ماست.
اطّلاع از شرایط نابسامان آن عصر، بیانگر عظمت خدمات رسول خداست که چگونه چنان محیط منحطّی را در مدّت 23 سال به یک جامعۀ اسلامی که جامعه ای یکپارچه و قدرتمند است، تبدیل کرد.
هرچند افرادی چون عمار در ایجاد بصیرت تلاش کردند، اما کم بصیرتی مردم و نبود تعداد کافی خواص آگاه و بصیرت افزا موجب شد فتنه انگیزی معاویه به ثمر نشسته، تفرقه ای شدید در لشکر امام علی علیه السلام به وجود بیاید.
مخالفت صریح با دستورات رهبر انقلاب و سرپیچی از اجرای دین، دوری از اهدافی چون عدالت اجتماعی و ساده زیستی و روی آوردن به زندگی اشرافی، دو انحراف در انقلاب اسلامی در صدر اسلام بود که روشنگری انقلابیون پایدار بر اصول را می طلبید.
مشرکان رفع تحریمها را بر دست کشیدن از آرمان انقلاب متوقف کرده، گفته بودند در صورتی انزوای بنی هاشم برداشته می شود که انقلابیون رهبر انقلاب را در اختیار آنان بگذارند. این شرایط موجب شد تا برای حفظ جان رسول خدا همه بنی هاشم به شِعب ابوطالب بروند.
سازش با بزرگان انقلاب و حل کردن اختلافات از راه مذاکره، جنگ روانی و شکنجه های شدید سه شیوه از شیوه های مشرکان برای جلوگیری از پیشرفت انقلاب اسلامی در جامعه جاهلی حجاز بود.