تزریق بوتاکس در آرایشگاه خطر دارد
انجام اعمال زیبایی از جمله تزریق بوتاکس در آرایشگاه ها و سالن های زیبایی غیر اصولی و غیربهداشتی است.
مردم باید با علم و آگاهی نسبت به اعمال زیبایی از جمله تزریق بوتاکس، از انجام آن در سالن های آرایشی و توسط افراد غیر متخصص پرهیز کنند.
انجام این اعمال باید در کلینیک های تخصصی پوست انجام شود. هر کاری، تخصص و مهارت خاص خود را می طلبد که بسیاری از آرایشگران در زمینه انجام اعمال زیبایی مثل تزریق بوتاکس تخصص لازم را ندارند.
در تزریق بوتاکس لازم است فردی که این کار را انجام می دهد، بداند بوتاکس بر روی چه افرادی اثربخش است، در چه قسمتی از صورت باید تزریق شود و در چه قسمت هایی نباید تزریق شود و همچنین چه آمپولی استاندارد و با کیفیت است.
برخی از آرایشگران فقط تزریق این آمپول را آموخته اند و از جزئیات آن بی اطلاع هستند.
بیمارانی به مطب های متخصصان پوست مراجعه می کنند که در اثر تزریق نادرست آمپول بوتاکس دچار ناراحتی و حساسیت های شدیدی پوستی شده اند و بعد از بررسی مشخص می شود که بیمار، آمپول چپنی بوتاکس را که بی کیفیت است، در آرایشگاه دریافت کرده است.
هیچ گونه کنترلی بر ورود آمپول های بوتاکس چینی به کشور و توزیع آنها در آرایشگاه ها صورت نمی گیرد در حالی که وزارت بهداشت باید در این زمینه جدی تر برخورد کند.
از آنجا که نوع چینی این آمپول ارزان تر بوده، بیشتر مورد اقبال عمومی قرار گرفته است، در حالی که استفاده کنندگان از این نوع آمپول ها بخصوص در آرایشگاه ها نسبت به عوارض آن بی اطلاع هستند.
آمپولی استاندارد و بهداشتی است که شرایط نگهداری آن به خوبی رعایت شده باشد، چرا که آمپول با کیفیت به شرایط نگهداری آن برمی گردد و هر چه شرایط نگهداری آن بهتر باشد، اثربخشی آمپول نیز بهتر خواهد بود و عوارض بسیار کمتری بر جای خواهد گذاشت.
استفاده از بوتاکس تقلبی خطرناک است
ماده مورد تایید برای تزریق بوتاکس، «دیسپورت» است، اما برخی پزشکان برای صرفهجویی و ارزان تمامشدن ممکن است از مواد ارزانتر تقلبی هم استفاده کنند.
سم بوتولونیوم مادهای است که برای رفع چین و چروک صورت استفاده میشود که نوع معروف آن با نام تجاری بوتاکس در آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد و در ایران با نام دیسپورت مجوز واردات دارد.
اکنون علاوه بر متخصصان پوست، متخصصان مختلف از پزشک عمومی گرفته تا جراح فک و صورت، متخصص گوش و حلق و بینی و جراح پلاستیک، بوتاکس را تزریق میکنند و چون قیمت این ماده کمی گران است، برای اینکه از ماده ارزانتری استفاده کنند از انواع دیگر چینی، کرهای یا کانادایی استفاده میکنند.
پزشکان هنگام خرید باید از نمایندگی، گواهی FDA یا استاندارد اروپا را درخواست کنند تا از استاندارد بودن محصول مطمئن شوند و مرجع معتبری آن را تایید کرده باشد.
افراد عادی هم برای تزریق بوتاکس حتماً به متخصص پوست مراجعه کنند و بگویند که میخواهیم دیسپورت تزریق شود.
تزریق بوتاکس توسط افراد غیر ماهر باعث کوری میشود
اثرات بوتاکس برای از بین بردن چین و چروک پوست صورت و اطراف چشم موقتی است و فقط سه تا شش ماه دوام دارد و اگر توسط فرد غیر ماهر تزریق شود، حتی خطر کوری را ممکن است در پی داشته باشد.
پوست صورت، پلک و اطراف چشم در حال تغییر است و این تغییرات به واسطه افزایش سن هستند که میتوان با روشهای جوانسازی دوباره چین و چروک به وجود آمده را از بین برد.
روشهای غیر جراحی مانند فیلرها یا ژل هستند که میتوانند سطح پوست را مسطح کنند البته اثرات این روش نیز مانند بوتاکس موقتی است و بین شش تا دوازده ماه دوام دارد.
مکانیزم اثر فیلر پر کردن فضای بین چین و چروک پوست است، اما بوتاکس عضلات زیر پوست را فلج میکند و پوست را صاف میکند.
همه این روشها میتواند عوارض داشته باشد و در صورتی که توسط افراد ماهر تزریق نشود حتی کوری نیز میتواند به دنبال داشته باشد و حساسیتها و عفونتها نیز میتوانند از دیگر عوارض آن باشند.
تزریق بوتاکس توسط آرایشگران مجاز نیست
تزریق داروی بوتاکس برای رفع چین و چروک باید از سوی متخصص پوست انجام شود و تزریق این دارو توسط آرایشگران غیرمجاز است.
برخی آرایشگران اقدام به تزریق این دارو در محیط آرایشگاه میکنند که این کار نه در تخصص آرایشگران است و نه فضای آرایشگاه برای این کار مناسب است.
در صورتی که تزریق بوتاکس توسط افراد غیرمتخصص انجام شود، عوارضی مانند کبودی و ورم در ناحیه دور چشمها و پیشانی، سردرد و سرگیجه و افتادگی پلک و ابرو را به همراه خواهد داشت.
بوتاکس در برخی موارد برای کاهش میزان تعریق در ناحیه کف دستها یا زیربغل نیز استفاده میشود.
در تهیه داروی بوتاکس باید به این نکته توجه شود که دارو حتما مورد تایید وزارت بهداشت و درمان باشد.
تزریق داروی بوتاکس نیز باید حتما با مشورت و زیر نظر پزشک انجام شود. انتخاب بیمار از سوی پزشک نیز باید با دقت انجام شود؛ زیرا هر پوستی نیازمند تزریق بوتاکس نیست.
به عنوان مثال اگر زمان اخم کردن میان دو ابرو خط میافتد یا هنگام بالا بردن ابروها پیشانی چروک میشود، نباید بلافاصله تصمیم به تزریق بوتاکس گرفت.
تصمیمگیری درباره تزریق بوتاکس باید از سوی پزشک انجام شود. اگر پزشک تشخیص دهد که شرایط عضلات صورت به گونهای است که در آینده پوست دچار چین و چروک میشود، باید بوتاکس تجویز شود.
فرآوری: نیره ولدخانی
بخش سلامت تبیان
منابع :
ایرنا - مسعود داوودی، متخصص پوست، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
ایسنا - دکتر سیما رسایی، متخصص پوست، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز
فارس- دکتر رضا نبیی، چشم پزشک، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
فارس - دکتر پرویز طوسی، متخصص پوست
مطالب مرتبط:
آیا بوتاکس میگرن را درمان می کند؟
هشدارهای جدی درباره تزریق بوتاکس