تبیان، دستیار زندگی
«اگر ازدواج كنم باید قید درس خوندنو بزنم. مگه خونه داری و بچه داری فرصتی برای درس خوندن و پیشرفت كردن به آدم میده؟»
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ازدواج بهتر است یا درس خواندن


«اگر ازدواج كنم باید قید درس خوندنو بزنم. مگه خونه داری و بچه داری فرصتی برای درس خوندن و پیشرفت كردن به آدم میده؟»

ازدواج دانشجویی

شاید این جمله ها برایتان آشنا باشد. جمله هایی که وقتی روی زبان اطرافیان ما افتاد که درس خواندن تبدیل به رقابت شد و شناسنامه ارزشی یک فرد به حساب آمد. به همین دلیل، کم کم جای امور عادی زندگی را گرفت و به یک تب غیرقابل کنترل تبدیل شد.

معمولاً این افراد ازدواج را با درس خواندن ناسازگار می دانند و معتقدند ازدواج، فرد را مقید كرده و فرصت و فراغت درس خواندن را از او می گیرد. همین تفكر اشتباه همچون سنگی بزرگ راه های ازدواج را تا زمان پایان تحصیلات فرد مسدود می كند در حالی كه این مانع همچون بسیاری از موانع دیگر ازدواج، ساختگی بوده و با برنامه ریزی دقیق و حساب شده قابل حل است.

در واقع اینكه برخی تشكیل زندگی مشترك را مانع پیشرفت تحصیلی شان می دانند، به دلیل سختی مسئولیت های زندگی زناشویی نیست بلكه به خاطر عدم مهارت مدیریت و برنامه ریزی آنهاست. اگر فردی مهارت های لازم زندگی را كسب نموده باشد و درست، صحیح و اصولی ازدواج کند، نه تنها ازدواج مانعی برای پیشرفت او در زمینه های مختلف محسوب نمی شود بلكه با آرامش و تعادل روحی و فکری كه در او ایجاد می کند زمینه را برای پیشرفت و موفقیت بیشتر و روز افزون او محیاتر می کند.

یقیناً توجه به برخی از راهكارهای ساده كه دور از ذهن نیز نیستند راه ازدواج را هموارتر می نماید كه در ذیل برخی از این راهكارها به عزیزان پیشنهاد می گردد.

- نامزدی شرعی

افراد می توانند همزمان با دوران تحصیل، دوران عقدشان را هم سپری کنند تا پس از پایان تحصیلات،‌ به دنبال برگزاری مراسم ازدواج و تشكیل خانواده باشند. (البته این در صورتی است كه فرد از آینده شغلی خود مطمئن باشد.)

در واقع اینكه برخی تشكیل زندگی مشترك را مانع پیشرفت تحصیلی شان می دانند، به دلیل سختی مسئولیت های زندگی زناشویی نیست بلكه به خاطر عدم مهارت مدیریت و برنامه ریزی آنهاست

-انتخاب درست و اصولی

افراد تحصیلكرده باید سعی كنند با فردی ازدواج نمایند كه یا از نظر تحصیلی با وی تناسب داشته باشد و یا از نظر فكری، ذهنی و فرهنگی به هم نزدیك باشند. تشویق همسر و همكاری وی در این راستا بهترین مشوق برای ادامه تحصیل و پیشرفت می باشد.

-تقسیم درست وظایف

وقتی دختر و پسر یا یكی از آنها در دوران دانشجویی ازدواج می نمایند باید از همان ابتدا یعنی دوران نامزدی بر روی تقسیم وظایف زندگی با هم به توافق برسند. در این حالت نه تنها بار زندگی تنها بر دوش یک نفر سنگینی نمی كند بلكه انجام مشترک امور زندگی باعث افزایش محبت میان زن و مرد و موفقیت بیشتر آنها در همه امور حتی تحصیل می شود.

-برنامه ریزی برای آینده

دلهره برخی از جوانان برای دوری از ازدواج در دوران دانشجویی بچه دار شدن است. به همین دلیل حاضر به ازدواج در این دوران نمی شوند. در حالیكه طرفین می توانند در جلسات پایانی خواستگاری و حتی پس از آن در دوران عقد با هم به توافق رسیده و تصمیم بگیرند تا پایان تحصیلشان از روش های پیشگیری مناسب و مطمئن استفاده نمایند و بچه دار شدن را به آینده و فرصتی بهتر موكول نمایند.

اكرم اشرفی نژاد

بخش کلوب ازدواج تبیان


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.