تبیان، دستیار زندگی
اكنون كه علی رغم اصرار فراوان مردم و تلاش گسترده دلسوزان دو جبهه «متحد» و «پایداری» به وحدت نرسیده و هر یك بر نظر خود- با كمال تاسف و بی توجه به خواست مردم- اصرار ورزیده اند، راه كار پیش روی نه لیست كامل جبهه متحد است و نه فهرست كامل «جبهه پایداری»، بلكه
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شریعتمداری:به جبهه مختلط رای دهید!


اكنون كه علی رغم اصرار فراوان مردم و تلاش گسترده دلسوزان دو جبهه «متحد» و «پایداری» به وحدت نرسیده و هر یك بر نظر خود- با كمال تاسف و بی توجه به خواست مردم- اصرار ورزیده اند، راه كار پیش روی نه لیست كامل جبهه متحد است و نه فهرست كامل «جبهه پایداری»، بلكه گزینه هایی از هر دو لیست یعنی «هم این و هم آن»- شما بخوانید «جبهه مختلط»!- می تواند كارساز باشد.

حسین شریعتمداری مدیر مسول روزنامه کیهان در سرمقاله امروز این روزنامه با مطلوب ندانستن لیستهای جبهه پایداری و جبهه متحد بصورت جداگانه پیشنهاد کرد مردم گزینه هایی از هر دو لیست را انتخاب کنند.

جبهه اصولگرایان و پایداری

متن این یادداشت به این شرح است:

در نوشته ای از این دست كه در آن پای بزرگان در میان است باید «دست به عصا» قلم زد! نه این كه فلان گفتنی ناگفته بماند و یا از فلان «باید» و «نباید» سخنی به میان نیاید! بلكه فقط از این روی كه در عبور از مرزهای ظریف و باریك، بیم لغزیدن هست و لغزش قلم در باریكه ها می تواند توهم آفرین باشد. اما، مرز ظریفی كه در این وجیزه از آن سخن می رود، اگرچه ظریف و باریك است ولی تاریك نیست. بنابراین، شاید به لطف خدای سبحان گره گشا باشد.

1- هر یك از دو جبهه محترم «متحد» و «پایداری» در حلقه های اول خود از هوادارانی برخوردارند كه هر چند جبهه دیگر را نیز اصولگرا می دانند ولی «اصولگرایی ناب» را در جبهه ای تلقی می كنند كه خود به آن تعلق دارند. این دیدگاه اما، بسیار كم دامنه است و توده های پردامنه اصولگرایان و خیل عظیم و گسترده نیروهای مؤمن و انقلابی ضمن آن كه هر دو جبهه را اصولگرا می دانند، بر این باور نیستند كه نامزدهای اصولگرا فقط در فلان جبهه گرد آمده اند! بنابراین خود را ملزم نمی دانند كه برای انتخاب كاندیداهای اصلح و شایسته تر بایستی فهرست فلان جبهه را پیش روی نهاده و به تمامی نامزدهای معرفی شده در آن، از نفر اول تا سی ام رأی بدهند! نگاهی به اطراف بیندازید و پای صحبت این و آن بنشینید، همه یا اكثریت قریب به اتفاق را بر این نظر می بینید كه از میان نامزدهای دو جبهه «متحد» و «پایداری» آنان را كه شایسته ترند برگزینند، چرا؟! پاسخ روشن است. اول آن كه چند نفری از مجموعه 60 نفری معرفی شده در دو لیست را، آنگونه كه باید «اصولگرا» نمی دانند و یا كمتر اصولگرا می دانند! دوم، این كه چنانچه هر 60 نفر را نیز اصولگرای ناب بدانند، از میان آنها فقط می توانند به 30 نفر رای بدهند. بنابراین دغدغه گزینش بهترین ها از دو فهرست یاد شده ضمن آن كه طبیعی است، منطقی نیز هست و صدالبته، كاش فقط یك فهرست بود كه متأسفانه نیست. اگرچه حضور حضرات آیات مهدوی كنی و مصباح یزدی بر فراز دو لیست یاد شده، اطمینان آفرین است.

آنان كه در مقابل فتنه 88 و یا حلقه انحرافی موضع روشنی نگرفته و یا مواضع دوپهلو داشته و یا دیرتر از آنچه از یك شخصیت سیاسی متدین و انقلابی انتظار می رفت موضع گرفته اند، در لیست یاد شده نباشند

2- برخی از اعضا یا طرفداران جبهه پایداری - تأكید می شود كه فقط برخی از آنها و نه همه- برای اثبات این كه نامزدهای معرفی شده از سوی آنان «اصلح» و «بهترین»ها هستند به تأكید رهبر معظم انقلاب بر بصیرت و تقوای حضرت آیت الله مصباح یزدی اشاره می كنند و سپس این سخن ایشان را به عنوان «سند» برای اثبات اصلح بودن نامزدهای خود گواه می آورند كه حضرت ایشان درباره جبهه پایداری فرموده اند؛ «در حال حاضر (جبهه پایداری) جهت گیری درستی دارند و من هم حمایتشان می كنم».

شریعتمداری

از سوی دیگر، برخی از اعضا یا طرفداران جبهه متحد- باز هم تأكید می شود كه فقط برخی از آنان و نه همه- با اشاره به حضور حضرت آیت الله مهدوی كنی در صدر این جبهه و نظارت ایشان بر گزینش نامزدهای معرفی شده از سوی جبهه متحد، نامزدهای این جبهه را «اصلح» و «بهترین»ها می دانند و برای اثبات نظر خویش به تاییدهای رهبر معظم انقلاب و این سخن معروف حضرت امام(ره) درباره آیت الله مهدوی كنی استناد می كنند كه فرموده اند؛ «من به ایشان -حضرت آیت الله مهدوی كنی- ارادت داشته، دارم و خواهم داشت».

3- خب! اكنون، آیا باید نتیجه گرفت كه هر كس به تمامی 30 نامزد جبهه پایداری رأی ندهد با نظر آیت الله مصباح یزدی و نهایتاً با نظر حضرت آقا مخالفت كرده است؟! و از سوی دیگر چنانچه كسی به همه 30 نامزد معرفی شده در فهرست جبهه متحد رأی ندهد، نظر آیت الله مهدوی كنی و در نتیجه نظر حضرت امام(ره) را نادیده گرفته است؟! این چه استدلالی است؟ و چرا بعضی ها - فقط بعضی ها- اینگونه سخنان ناروا و نسبت های بی پایه و اساسی را به عالمان بزرگواری نظیر حضرات آیات مهدوی كنی و مصباح یزدی روا می دارند؟!

امام راحل(ره) و خلف حاضر او بارها بر تحقیق و بررسی دقیق و البته مراجعه به نظر افراد مطلع و دلسوز برای انتخاب «اصلح» تاكید ورزیده اند و حضرات آیات مهدوی كنی و مصباح یزدی نیز كه از شاگردان برجسته و با تقوای امام راحل(ره) و از اسوه ها و استوانه های انقلاب هستند، به دفعات و در مناسبت های مختلف همین نگاه امام و رهبری را ارائه كرده اند. بخوانید؛

4- حضرت آیت الله مهدوی كنی طی سخنانی در سالگرد شهید شیخ فضل الله محلاتی درباره نامزدهای معرفی شده تاكید می كنند كه «هیچ نظر فردی» ندارند و تنها ساز و كارها را معرفی كرده اند.

و حضرت آیت الله مصباح یزدی در پاسخ به سؤالی كه در انتخابات مجلس نهم به كدام فهرست رأی می دهید؟ می فرمایند؛ «من به رأی دادن طبق لیست معتقد نیستم، زیرا آن را فاقد حجیت شرعی می دانم. هر داوطلبی را از هر لیستی باشد، اگر اصلح دانستیم باید به او رأی دهیم.»

به جرأت می توان گفت كه حضرت آیت الله مهدوی كنی به تمامی نامزدهای فهرست «جبهه متحد» و حضرت آیت الله مصباح یزدی به همه نامزدهای لیست «جبهه پایداری» رأی نخواهند داد. چرا؟! پاسخ روشن است. زیرا چرخه گزینش نامزدها در هر دو فهرست براساس رأی بیشتر اعضای تدوین كننده فهرست ها صورت پذیرفته است

همین نظر حكیمانه دو بزرگوار یاد شده را در آموزه ها و رهنمودهای حضرت امام(ره) و حضرت آقا به وضوح می توان دید. از جمله و به عنوان نمونه، حضرت امام(ره) می فرمایند؛ «احدی شرعاً نمی تواند به كسی كوركورانه و بدون تحقیق رأی بدهد و اگر در صلاحیت شخصی یا اشخاص تمام افراد و گروه ها نظر موافق داشتند، ولی رای دهنده تشخیص اش برخلاف همه آنها بود، تبعیت از آنها صحیح نیست و نزد خداوند مسئولیت دارد و اگر گروه یا اشخاص، صلاحیت فرد یا افرادی را تشخیص دادند و از این تایید برای رای دهنده اطمینان حاصل شد، می تواند به آنها رای دهد.»

و حضرت آقا در همین باره می فرمایند؛

«البته بدیهی است كه رهبری از فرد خاصی حمایت نمی كند. از معیارها حمایت می كند. ما دنبال این هستیم كه این معیارها تحقق پیدا كند... تشخیص اصلح برعهده خود مردم است.»

5- از سوی دیگر به جرأت می توان گفت كه حضرت آیت الله مهدوی كنی به تمامی نامزدهای فهرست «جبهه متحد» و حضرت آیت الله مصباح یزدی به همه نامزدهای لیست «جبهه پایداری» رأی نخواهند داد. چرا؟! پاسخ روشن است. زیرا چرخه گزینش نامزدها در هر دو فهرست براساس رأی بیشتر اعضای تدوین كننده فهرست ها صورت پذیرفته است. بنابراین اگرچه فی المثل حضرات آیات مهدوی و مصباح از این ساز و كار برای تهیه فهرست حمایت كرده اند ولی بدیهی است هنگام رأی دادن به تكلیف خویش كه تشخیص خود آنان است عمل می كنند.

6- و اما، اكنون كه علی رغم اصرار فراوان مردم و تلاش گسترده دلسوزان، دو جبهه «متحد» و «پایداری» به وحدت نرسیده و هر یك بر نظر خود- با كمال تاسف و بی توجه به خواست مردم- اصرار ورزیده اند، راه كار پیش روی نه لیست كامل جبهه متحد است و نه فهرست كامل «جبهه پایداری»، بلكه گزینه هایی از هر دو لیست یعنی «هم این و هم آن»- شما بخوانید «جبهه مختلط»!- می تواند كارساز باشد. با این معیارها كه؛

شریعتمداری

الف: آنان كه در مقابل فتنه 88 و یا حلقه انحرافی موضع روشنی نگرفته و یا مواضع دوپهلو داشته و یا دیرتر از آنچه از یك شخصیت سیاسی متدین و انقلابی انتظار می رفت موضع گرفته اند، در لیست یاد شده نباشند.

ب: افرادی كه در دو گروه مورد اشاره- ساكتین فتنه و انحراف- جای می گیرند، بسیار اندك و كم شمارند و به یقین بعد از حذف این عده بسیار اندك، تعداد باقیمانده خیلی بیشتر از 30 نفر مورد نیاز در تهران- و احتمالا موارد مشابه در نقاط دیگر- خواهد بود، بنابراین از میان آنها می توان نامزدهایی را كه مواضع و عملكرد آنها نشان داده است «كارآمدی» و «تخصص» لازم برای نمایندگی مجلس را ندارند - تعهد و تدین و انقلابی بودن آنها مفروض است- كنار گذارد.

7- و بالاخره، انتخابات پیش روی با توجه به شرایط كنونی و جایگاه برجسته و الگوآفرین نظام مقدس جمهوری اسلامی در منطقه و جهان، از اهمیت ویژه ای برخوردار است كه حضور حماسی مردم بااهمیت ترین بخش آن است.

و اما، رخدادهای چند سال اخیر و از جمله حضور بی نظیر و چندده میلیونی مردم در راهپیمایی 22 بهمن كمترین تردیدی باقی نگذاشته است كه انتخابات مجلس نهم با حضوری حماسی و بی نظیر - تاكید می شود بی نظیر- در مقایسه با سایر موارد مشابه همراه خواهد بود. چرا كه مردم به وضوح می دانند و به بصیرت نشان داده اند كه «حضور» را در درجه اول اهمیت و تركیب مجلس را در پله بعدی تلقی می كنند. بنابراین و نهایتا با جا به جایی چند نامزد در تركیب مجلس نهم، سقف آسمان به زمین نمی چسبد! كه اولویت اول یعنی حضور حماسی را تحت الشعاع قرار دهد و همین جا، باید همه اصولگرایان به این نكته توجه كنند كه رقابت های انتخاباتی آنها بعد از انتخابات به رفاقت آنان آسیب و خدشه ای وارد نكند چرا كه قرار است تاریخ با حضور فشرده و یكپارچه آنان «پیچ بزرگ»را پشت سر بگذارد.

بخش سیاست تبیان


منبع :مشرق