تبیان، دستیار زندگی
ترس از نداشتن تلفن همراه یا نگرانی از دسترس نبودن، نوعی اختلال روانی به شمار می‌رود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وابستگی شدید به تلفن همراه، اعتیاد قرن جدید


ترس از نداشتن تلفن همراه یا نگرانی از دسترس نبودن، نوعی اختلال روانی به شمار می‌رود.

اعتیاد به موبایل-تلفن همراه

وابستگی شدید افراد به تلفن‌های همراه، نوعی بیماری محسوب می‌شود که روز به روز در حال افزایش است.

امروزه عادت به تلفن همراه به قدری زیاد شده که می‌توان آن را اعتیاد قرن 21 نامید.

طبق داده‌های موجود، این عارضه افراد بسیاری در سراسر جهان را دامن‌گیر خود کرده است.

به گزارش ایتنا، برخی افراد حتی نمی‌توانند یک ساعت دوری از تلفن همراه را تحمل کنند و عده‌ای دیگر حتی در خواب نیز از پیامک فرستادن دست بر نمی‌دارند!

به نظر می‌رسد با پیدایش گوشی‌های هوشمند و نیز افزوده شدن انواع قابلیت‌های ریز و درشت به تلفن‌های همراه از جمله اتصال به اینترنت، قابلیت چک کردن ایمیل‌ها، ارسال پیام‌های چندرسانه‌ای، GPS و غیره، این عارضه تشدید شده است.

بر همین اساس اداره پست انگلیس واژه جدیدی به نام Nomophobia (نوموفوبیا) ابداع کرده است که به ترس از نداشتن تلفن همراه ترجمه می‌شود.

بر اساس این گزارش، در یک نظرسنجی که توسط سازمان تحقیقاتی یوگو (YouGov) از 2163 شهروندان انگلیسی انجام شد، نتایج جالبی به دست آمده است.

از جمله این که 58 درصد مردان و 48 درصد زنان شرکت‌کننده در نظرسنجی گفته‌اند: اگر گوشی تلفن همراه خود را گم کنند، اگر اعتبار یا شارژ باطری گوشی آنها تمام شود و یا اگر تلفن آنها آنتن ندهد، دچار اضطراب می‌شوند

از جمله این که 58 درصد مردان و 48 درصد زنان شرکت‌کننده در نظرسنجی گفته‌اند: اگر گوشی تلفن همراه خود را گم کنند، اگر اعتبار یا شارژ باطری گوشی آنها تمام شود و یا اگر تلفن آنها آنتن ندهد، دچار اضطراب می‌شوند.

در این میان نیمی از افراد اعلام کردند که در طول شبانه روز تلفن همراه خود را خاموش نمی‌کنند.

یاداور می‌شود فوبیا (phobia) که به معنای هراس یا هراس‌زدگی است، به ترس شدید یا بیمارگونه‌ای اطلاق می‌شود که اختلال در زندگی روزمره فرد را به دنبال دارد.

بخش ارتباطات تبیان


منبع:ایتنا