تبیان، دستیار زندگی
استفاده از قطره چشمی بتامتازون به هنگام قرمزی چشم می‌تواند عوارض خطرناکی مانند ابتلا به بیماری های آب سیاه و آب مروارید...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مصرف خودسرانه قطره چشمی خطر دارد


استفاده از قطره چشمی بتامتازون به هنگام قرمزی چشم می‌تواند عوارض خطرناکی مانند ابتلا به بیماری های آب سیاه و آب مروارید را به دنبال داشته باشد و فشار چشم را بالا ببرد.


قطره چشمی

استفاده از قطره چشمی بتامتازون به هنگام قرمزی چشم می‌تواند عوارض خطرناکی مانند ابتلا به بیماری های آب سیاه و آب مروارید را به دنبال داشته باشد و فشار چشم را بالا ببرد.

قرمزی چشم می‌تواند از آلودگی، تحریک، عفونت، آلرژی (حساسیت) و یا بیماری های دیگری به وجود آمده باشد.

اگر چشم مشکلی پیدا کرد و دچار قرمزی و التهاب شد و پس از چند ساعت رفع نشد، فرد حتما باید به مراکز درمانی مراجعه کند.

‌از مواردی که لازم است در زمان‌های مواجهه با مشکلات چشمی رعایت شود، عدم خود درمانی است. گاهی خود درمانی ممکن است به دلیل نداشتن اطلاعات و آگاهی از دلیل بروز بیماری و نحوه درمان آن، منجر به بروز عواقب خطرناک‌تری شود. مراجعه به پزشک باعث می‌شود روش درمانی متناسب با عارضه تجویز شود.

استفاده از بتامتازون می‌تواند به شدت، عارضه به دنبال داشته باشد و روند تشخیص بیماری اصلی را که باعث قرمزی شده، با مشکل مواجه سازد.

قطره چشمی باید پس از باز شدن درب آن، در یخچال نگهداری شده و پس از یک ماه از باز شدن در آن، دور انداخته شود

قطره بتامتازون از جمله قطره هایی است که مردم، بدون نسخه آن را برای خود تجویز می کنند، در حالی که اگر بدانند مصرف خودسرانه این قطره می تواند عوارضی مانند آب مروارید و آب سیاه داشته باشد، به طور حتم در مصرف آن احتیاط بیشتری می کنند.

بسیاری از افراد به هنگام بروز هر نوع مشکلی در چشم خود به قطره بتامتازون متوسل می‌شوند و به مدت طولانی از آن و ترکیبات مشابه آن، استفاده می‌کنند ولی لازم به توضیح است، در صورتی که از این قطره بیش از 14 روز و حداکثر بیشتر از یک ماه استفاده شود، بایستی در انتظار عوارض ناخواسته آن نیز بود که در برخی مواقع با عوارض بسیار جدی همچون افزایش فشار چشم، آب مروارید و آب سیاه مواجه می‌شوند.

برای همین به بیمارانی که این مشکلات را با قطره‌ها دارند توصیه می‌شود حتما به پزشک اطلاع دهند و در مورد استفاده از قطره‌ها، قدری با احتیاط‌تر عمل کنند.

بسیاری از افراد به هنگام بروز مشکلات چشمی از قرمزی گرفته تا ورم، سوزش و آبریزش، خوددرمانی را شروع می‌کنند و حتی به اطرافیان نیز توصیه می‌کنند که از این قطره‌ها استفاده کنند.

تمامی قطره‌ها دارای دو قسمت نگهدارنده و ماده موثره هستند که تماما به صورت استریل تهیه می‌شوند. بنابراین وقتی روی قطره‌ای نام «استریل» حک می‌شود، باید دید که این قطره شامل چه ماده موثره‌ای است چرا که عمده حساسیتی که برای چشم اتفاق می‌افتد، مربوط به ماده نگهدارنده قطره است.

استریل بودن قطره، دلیل مفید بودن آن برای همه افراد نیست و وقتی فردی به قطره‌ای حساسیت پیدا می‌کند، احتمال این که به بقیه قطره‌ها هم از طریق همان ماده (نگهدارنده)‌ حساسیت پیدا کند هست.

آب مروارید و آب سیاه از عوارض مصرف خودسرانه قطره چشمی بتامتازون است

نکات ضروری برای نگهداری داروها در منزل

1- قطره چشمی باید پس از باز شدن درب آن، در یخچال نگهداری شده و پس از یک ماه از باز شدن در آن، دور انداخته شود.

2- شرایط نگهداری داروها در منزل باید دور از نور و تابش مستقیم اشعه آفتاب و رطوبت و عموما در دمای زیر 25 درجه سانتیگراد باشد، مگر آن که بر روی آن چیز دیگری درج شده باشد.

3- بر روی همه داروها، تاریخ انقضای مصرف وجود دارد. در مورد قرص ها و کپسول ها در یکی از انتهاهای ورق قرص یا کپسول نیز این تاریخ و سری ساخت حک شده و لازم است قرص ها را از طرفی که تاریخ قید نشده مصرف کرد تا در صورت قیچی کردن آن، تاریخ انقضا از بین نرود.

4- از نگهداری طولانی مدت داروها در منزل باید خودداری کرد و باید به صورت دوره ای، هر چند ماه یک بار تاریخ انقضای داروها را کنترل نمود و داروهای تاریخ گذشته را دور انداخت.

فرآوری : نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان


منابع :

ایسنا - دکتر محسن بهمنی کشکولی، فوق تخصص چشم و رییس مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران

باشگاه خبرنگاران، دکتر جوادی، متخصص بیماری های چشم و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت- رویا رحیمی، داروساز

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.