تبیان، دستیار زندگی
551 سال پیش درچنین روزی - 15آوریل سال 1452میلادی: «لئوناردو داوینچی» دانشمند معروف، هنرمند نقاش، مجسمه ساز و معماربزرگ قرن15میلادی درایتالیا متولد شد...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

26 فروردین (15 آوریل) سالروز تولد لئوناردو داوینچی

551 سال پیش درچنین روزی - 15آوریل سال 1452میلادی: «لئوناردو داوینچی» دانشمند معروف، هنرمند نقاش، مجسمه ساز و معماربزرگ قرن15میلادی درایتالیا متولد شد. داوینچی درسال1461میلادی در فلورانس در كارگاه نقاشی وروكیو به كارپرداخت و به تدریج به مقام استادی در این هنر رسید. لئوناردو مدتها نقاش دربار لویی دوازده و فرانسیس اول بود و همواره در كنارنقاشی به مطالعه درعلم تشریح و ریاضیات می پرداخت. «لبخند ژوكوند» یا مونالیزا و« شام آخر» ازمشهورترین آثار داوینچی به شمار می روند.

شرح زندگی لئوناردو داوینچی   DAVINCI LEONARDO

بر بالای تپه ای نزدیک شهر فلورانس، جوانی خوش سیما با موهایی طلایی ایستاده بود و هر از گاهی دستش را داخل قفسی می برد و پرنده ای برمی داشت و آن را آزاد می کرد. پرنده پر و بال زنان دور می شد، اوج می گرفت و پرواز می کرد و لئوناردو با لبخندی حاکی از رضایت او را نگاه می کرد.

لئوناردو  در سال 1452م  در نزدیکی شهر فلورانس ایتالیا به دنیا آمد. پدرش کارمند دولت و مادرش در مهمانخانه ای خدمتکار بود. او دوران کودکی را نزد پدربزرگش و تحصیلات ابتدایی را در مدرسه ی دهکده  محل سکونتش گذراند و با حل مسائل مشکل ریاضی نشان داد که بسیار باهوش است .

در همین زمان استعداد خلاقه اش در هنر نقاشی نیز آشکار شد و در شانزده سالگی «آندره دل وروچیو» استاد نقاشی او بسیار تشویقش کرد.  وروچیو فن کارکردن روی سنگ مرمر، چوب و فلز را به لئوناردو آموخت. او عقیده داشت که آشنایی با مکتبهای کلاسیک لاتین و یونان، فلسفه، ریاضیات و کالبد شکافی برای لئوناردو بسیار ضروری است.

لئوناردو در بیست و شش سالگی تحصیلاتش را به پایان رساند و به گروه نقاشان پیوست و  در همان سالها آلت موسیقی جدیدی را اختراع کرد و آن را عود نامید که مورد توجه دوک لودویک سفورزا، حکمران میلان  قرار گرفت.

در آن زمان مدعیان تاج و تخت ایتالیا برای تصاحب مقام پادشاهی با هم در جنگ بودند. لئوناردو نیز از آب گل آلود ماهی گرفت و شروع به طرح و ساختن ماشینهای جنگی کرد و همین امر باعث شد که دوک به سلطنت برسد. لئوناردو هم فوراً وقت را غنیمت شمرد و نقشه های جدید شهرسازی را که مطابق با آن طرح شبکه فاضلاب شهری مطلوب می شد، ارائه داد؛ ولی دوک که تنها به تابلوهای نقاشی علاقه داشت، آن را رد کرد و پس از مدتی به داوینچی فرمان داد که تابلوی «شام آخر» را که از آثار نفیس لئوناردو بود در خانقاه سانتاماریا به معرض نمایش بگذارد.

لئوناردو مخترع بزرگی بود. یکی از طرحهای ابتکاری او لباس غواصی و زیر دریایی جنگی است. او همچنین مسلسل، تانک نظامی، ساعتی که به ساعت داوینچی معروف است، کیلومتر شمار و خیلی چیزهای دیگر را اختراع کرد.

لئوناردو در سال 1500 در سن چهل و هشت سالگی به فلورانس بازگشت و شش سال در آنجا ماند و در همین مدت بود که باشکوه ترین اثر هنری خود، یعنی تابلوی «مونالیزا» یا «لبخند ژوکوند» را خلق کرد.

داوینچی هیچ گاه محاسبات مربوط به دستگاه ماشین را فاش نکرد؛ زیرا معتقد بود که «طبیعت زشت انسان او را مجبور می کند تا از این وسیله ها در راه مقاصد ناپسند و خرابکارانه استفاده کند».

لئوناردو داوینچی در سال 1519 چشم از جهان فرو بست.