تبیان، دستیار زندگی
ابتلا به عفونت های تنفسی مانند سرماخوردگی در این روزهای سرد، دور از انتظار نیست، بنابراین اگر سرما خورده اید...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

7 هشدار درباره شال گردن


هنگام بیماری و هنگام سلامت، شال گردن را هم مانند حوله به عنوان یک وسیله شخصی بدانید و از شال گردن فرد دیگری استفاده نکنید، یا شال گردن خود را به دیگران قرض ندهید.


شال گردن

1– ابتلا به عفونت های تنفسی مانند سرماخوردگی در این روزهای سرد، دور از انتظار نیست، بنابراین اگر سرما خورده اید و از شال گردن هم استفاده می کنید، این شال گردن خواه ناخواه با ترشحات و ذرات زیر دهان و بینی تان که حاوی میکروب های بیماری زا است، آلوده می شود.

به همین دلیل توصیه می شود هنگام بیماری و هنگام سلامت، شال گردن را هم مانند حوله به عنوان یک وسیله شخصی بدانید و از شال گردن فرد دیگری استفاده نکنید، یا شال گردن خود را به دیگران قرض ندهید، زیرا امکان انتقال ویروس سرماخوردگی در بین افرادی که از شال گردن های مشترک استفاده می کنند، دوچندان می شود.

2– باید به فرزندان کوچک خود بیاموزید که در مدرسه یا مهدکودک، شال گردن خود را با شال گردن بچه های دیگر عوض نکنند.

به بچه ها بیاموزید که پس از رسیدن به مدرسه یا مهد، شال خود را تا کنند و داخل کیفشان بگذارند. قرار دادن شال گردن داخل جامیزی یا آویزان کردن آن از دسته یا پشت صندلی، به دلیل برخورد احتمالی اش با زمین، باعث آلوده شدن و انتقال آلودگی به بچه ها از طریق تماس شال با دهانشان می شود.

3– بهتر است معلم ها و مربی ها از بچه هایی که سرما خورده اند، بخواهند که حتی برای یک لحظه هم از شال گردن دوست خود استفاده نکنند. بچه ها باید بدانند که شال گردن هم مانند دستمال و لیوان، یک وسیله کاملا شخصی است.

پس از اتمام دوران سرماخوردگی و بهبودی کامل، حتما شال گردن خود را بشویید تا آلودگی های میکروبی و ویروسی باقیمانده در آن از بین برود

4– انتقال عفونت های قارچی مانند کچلی سر یا عفونت قارچی پوست بدن هم با استفاده از شال گردن های مشترک، امکان پذیر است. این بیماری بر خلاف نامش که بسیار ترسناک و دور از ذهن است، در بین بچه ها و حتی بزرگسالان، شیوع نسبتا زیادی دارد و با استفاده از کلاه، کاپشن، شانه و شال گردن می تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود.

5– امکان انتقال شپش سر هم با استفاده از شال گردن های مشترک وجود دارد. بهتر است بدانید که امکان وجود شپش در تمام نقاط کشور، حتی در مرفه ترین خانواده های شمال شهر تهران و در مهد و مدرسه های مدرن هم وجود دارد و این موضوع، لزوم آموزش به بچه ها در استفاده نکردن از شال گردن دوستانشان را نشان می دهد.

6– اگر سرما خورده اید، شال گردن خود را داخل کمد و کنار سایر لباس های تمیز قرار ندهید تا ویروس های موجود در آن، به لباس های پاکیزه نفوذ نکند.

7- قانون خاصی برای شستشوی شال گردن وجود ندارد، اما بهتر است شال گردن را هم مانند حوله یا پیراهن، در فواصل زمانی کوتاه و به صورت دوره ای با مواد شوینده بشویید و در محیط باز (در صورت امکان با نور آفتاب) آن را خشک کنید.

پس از اتمام دوران سرماخوردگی و بهبودی کامل، حتما شال گردن خود را بشویید تا آلودگی های میکروبی و ویروسی باقیمانده در آن از بین برود.

بخش سلامت تبیان


منبع: هفته نامه سلامت

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.