گوگل رسما صرف شد.
بالاخره پس از مدتی نه چندان طولانی، گوگل به عنوان یك فعل به كتابهای فرهنگ لغات معتبر دنیا اضافه شد. گوگل به معنای جستجوی آنلاین درنظر گرفته شده و اولینبار فرهنگ لغت معروف آكسفورد در ماه ژوئن آن را به لیست لغات خود اضافه كرد.
پس از آن در هفته اول ماه جولای (اواسط تیرماه جاری) دیكشنری معتبر HERNAM-WEBSTER نیز گوگل را به عنوان فعل در خود جای داد. این اقدام از طرف فرهنگهای لغت معتبر دنیا، به دنبال رایج شدن كلمه گوگل در بین مردم عادی و بهخصوص كاربران اینترنت انجام شد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت.البته این اولینبار نیست كه یك نام تجاری در فهرست لغات دیكشنریهای دنیا قرار میگیرد، پیش از این نیز نامهایی مانند كلینكس برای دستمال كاغذی و زیراكس با معنای "كپی گرفتن" وارد دیكشنریها شده بود. نكته قابل توجه در مورد گوگل این است كه فقط 5 سال طول كشید تا وارد فرهنگ لغات شود، در صورتیكه این كار در گذشته بین ده تا بیست سال زمان میبرد. ظاهراً كمپانی گوگل از این مسأله چندان خوشحال به نظر نمیرسد، زیرا مدتی قبل از اینكه نام گوگل وارد دیكشنریها شود، در گزارش سالیانه خود اعلام كرده بود كه اگر استفاده از كلمه گوگل به معنای جستجو كردن به همین روند در میان مردم به پیش برود، این لغت از حالت "نام تجاری بودن" خارج خواهد شد و آنگاه همه میتوانند از این نام در محصولات خود استفاده كنند.
گوگل و سلامتی
ظاهراً اخبار گوگل پایان ندارد، گوگل اینجا، گوگل آنجا، گوگل همهجا! اگر كاربر اینترنت هستید، گوگل همهجا در خدمت شماست. آنها اینبار به سراغ پزشكان و بیماران رفتهاند. ظاهراً وضعیت آشفته بیمه سلامتی و خدمات پزشكی در آمریكا گوگلیها را مجبور كرده است تا به نحوی به كمك مشكلات سیستم درمانی آمریكا بیایند. قرار است گوگل محصولی را ارائه كند كه به وسیله آن پزشكان، بیماران، داروخانهها و مؤسسات خدمات درمانی بتوانند به راحتی و فارغ از مشكلات فعلی با هم ارتباط برقرار كنند. گوگل با چند شركت صاحب نام در این زمینه كه در حال حاضر اینگونه خدمات را ارائه میكنند ملاقات كرده و پروژه عملاً در مرحله توسعه است، اما هیچ ضمانتی وجود ندارد كه این برنامه حتماً به مرحله اجرا نیز برسد.
قرار است این محصول جدید از شركت گوگل تمامی خدماتی كه بیماران لازم دارند، از مسائل مالی مربوط به هزینههای مختلف دارو و درمان گرفته تا یافتن پزشك مورد نظر و دسترسی به سابقه پزشكی را پوشش دهد. در این صورت گوگل میتواند بهطور قابل توجهی به مسأله درمان و سلامتی كمك كند.
هرچند مسؤولان گوگل اعلام كردهاند كه این محصول به این زودی ارائه نخواهد شد، اما با توجه به ارائه سرویس گوگل كو آپ كه بخشی از آن به هلث مربوط میشود، می توان گفت كه گوگل در این امر بسیار مصمم به نظر میرسد.
منبع :نشریه اینترنت