تبیان، دستیار زندگی
خیلی از افراد می گویند «گرمایی» یا «سرمایی» هستند، ولی گرمایی یا سرمایی بودن به عادت گرم یا سرد نگه داشتن دمای بدن و محیط زندگی...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

گرمایی هستید یا سرمایی؟


خیلی از افراد می گویند «گرمایی» یا «سرمایی» هستند، ولی گرمایی یا سرمایی بودن به عادت گرم یا سرد نگه داشتن دمای بدن و محیط زندگی مربوط است.


پوشیدن لباس گرم در فصل سرما

یکی از باورهایی که در بین بسیاری از مردم وجود دارد، این است که گرما باعث می شود بیماری از بدن دور شود، یعنی هرچقدر در این روزهای سرد سال بیشتر خودمان را بپوشانیم و گرم تر بمانیم، احتمال بیمارشدن‌مان هم کمتر خواهد شد.

اما این باور، پایه و اساس علمی ندارد و درجه حرارت بدن باید متعادل باشد. به عبارت ساده تر، همه ما باید طوری لباس بپوشیم که نه به شدت احساس گرما کنیم و نه از سرما بلرزیم.

اینکه بدن را در بین انبوهی از لباس های گرم بپیچیم، اصلا تضمینی برای مبتلا نشدن به بیماری ها نیست.

برخی افراد عادت دارند به محض سردشدن هوا، چه در منزل و چه در خارج از منزل، کلی لباس گرم بپوشند. این عادت به هیچ وجه درست و پسندیده نیست. عادت کردن بدن به هوای متعادل و حتی کمی سرد، خیلی بهتر از این است که به هوای خیلی گرم عادت کند. حتما می پرسید چرا؟

پاسخ ساده است. معمولا درجه حرارت محیط منزل، محل کار، داخل اتومبیل و فضای آزاد با یکدیگر تفاوت دارند، بنابراین اگر درجه حرارت بدن را در حد متعادل که حدود 37 درجه است، نگه داریم، امکان بیمارشدن در اثر تغییر دمای بدن را به کمترین حد ممکن خواهیم رساند.

اگر با پوشیدن لباس زیاد، بدن مان را بیش از حد گرم کنیم و بعد به محیط های کمی سردتر وارد شویم، امکان ابتلا به سرماخوردگی و سایر بیماری ها را افزایش می دهیم.

بد نیست بدانید امکان بیمار نشدن بچه هایی که در هوای متعادل خانه نگه داشته می شوند، از بچه هایی که در محیط خیلی گرم زندگی می کنند، به مراتب بیشتر است

شاید شما هم والدینی را که در این روزهای سرد سال، فرزندشان به دنیا می آید، دیده باشید. خیلی از آنها از ترس سرما نخوردن نوزاد، او را سخت می پوشانند و گرم نگه می دارند، در حالی که هوای اتاق و دمای بدن تمام افراد، از نوزاد گرفته تا کهنسال، باید متعادل و حدود 37 درجه سانتی گراد باشد.

گرم کردن بیش از حد هوای منزل یا پوشاندن لباس زیاد به نوزاد باعث می شود به محض ورود به هوا یا محیط های سردتر، بلافاصله واکنش نشان دهد و به بیماری هایی مانند سرماخوردگی مبتلا شود.

چه کسی سرمایی و چه کسی گرمایی است؟

خیلی از افراد می گویند «گرمایی» یا «سرمایی» هستند، ولی گرمایی یا سرمایی بودن هم به عادت گرم یا سرد نگه داشتن دمای بدن و محیط زندگی مربوط است؛ مثلا اگر به کسی در دوران نوزادی و کودکی لباس های زیادی پوشانده شود و در خانه ای کاملا گرم زندگی کند، به محض برخورد با هوای سرد بیمار می شود و نمی تواند دمای پایین و هوای سرد را تحمل کند. به این افراد به اصطلاح «سرمایی» می گویند.

در مقابل این افراد، کسانی هستند که در محیط های کاملا خنک بزرگ شده اند و به راحتی می توانند سرما را تحمل کنند. آنها در فصل زمستان هم به سادگی داخل آب سرد رودخانه ها می روند یا در هوای سرد رفت و آمد می کنند. به این افراد هم در اصطلاح، گرمایی می گویند.

عادت به گرما، عادت بدی است

می توان این طور نتیجه گرفت که عادت دادن بدن به گرمای زیاد به هیچ وجه درست نیست و بهتر است بدن به هوای متعادل عادت کند تا احتمال بروز مشکلات و بیماری های مختلف به حداقل برسد. هرطور که بدن را عادت دهیم، همان طور می ماند و گرمایی یا سرمایی شدن فرزندان‌مان، کاملا دست خودمان است.

لباس زیاد شما را کلافه می کند

پوشیدن لباس زیاد، روی سلامت روان هم تاثیر منفی دارد. وقتی لباس خیلی سنگین می پوشیم، عمل تبخیر عرق در بدنمان به خوبی انجام نمی شود و از لحاظ عصبی، کلافه می شویم.

وقتی پوست بدن در معرض هوای متعادل قرار می گیرد، با محیط خارجی تبادل گازی انجام می دهد، ولی با پوشیدن لباس زیاد، یا لباس خیلی کم ممکن است بدن آسیب ببیند و دچار مشکلات و بیماری های خاصی شود.

بخش سلامت تبیان


منبع : هفته نامه سلامت

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.