تبیان، دستیار زندگی
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی با اشاره به اینکه آسیب‌های اجتماعی در کشور متولی مشخصی ندارد، گفت: 95 دصد از متکدیان و کارتن‌ خواب‌ها در هنگام جمع‌آوری با عوامل شهرداری درگیر می‌شوند
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

با زنان بی خانمان چه می کنند؟


 مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی با اشاره به اینکه آسیب‌های اجتماعی در کشور متولی مشخصی ندارد، گفت: 95 درصد از متکدیان و کارتن‌ خواب‌ها در هنگام جمع‌آوری با عوامل شهرداری درگیر می‌شوند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، حسین زارع صفت در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار داشت: سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی، سازمانی جدید‌التأسیس در شهرداری تهران است.

زنان خیابانی

وی ادامه داد: این سازمان بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران (که آخرین مصوبه مربوط به مرداد سال گذشته بود) تشکیل شد و این سازمان از ادغام چند نهاد در شهرداری تهران شکل گرفت.

زارع صفت یادآور شد: مهمترین رویکرد سازمان جلب توجه و مشارکت نهادینه مردم و تشکل‌های مردمی مرتبط با موضوعات اجتماعی در امر فعالیت‌های شهرداری است.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات، مشارکت‌های اجتماعی یادآور شد: مهمترین و اساسی‌ترین رکن مشارکت مردم ساماندهی آسیب‌های اجتماعی است.

وی با بیان اینکه موضوع آسیب‌های اجتماعی از جمله مسائلی است که تمام مردم با آن مواجه هستند گفت: متأسفانه در همه جوامع شهری شاهد شکل‌گیری ناهنجاری‌های اجتماعی هستیم.

پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی باید در خانواده‌ها و محلات شکل گیرد

زارع صفت با اشاره به اینکه مأموریت و مسئولیت سازمان پرداختن به آسیب‌های اجتماعی از نقطه کالبد شهری است افزود: پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی باید در خانواده‌ها و محلات شکل گیرد البته فعالیت‌های فرا منطقه‌ای نیز بی‌تأثیر نیست.

به گفته وی موضوعی که در آسیب‌های اجتماعی بیشتر شاهد ظاهری هستیم معتادین، بیماران، افراد بی‌خانمان و کارتن خواب‌ها هستند.

زارع صفت درباره جمع‌آوری کارتن خواب‌ها و متکدین از سطح شهر بیان داشت: با همکاری نزدیکی که با نیروی انتظامی و قوه قضائیه داریم افراد کارتن خواب و متکدی در معرض تصمیم قضائی قرار می‌گیرند و به مراکز مربوطه تحویل داده می‌شوند.

وی بیان داشت: کودکان خیابانی کسانی هستند که به هیچ عنوان نباید در مواجه با دیگر آسیب دیدگان قرار گیرند لذا بلافاصله کودکان به سازمان بهزیستی واگذار می‌شوند.

کودکان خیابانی کسانی هستند که به هیچ عنوان نباید در مواجه با دیگر آسیب دیدگان قرار گیرند لذا بلافاصله کودکان به سازمان بهزیستی واگذار می‌شوند

وی ادامه داد: دختران و زنان نیز پس از دستگیری در مراکز نگهداری خاص قرار می‌گیرند.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی دیگر گروه‌ها به دو شکل ساماندهی می‌شوند عده‌ای می‌بایست شبانه‌روزی نگهداری شوند و عده‌ای دیگر هم نیاز به ارائه خدمات شبانه دارند که به گرم‌خانه‌ها معرفی می‌شوند.

زارع‌صفت اظهار داشت: با ورود فصل پائیز و زمستان ورود افراد به گرمخانه‌ها 20 تا 30 درصد افزایش می‌یابد که بیش از 90 درصد آنها افرادی هستند که به صورت داوطلبانه به گرم‌خانه‌ها مراجعه می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه تعارضاتی است که در امر رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی وجود دارد گفت: بخش عمده آسیب‌دیدگان از پدیده اعتیاد رنج می‌برند و در خصوص ارائه خدمات به این افراد به گونه‌ای است که به مراکز ترک اعتیاد معرفی می‌شوند و شهرداری بخش قابل توجهی از هزینه این افراد را متقبل می‌شوند.

زارع‌صفت بیان داشت: افرادی که نیاز به حضور تمام وقت داشته باشند به سامان‌سراها منتقل می‌شوند.

کودکان خیابانی-دختر- دستفروش

شهرداری مسئولیت نگهداری افراد آسیب دیده را قانوناً ندارد

مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی یادآور شد: طی مدت گذشته افرادی به مدت 2 سال در مراکز نگهداری می‌شدند چراکه سازمان مربوطه توان نگهداری این افراد را ندارد. شهرداری مسئولیت نگهداری افراد آسیب دیده را قانوناً ندارد و باید دستگاه‌های مربوطه در این خصوص اقدام کند.

وی یادآور شد: با توجه به وضعیت رو به رشد بی‌خانمان‌ها و روند اعتیاد باید پیگیری امکانات برای افراد آسیب دیده محیاء ‌شود.

زارع صفت افزود: ناچار هستیم در برنامه‌ریزی‌ها مسائل مددکاری، بهداشتی درمانی و روانشناسی افراد آسیب دیده را در ظرف شهردای دنبال کنیم.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی یادآور شد: آسیب‌های اجتماعی یک فرآیند است لذا تلاش ما این است که با ایجاد تعامل این فرآیند را کاهش دهیم.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه جایگاه قانونی این سازمان کجا قرار دارد و گفت: تفکیک و تقسیم موضوع مسائل اجتماعی کار ساده‌ای نیست و باید یک نگاه هم پوشانی در این خصوص شکل بگیرد.

در موضوعات آسیب‌های اجتماعی بیش از 10 دستگاه مسئولیت دارند

زارع‌صفت یادآور شد: در موضوعات آسیب‌های اجتماعی بیش از 10 دستگاه مسئولیت دارند یکی از چالش‌های حوزه اجتماعی در کشور این است که متولی خاص ندارد و سازمان خاصی مسئول نیست.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی با توجه به اینکه شهرداری هزینه بیمارستانی که افراد آسیب دیده مراجعه می‌کنند پرداخت می‌کند، گفت: فردی از آسیب‌دیدگان اجتماعی که توسط شهرداری جمع‌آوری شده است وقتی به بیمارستان مربوطه مراجه می‌کند بیمارستان از عوامل شهرداری امضاء می‌گیرد که اگر اتفاقی برای این فرد بیفتد مسئول شهرداری است.

زارع صفت بیان داشت: فرایند آسیب‌های ‌اجتماعی پیچیده، سخت و پرحاشیه است یک فرایندی را دنبال می‌کنیم که ورود به موضوعات در قالب یک فرایند انجام شود.

در موضوعات آسیب‌های اجتماعی بیش از 10 دستگاه مسئولیت دارند یکی از چالش‌های حوزه اجتماعی در کشور این است که متولی خاص ندارد و سازمان خاصی مسئول نیست

وی با اشاره به اینکه کارتن خواب‌ها با هزینه شهرداری به استان‌های مربوطه اعزام می‌شوند گفت: به شکل سنتی نمی‌توان با مسائل اجتماعی مواجه شد.

وی درباره برخوردهای فیزیکی با متکدیان و کارتن خواب‌ها اظهار داشت: در تیم‌های جمع‌آوری متکدیان و کارتن خواب‌ها کارشناس علوم اجتماعی حضور دارد، این کارشناس به یک متکدی مراجعه می‌کند آن (متکدی) مقاومت می‌کند.

عموماً متکدیان با عوامل شهرداری برخورد فیزیکی می‌کنند

زارع‌صفت با بیان اینکه عموماً متکدیان با عوامل شهرداری برخورد فیزیکی می‌کنند گفت: متکدیانی در گذشته سابقه جمع‌آوری دارند می‌دانند که به مراجع فضایی معرفی می‌شوند برای همین مقاومت می‌کنند.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی بیان داشت: فرایند تکدی‌گری هدایت شده است و این افراد آموزش دیده‌اند تا جوسازی کنند.

زنان خیابانی

زنان خیابانی را جمع‌آوری نمی‌کنیم

وی با اشاره به اینکه به هیچ عنوان زنان خیابانی جمع‌آوری نمی‌شوند گفت: سازمان، زنان بی‌خانمان را جمع‌آوری می‌کند که خیابانی هستند، مرکز نگهداری ما مراکز غربالگری هستند و در آنجا این زنان تفکیک می‌شوند.

زارع صفت یادآور شد: بیش از 95 درصد طرف‌های مقابل با ما برخورد می‌کنند، این افراد یک شبکه هستند و بعضی افراد به صورت نوبه‌ای به تهران مراجعه می‌کنند ویا از قومیت خاصی هستند.

آماری از بی‌خانمان‌های پایتخت نداریم

وی در پاسخ به این پرسش که آیا آماری از بی‌خانمان‌هان دارید گفت: آماری از بی‌خانمان‌های پایتخت نداریم.

مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش که دو سال گذشته عکس‌های درباره برخورد مأموران شهرداری با باتوم و شوکر در هنگام جمع‌آوری متکدیان و کارتن خواب‌ها منتشر شده است، گفت: تصاویر منتشر شده مربوط به دو سال گذشته است و در همان سال‌ها شهردار تهران دستور پیگیری سریع دادند.

وی ادامه داد: البته در تصاویر دو سال قبل هم مشخص است که این افراد ماموران سازمان رفاه نیستند شاید برای بخش دیگری از شهرداری باشند ولی آنچه مسلم است این است که ما کارتن خواب ها را شب ها جمع آوری می کنیم و بیشتر هم در فصل سرماست در حالیکه تصاویر در فصل تابستان و در میان روز است.

رئیس سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران تصریح کرد: به عنوان نمونه دروازه غار زینت تهران نبوده و نیست و وظیفه شهرداری هم نیست که این محل را پاکسازی کند ولی حالا این کار را شهرداری انجام می دهد و احتمالا برخی برخوردها نیز اجتناب ناپذیر است.

بخش اجتماعی تبیان    

منبع:فارس

لینکهای مرتبط :‌

شهروندی معما گونه  

  شیوه های نودر شغل شریف گدایی

کارگران کوچک و زحمتکش