تبیان، دستیار زندگی
سینما هنری است که علاوه بر صبوری نیازمند مهر و دوستی است و سینماگران از هر صنف و دسته ای باید این مهر و عشق را به هم داشته باشند. اختلاف نظر و مشکل در هر راهی که رو به جلوست بوجود می آید و جای آن دارد که برای سینمایی که همگی آن را دوست داریم، زبان به سخن
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سینما، نیازمند همدلی و صبوری سینماگران

در آستانه برگزاری جشنواره فیلم فجر؛


سینما هنری است که علاوه بر صبوری نیازمند مهر و دوستی است و سینماگران از هر صنف و دسته ای باید این مهر و عشق را به هم داشته باشند. اختلاف نظر و مشکل در هر راهی که رو به جلوست بوجود می آید و جای آن دارد که برای سینمایی که همگی آن را دوست داریم، زبان به سخن خیر بگشاییم و دامن به مشکلات و اختلافات نزنیم.


جشنواره فیلم فجر؛

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار صدور دستور موقت مبنی بر جلوگیری از فعالیت موسسه خانه سینما به خاطر اساسنامه غیر قانونی آن شد و برای رسیدگی به این امر، قرار بر این شد تا روز 21 دی ماه دادگاهی در این باب برگزار شود.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تغییرات اساسنامه‌ای مورخ خردادماه (1387) خانه سینما را غیر قانونی خوانده است و خواستار رسیدگی به این امر شد.

فرهاد توحیدی رئیس هیئت مدیره خانه سینما نیز در گفت و گویی توضیح درباره‌ دفاعیات خانه سینما از این شکایت را به جلسه‌ دادگاه موکول کرد.

2 روز پس از این رخداد مجمع عمومی خانه سینما برگزار و اعضای جدید هیئت مدیره و بازرسان آن انتخاب شدند و کانون کارگردانان خانه سینما طی بیانیه ای اعلام کردند که برای هرگونه همکاری موثر با جشنواره فیلم فجر، تا رفع مشکل خانه سینما از سوی مسئولان امور سینمایی، منتظر می‌مانند.

براساس این گزارش، در برنامه تلویزیونی هفت، مدیر کل اداره نظارت و ارزشیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعلام کرد که برخی علاقمندند تا نشان دهند، شکایت صورت گرفته از سوی معاونت امور سینمایی بوده، در حالی که سوی معاونت حقوقی وزارت ارشاد صورت گرفته است.

سجادپور صحبت درباره موارد قانونی را به دادگاه موکول کرد.

به فاصله 24 ساعت بعد نشستی با حضور برخی از اهالی سینما در دفتر معاونت امور سینمایی برگزار شد که از جزئیاتش خبری منتشر نشد.

ولی سیدضیاء هاشمی درباره این نشست با اظهار تاسف از اینکه مدیران خانه سینما فرصت تنش‌زدایی را از دست دادند، گفت: این جلسه می‌توانست برای تنش زدایی بسیار کارساز باشد، اما ظاهرا شب گذشته در خانه سینما جلسه‌ای تشکیل داده بودند و به این نتیجه رسیدند که به جلسه‌ی دعوت شده معاونت سینمایی نروند.

پنجم دی ماه بیانیه ای از سوی چهار صنف کانون تدوینگران سینمای ایران، انجمن تهیه‌کنندگان سینمای مستند ایران، انجمن فیلمبرداران سینمای ایران و کانون آهنگسازان سینمای ایران منتشر شد که مشارکت در جشنواره فیلم فجر را منوط به رفع مشکلات پیش آمده قضایی برای خانه سینما دانستند.

روز گذشته یکی از خبرگزاری‌های رسمی یادداشتی با عنوان اینجا خانه سینماست، صدای بی‌بی‌سی فارسی! نوشت و این مسئله را طرح کرد که خانه سینما که برای جشنواره فیلم فجر شرط می‌گذارد، همان خانه ای است که از همکاران شبکه سلطنتی بی‌بی‌سی حمایت کرده اند و برای آنها گویا انگلیس و بی‌بی‌سی از ایران و جشنواره فیلم فجر خیلی مهم‌تر است.

سینمایی که در آستانه برگزاری بزرگترین جشن خود است، نیازمند مهربیشتری است و باید در آن همه سینماگران حضور داشته باشند. این سینما از آن همه سینماگران است و همه با صلح و دوستی باید در کنار هم به این پرده نقره ای چشم بدوزند که با همفکری و دوستی ساخته اند.

چندی نگذشت که خانه سینما جوابیه ای برای این رسانه صادر کرد، در این جوابیه آمده است: برایش هیچکدام از اصناف سینمایی دعوی تحریم جشنواره فیلم فجر را نکرده‌اند و البته همگان مختارند که در جشنواره شرکت کنند یا نکنند. نهاد صنفی - فرهنگی خانه سینما برآیند آرای همه نمایندگانش است و البته بر گفت‌و‌گو، اقناع و دوراندیشی استوار. سلسه مراتب اداری و نظامی مورد علاقه شما را ندارد. خانه سینما یک فدراسیون است و نه یک سازمان اقتدارگرا!

آخرین خبر نیز که اکنون روی خط یکی از خبرگزاری ها منتشر شده، خبر شورای فرهنگ عمومی است که با توجه به گزارش دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در مورد وضعیت حقوقی خانه سینما رای‌گیری کرده است و رای به غیر قانونی بودن خانه سینما داد.

مشکلات و اختلافاتی که بین خانه سینما و معاونت امور سینمایی به نظر می رسد، نه تنها مسئله در جهت رفع مشکلات سینمای ایران نیست، بلکه متاسفانه رد آستانه برگزاری بزرگترین جشن ملی سینمای ایران، دل بسیاری از سینماگران و دوستاداران سینما را به درد می آورد.

با خواندن متن فوق و رخدادهایی که به وقوع پیوسته می توان فهمید که سینماگران سرگرم داستانی بی سرانجام و واهی شده اند، داستانی که فقط به ضرر سینماست.

سینما هنری است که علاوه بر صبوری نیازمند مهر و دوستی است و سینماگران از هر صنف و دسته ای باید این مهر و عشق را به هم داشته باشند.

اختلاف نظر و مشکل در هر راهی که رو به جلوست بوجود می آید و جای آن دارد که برای سینمایی که همگی آن را دوست داریم، زبان به سخن خیر بگشاییم و دامن به مشکلات و اختلافات نزنیم.

می توان برای حل مشکلاتمان رو در رو بنشینیم و از هم گله کنیم، نه اینکه مدام بیانیه صادر کنیم، نقد کنیم، و بهانه به دست دشمنانمان بزنیم.

سینمایی که در آستانه برگزاری بزرگترین جشن خود است، نیازمند مهربیشتری است و باید در آن همه سینماگران حضور داشته باشند. این سینما از آن همه سینماگران است و همه با صلح و دوستی باید در کنار هم به این پرده نقره ای چشم بدوزند که با همفکری و دوستی ساخته اند.

تنها چیزی که از این اختلافات بیشترین ضرر را متحمل می شود، سینماست و این سینمای ایران است که در آستانه جشن‌های پیروزی انقلاب اسلامی و سی‌امین جشنواره فیلم فجر -که مهم‌ترین رخداد سینمایی کشور محسوب می‌شود- قربانی خواهد بود، نه هیچ کس دیگر.

بخش سینما و تلویزیون تبیان


منبع:سینمای ایران