تبیان، دستیار زندگی

چرا کلیه‌ها درد می‌گیرند؟

درد کلیه در اثر عفونت کلیه یا آسیب رسیدن به آن ایجاد می‌شود. اگر پشت یا پهلوی شما آسیب ببیند، مثل برخورد ضربه، ممکن است فکر کنید که کلیه‌هایتان درد می‌کنند. اما اغلب اوقات اینطور نیست و کلیه‌هایتان مشکلی ندارند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

 

کلیه درد، درد کلیه،

کلیه‌ها در قسمت پشت بدن و بالای کمر (درست پایین دنده‌ها) واقع شده‌اند. حال چگونه بفهمیم که درد این قسمت واقعاً مربوط به کلیه‌هاست یا خیر؟

راه قطعی برای این کار وجود ندارد، اما با شناخت برخی علائم و انجام برخی آزمایش‌ها می‌توان فهمید که این درد مربوط به کلیه‌هاست یا نه.

 

وجود درد شدید در قسمت بالایی کمر و درد یک طرفه خصوصاً اگر همراه با تب و مشکلات ادراری باشد، می‌تواند نشان دهنده درد واقعی کلیه‌ها باشد.

 

این درد می‌تواند در اثر عفونت کلیه‌ها (پیلونفریت) ایجاد گردد.

 

وجود سنگ در کلیه نیز باعث بروز درد کلیه می شود. حرکت سنگ در کلیه باعث ایجاد درد می گردد.

وقتی سنگ کلیه شروع به حرکت می‌کند و از قسمت میزنای (حالب) عبور می‌کند و به سمت مثانه می‌رود، دردهای شدید و متناوبی را ایجاد می نماید که پزشکان آن را قولنج کلیوی یا قولنج میزنای می گویند.

 

علل ایجاد درد کلیه

1- آترواسلکروز یا تصلب شرایین سرخرگ های کلیوی در اثر تشکیل لخته خونی یا ایسکمی (کم خونی موضعی در اثر انسداد رگ) : هر نوع قطع جریان خون در کلیه‌ها نیاز به درمان فوری دارد و باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد.

 

2- خونریزی کلیه (هموراژی)

 

3- کلیه نعل اسبی : یک بیماری مادرزادی است که در آن دو کلیه از قسمت پایین به هم چسبیده اند.

وجود درد شدید در قسمت بالایی کمر و درد یک طرفه خصوصاً اگر همراه با تب و مشکلات ادراری باشد، می‌تواند نشان‌دهنده درد واقعی کلیه‌ها باشد

 

4- هیدرونفروز : ورم کلیه‌ها در اثر برگشت و تجمع ادرار است.

 

 

5- سرطان کلیه (یا تومور کلیه): تومور یا سرطان کلیه می‌تواند رشد کند و باعث کشیدگی کلیه شود یا اعصاب کلیه را تحت تأثیر قرار دهد و باعث بروز درد شود.

 

6- عفونت کلیه (پیلونفریت)

 

7- بیماری کلیه پلی کیستیک (تشکیل کیست در کلیه): بیماری کلیه پلی کیستیک یک بیماری ارثی است که باعث بزرگ شدن کلیه‌ها و بروز درد شدید می شود که معمولاً در قسمت  جلوی شکم احساس می شود تا در قسمت کمر.

 

8- ترومبوز سیاهرگ های کلیه (تشکیل لخته خونی در سیاهرگ های کلیه)

 

9- عفونت مجاری ادراری

 

10- انسداد جریان ادراری: برخی مشکلات باعث انسداد تدریجی جریان ادرار می شود (انسداد ناگهانی جریان ادرار در سنگ کلیه دیده می شود). در این حالت کلیه‌ها کش می آیند و درد شدیدی بروز می‌کند.

 

11- گرفتگی عضلات مثانه و میزنای: وقتی مثانه کاملا پر از ادرار است، قبل و در طی ادرار کردن، باعث بروز درد و ناراحتی در قسمت پایین شکم یا ناحیه خروج ادرار می شود. این درد مستقیما به کلیه‌ها مربوط نیست، ولی مربوط به انقباض عضلات غیر ارادی میزنای و مثانه است. مدت این درد کوتاه است و بایستی فورا بعد از تخلیه مثانه، برطرف شود.

 

عللی که در اینجا ذکر شدند، باعث ایجاد درد کلیه می شوند. ولی برای تشخیص صحیح علت، باید به پزشک متخصص کلیه مراجعه کنید.

 

کی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت مشاهده موارد زیر سریعاً به پزشک مراجعه کنید:

- درد شدید، مداوم و یک طرفه در قسمت کمر یا پهلو

- تب، درد بدن و خستگی

- ابتلا به عفونت مجاری ادراری به تازگی

- درد شدید کلیه همراه با ادرار خونی یا بدون آن

 


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.