چگونه بر افکار مشوش خود غلبه کنیم؟
هر فکر، نظر و یا ایدهای که در ذهن شما زاییده میشود، نتیجه نیاز روحی و جسمی شما به آن فکر است؛ گاهی این نیازها مدتهاست که در ذهن شما وجود دارند، نه یک روز یا یک هفته؛ بلکه در مواردی به سالها یا ماهها قبل بازمیگردند.
آیا ذهن شما بسیار مشوش است و نمیتوانید روی یک مسأله مسلط شوید؟ چگونه افکار خود را بارور کنیم؟
آیا تا کنون برایتان پیش آمده است که بخواهید کاری را انجام دهید، اما آنقدر در مورد آن موضوع فکر کردهاید که زمان را از دست دادهاید و آن موضوع بازخوردی را که میتوانست داشته باشد را از دست میدهد و از اهمیت آن کاسته میشود .
جملههایی به این سبک را شاید بسیار شنیده باشید، اما حقیقتا آیا میدانید چگونه میتوانید افکار خود را رشد دهید؟ چگونه میتوان به یک فکر ناب و عالی رسید؟
هر فکر جدیدی که در ذهن شما به وجود میآید، از کجا نشأت میگیرد؟
هر فکر، نظر و یا ایدهای که در ذهن شما زاییده میشود، نتیجه نیاز روحی و جسمی شما به آن فکر است؛ گاهی این نیازها مدتهاست که در ذهن شما وجود دارند، نه یک روز یا یک هفته؛ بلکه در مواردی به سالها یا ماهها قبل بازمیگردند.
به یک مثال بسیار ساده اما مرتبط دقت کنید:
اگر به این فکر میکنید که صبحها زودتر بیدار شوید و به کارهایتان برسید، به این دلیل است که احساس میکنید با کمبود زمان برای انجام کارهایتان مواجه میشوید؛ پس این فکر در ذهن شما متولد میشود که صبحها زودتر بیدار شوید.
هنگامی که فکری در ذهن شما جرقه میزند، آن را رها نکنید؛ در ابتدا به آن فکر کنید و با خود بگویید این فکر چرا به ذهن من خطور کرده است؟ این فکر مرا به کجا میخواهد ببرد؟ این فکر چه نتیجهای را برای من به دنبال خواهد داشت؟ چرا الآن؟ چرا در این زمان و مکان؟
خود را اصلا محدود نکنید و حتی گاهی برای پاسخ دادن به سؤالی که در ذهن شما به وجود آمده است، میتوانید از نزدیکان خود نیز کمک بگیرید تا سریعتر به پاسخ دست پیدا کنید.
با این روش، شما میتوانید بسیاری از هدفها و برنامههایی که در ذهن دارید را طبقهبندی کنید و به آنها بپردازید. شاید هیچگاه برای آنها زمانی را اختصاص نمیدادید؛ غافل از اینکه شاید این افکار رمز موفقیت شما و کلیدی رو به آیندهای سعادتمندتر باشند.
هنگامی که به سؤالات پاراگراف قبلی در ذهن خود پاسخ دادید، گاهی اوقات سؤالات و پاسخها به نظرتان خندهدار و حتی احمقانه نمود پیدا میکنند؛ اما به یاد داشته باشید پاسخهای خندهدار و مسخره نیز میتوانند نیازی ناخودآگاه از ذهن انسان را آشکار کنند که تا کنون به آن پرداخته نشده است. پاسخ سؤال را با دقت آنالیز کنید و به آن بپردازید؛ نه اینکه بیتوجه از کنار آن بگذرید.
چند سؤال را در این قسمت مطرح میکنیم تا شما سادهتر بتوانید به پاسخ سؤالهایتان برسید:
آیا با انجام این کار رضایت بیشتری نصیبم میشود ؟ آیا موقعیت کنونیام تغییری پیدا میکند؟
این ایده در نگاه اول مرا به چه فکری وادار میکند؟ یادآور چه کسی یا چه عملی است؟
چه پاسخی برای این سؤال وجود دارد؟ یک پاسخ وجود دارد یا چندین پاسخ؟
از طریق چه راههایی میتوانم این تفکر را بارور کنم؟
این فکر مثبت است یا منفی؟ به سعادت من میانجامد یا دربند و اسیر شدن؟
در آخر باید متذکر شویم که فراموش نکنید ایدهها و تفکرات سازنده از پول ارزش بیشتری دارند و مهمتر هستند. این تفکرات و ایدهها هستند که پول را به همراه خود میآورند. گاهی یک فکر ساده و بیاهمیت، یک کاخ و سلطنت را برای شما به ارمغان میآورد.
منبع: سیمرغ (seemorgh.com)