تبیان، دستیار زندگی
اضطراب‌ عبارت‌ است‌ از احساس‌ ناراحت‌‌کننده‌ و مبهم‌ ترس‌، وحشت یا خطر با علتی‌ ناشناخته‌ که‌ بر فرد مستولی‌ می‌شود. برای‌ برخی‌ از افراد این‌ حالت‌ ممکن‌ است‌ ناگهانی‌ باشد و برطرف‌ شود؛ اما برای‌ برخی‌ دیگر این‌ حالت‌ به‌ صورت‌ مزمن‌ درمی‌آید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وقتی دچار اضطراب یا دلشوره می‌شویم، چه کنیم؟


اضطراب‌ عبارت‌ است‌ از احساس‌ ناراحت‌‌کننده‌ و مبهم‌ ترس‌، وحشت یا خطر با علتی‌ ناشناخته‌ که‌ بر فرد مستولی‌ می‌شود. برای‌ برخی‌ از افراد این‌ حالت‌ ممکن‌ است‌ ناگهانی‌ باشد و برطرف‌ شود؛ اما برای‌ برخی‌ دیگر این‌ حالت‌ به‌ صورت‌ مزمن‌ درمی‌آید.


زمانی که دچار استرس یا اضطراب و دلشوره می‌شوید، اقدامات زیر را انجام دهید:

- درخواست کمک از دیگران در صورت نیاز

- مشغول شدن به انجام کاری در خانه ترجیحا کار مورد علاقه؛ مانند: تماشای تلویزیون، کتاب خواندن، باغبانی و ...

- صحبت کردن با دوستان و اقوام

- دیدار با دوستان و آشنایان

- خارج شدن از خانه برای مدتی کوتاه و تماشای مغازه‌ها یا قدم زدن در پارک

- ورزش

انجام تمرینات آرام سازی:

در این تمرین، عضلات به ترتیب از سر به طرف پا یا برعکس سفت می‌شود. ده تا پانزده ثانیه در این حالت نگه داشته و بعد به آرامی شل می‌شود. این سفت و شل شدن عضلات، تأثیر خوبی بر آرامش ذهن می‌گذارد.

روش تمرینات آرام سازی:

- ابتدا به یک مکان خلوت بروید روی صندلی بنشینید و پشت خود را صاف نگه دارید. کف پاها را روی زمین بگذارید و دست‌ها را روی ران قرار دهید.

- ابروها را تا جایی که می‌توانید به طرف بالا بکشید و در این حالت نگه دارید. سپس به آهستگی رها کنید.

- چشم‌ها را محکم ببندید و پلک‌ها را روی هم فشار دهید در این حالت نگه دارید. سپس به آهستگی چشم‌ها را باز کنید.

- زبان خود را به سقف دهان فشار دهید آن را چند ثانیه نگه دارید. سپس به آهستگی رها کنید.

- دندان‌های خود را روی هم به مدت چند ثانیه فشار دهید، سپس به آهستگی رها کنید. در صورتی که دندان مصنوعی دارید، این حرکت را انجام ندهید.

اضطراب حتی در روزهای کودکی

- شانه‌ها را بالا بکشید و سفت نگه دارید. سپس به آهستگی رها کنید.

- دست راست را مشت کنید و ساعد را روی بازو خم کنید و محکم فشار دهید؛ در این حالت نگه دارید؛ سپس به آهستگی رها کنید. این حرکت را با دست چپ نیز انجام دهید. یک نفس عمیق بکشید و ریه خود را از هوا پر کنید و نفس خود را حبس کنید و در این حالت به شکم خود فشار آورید. سپس به آهستگی نفس خود را بیرون دهید و ریه را کاملا خالی کنید.

- کتف‌ها را تا جایی که می‌توانید به عقب ببرید و فشار دهید و در این حالت سفت نگه دارید، سپس به آرامی رها کنید.

- پای راست را صاف نگه دارید و پنجه پا را به طرف بیرون بکشید و در این حالت نگه دارید؛ بعد پنجه پا را به طرف خود خم کنید و پا را سفت در این حالت نگه دارید؛ سپس به آهستگی پا را زمین بگذارید. این حرکت را با پای چپ تکرار کنید.

- زانوی راست را خم کنید و ران را تا جایی که می‌توانید بالا بیاورید و سفت نگه دارید، سپس به آهستگی پا را زمین بگذارید این حرکت را با پای چپ تکرار کنید.

منبع: ایسنا


باشگاه كاربران تبیان ـ ارسالی از: jadval