تبیان، دستیار زندگی
فرض کنید می‌خواهیم از یک خط افقی در صفحه خود استفاده کنیم؛ اما می‌خواهیم طول آن برابر یک تصویر یا قسمتی از یک متن باشد. یا شاید به یک خط افقی کوتاه که در سمت چپ یا راست صفحه قرار بگیرد، نیاز داشته باشیم. اینها خواصی هستند که ما می‌توانیم برای تگ HR یعنی ه
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آموزش اچ‌تی‌ام‌ال

فرض کنید می‌خواهیم از یک خط افقی در صفحه خود استفاده کنیم؛ اما می‌خواهیم طول آن برابر یک تصویر یا قسمتی از یک متن باشد. یا شاید به یک خط افقی کوتاه که در سمت چپ یا راست صفحه قرار بگیرد، نیاز داشته باشیم. اینها خواصی هستند که ما می‌توانیم برای تگ HR یعنی همان خط افقی استفاده کنیم:

width:

این فرمان مقدار عرض خط افقی را مشخص می‌کند. در این فرمان شما می‌توانید از مقیاس پیکسل یا درصد استفاده کنید. گزینه پیش‌فرض برای این فرمان صددرصد است.

"align="left:

این فرمان سمت قرار گرفتن خط افقی را مشخص می‌کند. شما می‌توانید خط را به صورت چپ‌چین، راست‌چین و در مرکز صفحه قرار دهید. گزینه پیش‌فرض این فرمان center است که خط را در مرکز صفحه قرار می‌دهد. البته زمانی این وضعیت مشخص می‌شود که عرض خط افقی کمتر از عرض صفحه باشد.

"size="3:

این فرمان اندازه خط را مشخص می‌کند. اندازه پیش‌فرض برای خط، "دو" است.

"noshade="noshade:

این فرمان خط را به صورت "تو پْر" نشان می‌دهد.

در این‌جا هر کدام از فرمان‌های بالا را با یک مثال بیشتر توضیح می‌دهیم.


با این فرمان خطی افقی خواهید داشت.


با این تگ، یک خط افقی با عرض 250 پیکسل و در سمت راست صفحه خواهید داشت.


با این تگ، یک خط افقی با عرض 250 پیکسل و پهنای "ده" خواهید داشت.

حالا یک اندازه بزرگ را برای پهنای خط انتخاب می‌کنیم، مثلاً هشتاد؛

خط به صورت تو خالی و مانند یک حباب به نظر می‌رسد.

حالا اگر از فرمان noshade استفاده کنید، خط به صورت تو پر نمایش داده می‌شود:


این بار با اندازه هشتاد این تگ را امتحان می‌کنیم:


در برخی مرورگرها مانند اینترنت‌اكسپلوررِ (Internet Explorer ) چهار به بعد و فایرفاكس (Mozilla Firefox) امکان تغییر رنگ خط نیز وجود دارد. اما ممکن است این رنگ در همه مرورگرها مثلاً اپرای (Opera) نه (9) قابل مشاهده نباشد و خط به رنگ پیش‌فرض مشاهده شود.

در این قسمت اگر با مرورگری مثل اینترنت اکسپلورر صفحه را مشاهده می‌کنید، می‌توانید خطی را به رنگ زرد مشاهده کنید؛ اما اگر با مرورگری مثل Opera این صفحه را مشاهده می‌کنید، خط زیر را به رنگ خاکستری (رنگ پیش‌فرض) خواهید دید.


روش ایجاد متن‌های متحرک در صفحه HTML

تگِبه شما اجازه می‌دهد که یک متن را به دلخواه خود در صفحه به حرکت درآورید. برای انجام این کار به جاوا اسکرپت نیاز ندارید. تنها مشکل این است که مرورگرهایی که بر پایه Netscape ساخته شده‌اند، نمی‌توانند به طور کامل با این تگ سازگار شوند و در پاره‌ای از اوقات با آن مشکل پیدا می‌کنند و تنها متن بدون حرکت را نشان می‌دهند.

در این‌جا می‌توانید کدی را که برای ساخت متن متحرک استفاده می‌شود، مشاهده کنید:

متن مورد نظر خود را این‌جا بنویسید

شناسه "loop="infinte باعث می‌شود که متن تا هنگامی که صفحه باز است، به حرکت خود ادامه دهد. شما می‌توانید به جای این شناسه از "loop="-1 هم استفاده کنید.

شما می‌توانید تغییراتی را در این تگ ایجاد کنید. به جای infinite در شناسه loop می‌توانید از اعداد استفاده کنید. برای مثال كد: loop="2 " به مرورگر می‌گوید که حرکت متن را پس از دو بار چرخش متوقف کند.

می‌توانید با وارد کردن شناسه: "=bgcolor " این امکان را داشته باشید که رنگ زمینه محلی را که متن در آن در حال چرخش است، تغییر دهید. می‌توانید برای تغییر رنگ زمینه از نام رنگ یا معادل «هگزادسیمال» آنها استفاده کنید. به یک مثال توجه کنید:

متن مورد نظر خود را اینجا بنویسید

با اضافه کردن شناسه  "=width " می‌توانید عرض متن متحرک خود را تعیین کنید. در این شناسه می‌توانید از مقیاس پیکسل و یا درصد استفاده کنید.

متن مورد نظر خود را اینجا بنویسید

با تگ بالا می‌توانید یک متن متحرک با عرض چهارصد پیکسل و رنگ زمینه زرد ایجاد کنید.

متن مورد نظر خود را اینجا بنویسید

با تگ بالا می‌توانید متنی متحرک با پنجاه در صد عرض پنجره مرورگر و با رنگ زمینه زرد ایجاد کنید.


باشگاه كاربران تبیان