حقایقی درباره مواد آرایشی
با آرایش چشم نخوابید
هنگامی که خواب هستید، مواد آرایشی چشم مثل ریمل، به صورت تکه تکه وارد چشم شما می شود. شما با خارش و قرمزی چشم و حتی عفونت بیدار می شوید. پس بهتر است قبل از خوابیدن، آرایش چشم خود را پاک کنید.
رژ لب، اشعه مضر ماورای بنفش (UV) خورشید را جذب می کند
ماتیک براق، می تواند باعث جذب اشعه UV به لب گردد. اگر خواستار لب مرطوب هستید، ابتدا ماتیک مات را بزنید و سپس روی آن، ماتیک براق را بزنید. کرم و یا لوسیون لب را با حداقلSPF 30 تهیه کرده و استفاده کنید.
لاک و براق کننده ناخن را خیلی استفاده نکنید
براق کننده ناخن و مخصوصا لاک های با رنگ تیره، ممکن است ناخن های شما را لکه دار کنند و تغییر رنگ ناخن را به وجود آورند. این لکه های ناخن با گذشت زمان و در عرض چندین ماه با رشد ناخن از بین می روند.
اگر ریمل شما خشک شد، به آن آب و یا بزاق دهان برای خیس شدنش نیافزایید، زیرا مرطوب شدن باعث زیاد شدن باکتری و احتمال عفونت چشمی می گردد
هر ماده آرایشی ممکن است آلرژی زا باشد
اگر روی محصولات آرایشی نوشته باشند: کاهش دهنده آلرژی، به این معنا نیست که شما به آن محصول آلرژی نخواهید داشت.
اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) هیچ استانداردی برای این واژه ندارد. بنابراین سازندگان لوازم آرایشی و بهداشتی نباید این واژه را مدنظر قرار دهند.
هر محصولی را می توان به عنوان کاهش دهنده آلرژی شناخت و مهم نیست که مواد تشکیل دهنده آن چیست. بنابراین، هیچ ماده آرایشی بدون آلرژی نداریم.
ریمل را هر سه ماه یک بار دور بیندازید
ماده آرایشی مایع و یا کرم مانند، می تواند جایگاه مناسبی برای رشد باکتری باشد. پس بهتر است ریمل مژه را هر سه ماه یکبار عوض کنید، زیرا خطر بروز عفونت چشمی وجود دارد.
اگر ریمل شما خشک شد، به آن آب و یا بزاق دهان برای خیس شدنش نیافزایید، زیرا مرطوب شدن باعث زیاد شدن باکتری و احتمال عفونت چشمی می گردد.
مواد آرایشی که باعث رشد باکتری می شوند
برس های آرایشی، اسفنج ها و موادی که با استفاده از نوک انگشتان دست زده می شوند (مثل کرم پودر)، می توانند باکتری و دیگر میکروب ها را از پوستتان بردارند. بنابراین وسایل آرایشی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.
مرطوب کردن برس های آرایشی با بزاق دهان، یکی از بدترین این عوامل می باشد.
قرار گرفتن مواد آرایشی در معرض نور و گرما می تواند باعث تجزیه مواد نگه دارنده آنها گردد و نتوانند در مقابل باکتریها مقاومت نمایند. پس، بهتر است لوازم آرایشی خود را در مکان گرم مثل ماشین در هوای گرم نگذارید.
هنگامی که چشمانتان قرمز و یا دارای عفونت می باشد، از وسایل آرایشی استفاده نکنید.
اگر هنگام عفونت چشمی، آرایش کردید، بعد از بهبود یافتن، آن وسایل آرایشی را دور بیاندازید.
برخی از ماتیک ها مقدار بسیار کمی سرب دارند
رژ لب حاوی مقدار کمی سرب است و از آنجایی که ماتیک را روی لبتان می مالید، ممکن است مقدار کمی از آن را بخورید و سرب وارد بدنتان شود. FDA میزان سرب موجود در ماتیک را امن و سالم نمی داند.
برخی از مواد آرایشی چشم، دارای میزان خطرناکی از سرب می باشند
سرمه (Kohl) نوعی از آرایش سنتی چشم است که دارای مقدار زیادی سرب می باشد. در برخی از انواع مواد آرایشی چشم، واژه سرمه دیده می شود، اما در آنها، سرمه وجود ندارد.
تمام لوازم آرایشی باید به تصویب FDA برسند
به استثای مواد افزودنی رنگی، تمامی لوازم آرایشی باید به تصویب FDA برسند.
با میله ریمل چشمتان را نخارانید
ریمل یکی از شایعترین عوامل ایجادکننده عفونت های چشمی می باشد. اگر عفونت چشم درمان نشود، منجر به زخم قرنیه، از دست دادن مژه و حتی نابینایی می شود. برای جلوگیری از این عوارض، هنگامی که در ماشین در حال حرکت هستید، ریمل نزنید.
ارتباط لوازم آرایشی و سرطان
به گفته انجمن سرطان آمریکا، شواهد کمی وجود دارد که استفاده از محصولات آرایشی منجر به سرطان می شود. اما باز هم، تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
مطالب مرتبط :
برخی مواد آرایشی باعث جوش می شوند
کرم هاى آرایشى و زیبایى هاى ظاهرى