تبیان، دستیار زندگی
همان طور كه خود نیز شاهد هستید، چند سالی است شهرداری تهران در مناطق مختلف شهری به ویژه مناطق مركزی تابلوهای پاركبان نصب كرده و مبالغی را از رانندگان دریافت می‌كند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دور زدن قانون توسط مامور قانون!!!


همان طور كه خود نیز شاهد هستید، چند سالی است شهرداری تهران در مناطق مختلف شهری به ویژه مناطق مركزی تابلوهای پاركبان نصب كرده و مبالغی را از رانندگان دریافت می‌كند.

منطقا این كار نیز نوعی اعمال محدودیت و ترغیب رانندگان به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و كاهش استفاده از وسایل شخصی است. زیرا همگان می‌دانند كه كلان شهرهای ایران بخصوص تهران دارای مشكلات ترافیكی فراوانی است كه این مساله حتی می‌تواند باعث آلودگی محیط زیست و به خطر انداختن جان انسانها شود. در نتیجه یكی از راهكارهای موجود برای كاهش حجم ترافیك كاهش ترددهای غیر ضروری و اعمال محدودیت برای رانندگان است.

پارکبان

موضوع استفاده از افرادی تحت عنوان و نام "پارکبان" تاریخچه‌ای قدیمی در کشورمان ندارد و نهایتاً در خوش‌بینانه‌ترین حالت، بروز چنین پدیده‌ای به 10 سال گذشته باز می‌گردد.

پرداختن به شرح وظایف این افراد را می‌توان در چند وظیفه کلی گنجاند که یکی از آنها نظم بخشیدن به نحوه پارک خودروها در حاشیه خیابان‌هاست تا دیگر اهالی خیابان دچار دردسر نشوند و به این ترتیب عبور و مرور هم از نظم بیشتری برخوردار باشد.

یکی دیگر از مسئولیت‌ها و شرح وظایف این افراد، تأمین امنیت خودروهای پارک شده در حاشیه خیابان است که به این ترتیب راننده خودرو در هنگام پارک کردن خیالش راحت باشد که به خودرو‌اش صدمه‌ای وارد نشده و لوازم داخل آن در حد معقول مراقبت می‌شود.

و دیگر ساماندهی ترافیک در حاشیه معابر و ایجاد تنظیم در عبور و مرو است که با اجرای این طرح از تصرف دائمی فضای عمومی معابر توسط مالکان و متصدیان اماکن تجاری مجاور جلوگیری می شود.

چند روز قبل هنگامی که به یکی از خیابان‌های اطراف میدان ونک رفتیم و با دیدن پارکبان‌ها احساس خوشحالی کردیم که به طور قطع می‌توانیم جای مناسبی برای پارک خودرومان پیدا کنیم، اما تمام خیابان پر بود از خودروهایی که زودتر از ما رسیده و پارک شده بودند.

پارکبان ها موظفند صرفا در محل هایی که با هماهنگی پلیس و معاونت ترافیک شهرداری نسبت به نصب تابلو اقدام شده است فعالیت کنند و به هیچ عنوان حق ندارند پول اضافه از شهروندان دریافت کرده، اجازه پارک دوبله دهند و در ساعات غیرتعیین شده از رانندگان پول دریافت کنند.

پس از دو بار بالا و پایین رفتن در خیابان به این نتیجه رسیدیم که جای پارک وجود ندارد و برای آنکه دیگر خیالمان راحت شود از مرد جوان پارکبان پرسیدیم: جای پارک نیست؟ که البته پاسخ جالبی شنیدیم.

پارکبان جوان گفت: نگران نباش! ماشینت را جایی که می‌گویم پارک کن و برو... ما هم خوشحال شدیم، اما دیدیم جای پارکی که نشانمان داد، دوبله بود و باید یک لاین خیابان را اشغال می‌کردیم.ب

ا تعجب پرسیدیم: اینجا پارک کنیم؟... که جواب داد: بله. شماره موبایلت را هم به من بده!

پرسیدم: شماره موبایل برای چه؟... که مدعی شد اگر جایی خالی شود با تو تماس می‌گیرم تا بیایی و جای پارک ماشینت را عوض کنی!

پرسیدم: اگر پلیس بیاید و جریمه‌ام کند، چه؟... که مدعی شد: نگران پلیس نباش، فقط به محض آنکه زنگ زدم، سریع خودت را برسان و ماشینت را جا به جا کن.

به هر تقدیر از آنجا که کارمان حیاتی بود، ماشین را پارک کردیم و شماره‌مان را هم دادیم و خواستیم برویم که گفت: می‌شود 2 هزار تومان!

گفتیم ساعتی چند حساب کردی؟ که گفت: دوبله قیمتش فرق می‌کند!

پارکبان

از قیمت و جای پارک دوبله که بگذریم سوال اصلی این است که آیا چنین رفتاری از یک پارکبان معقول و منطقی است؟

سوال دوم این است که اگر زنی راننده مجبور باشد که از چنین جای پارکی استفاده کند، واگذار کردن شماره تلفن به یک پارکبان، چه جایگاهی دارد و خدای نکرده بیم این نمی‌رود که مبادا رد و بدل شدن این شماره، در آینده مفسده به همراه داشته باشد؟

و سوال سوم این که ایجاد نظم در عبور و مرور خیابان با دوبله پارک شدن خودرو چه وضعیتی پیدا می‌کند؟

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با اشاره به فعالیت حدود یکهزار پارکبان در پایتخت تاکید کرد: پارکبان ها موظفند صرفا در محل هایی که با هماهنگی پلیس و معاونت ترافیک شهرداری نسبت به نصب تابلو اقدام شده است فعالیت کنند و به هیچ عنوان حق ندارند پول اضافه از شهروندان دریافت کرده، اجازه پارک دوبله دهند و در ساعات غیرتعیین شده از رانندگان پول دریافت کنند.

رییس پلیس راهور تهران در خصوص برخی از اخبار مبنی بر اجازه برخی پارکبان ها برای پارک دوبله خودروها در معابر و دریافت وجه اضافی گفت: در صورتی که پلیس با این افراد مواجه شود قطعا با آنها برخورد کرده و حتی تا بستن شرکت هایی که این نیروهای غیرآموزش دیده را به کار گرفته اند پیش می رویم.

بر اساس هماهنگی انجام شده از سوی سازمان راهنمایی و رانندگی کشور هیچ گروهی به جز پاركبان‌های جدید که علاوه بر داشتن لباس‌های یكسان، دارای قبوض پاركبان با آرام شهرداری تهران هستند، اجازه فعالیت در این زمینه را ندارند

بر اساس هماهنگی انجام شده از سوی سازمان راهنمایی و رانندگی کشور هیچ گروهی به جز پاركبان‌های جدید که علاوه بر داشتن لباس‌های یكسان، دارای قبوض پاركبان با آرام شهرداری تهران هستند، اجازه فعالیت در این زمینه را ندارند. هم چنین ساعت اجرای طرح پارکبان در اکثر گذرگاه ها از 8  صبح تا  22 و در برخی معابر خاص تا ساعت  24 است و پرسنل پارکبان، قبل و بعد از ساعت یاد شده حق دریافت وجه از شهروندان را ندارند. علاوه بر این ساعت، تاریخ و مدت زمان توقف خودرو، باید توسط پارکبان بر روی کارت پارک علامت زده شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه پارکبان ها باید در خصوص سرقت خودرو و وسایل داخل آن پاسخگو باشند، تصریح کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف از سوی پارکبان ها می توانند مراتب را از طریق سامانه 137 شهرداری، پلیس 110 و یا ادارات راهنمایی و رانندگی مناطق اطلاع دهند و قطعا با پارکبان های متخلف برخورد می شود.

فرآوری: فاطمه برادران

بخش اجتماعی تبیان


منابع: ایسنا/ تابناك/ جهان نیوز/ فارس