تبیان، دستیار زندگی
یک ازدواج سالم و مستحکم به بخت و اقبال یا عشق مربوط نیست، بلکه نیاز به تلاش و سازگاری دارد. تلاشی که درست از اولین روزهای یکی شدن شروع می شود و باید تا زمانی که شما زیر یک سقف می روید و حتی بعد از آن ادامه پیدا کند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

10 شرط ازدواج سالم


یک ازدواج سالم و مستحکم به بخت و اقبال یا عشق مربوط نیست، بلکه نیاز به تلاش و سازگاری دارد. تلاشی که درست از اولین روزهای یکی شدن شروع می شود و باید تا زمانی که شما زیر یک سقف می روید و حتی بعد از آن ادامه پیدا کند.

10 شرط ازدواج سالم

این کاملا طبیعی است که شما تا زمانی که زندگی مشترک خود را در یک خانه شروع نکنید، تصویر روشنی از ازدواج نخواهید داشت و قلق همدیگر را به دست نمی آورید. بنابراین این مطلب را بخوانید تا بدانید که چطور می توان یک زندگی را به روزهای طلایی اش نزدیک کرد.

برخی از عواملی که در یک ارتباط سالم نقش دارند، ثابت هستند، یعنی چیزهایی که شما نمی‌توانید آنها را تغییر دهید. اما عوامل دیگری هستند که می‌توانید با کار کردن بر روی آنها رابطه‌تان را بهبود بخشید. شناختن این عوامل برای هر کسی که ازدواج کرده یا قصد ازدواج دارد، مهم است.

 این عوامل در این 10 شاخص ازدواج سالم فهرست شده‌‌اند:

1) برقراری ارتباط درست: زوج‌های خوشبخت با یکدیگر صحبت می‌کنند و به حرف یکدیگر گوش می‌دهند. این زوج‌ها می‌دانند که عوامل بیرونی که باعث حواسپرتی می‌شوند یا بر عواطف فرد اثر می‌گذارند، مانع ارتباط درست می‌شوند، و راه‌هایی را پیدا می‌کنند تا هنگامی که خودشان و همسرشان آماده هستند، بر این عوامل غلبه کنند. بنابراین اولین شرط خوشبختی شما، پایه ریزی یک ارتباط درست، صمیمانه و در عین حال منطقی از دوران نامزدی و عقد است.

2) برخورد با اختلافات به شیوه مثبت:  پرهیز از بیان اختلافات و دلخوری ها، مهم ترین دلیل فاصله همسران جوان از همدیگر است و انقدر جدی است که می تواند به جدایی هم منجر شود. روابط مستحکم زن و شوهر به توانایی آنها بر غلبه بر این اختلافات به شیوه‌ای مثبت بستگی دارد. یعنی به جای جنگ و دعوا یا خودخوری و سکوت، با گفتگو و در نظر گرفتن حق و حقوق همدیگر، این مشکلات را حل کنند.

3)  داشتن انتظارات واقعی: وقتی دو نفر برای اولین بار دیدار می‌کنند، حداکثر تلاش‌شان را می‌کنند تا خطاهای‌شان را بپوشانند. این شیوه‌ای عادی است، اما زن و شوهر باید بدانند با گذشت زمان، خود "واقعی" شخص بروز خواهد کرد. روابط بین دو فرد در طول زمان تکامل پیدا می‌کند، اما داشتن انتظارات غیرواقعی از همسر، یا از رابطه با او، باعث ایجاد استرس غیرضروری می‌شود. توصیه ما این است که تا حد ممکن در دوران عقد و نامزدی سعی کنید که خودتان باشید و پس از آن هم، سعی کنید به بهترین ظرفیت های خود دست پیدا کنید. اگر شما در زمانی که با هم رودربایستی داشتید می توانستید آراسته، خوش صحبت، مهربان و انعطاف پذیر باشید، پس بعد از آن هم می توانید این طور رفتار کنید. تنها باید صبور باشید و این خصوصیات مثبت را در خود درونی کنید. با این حال همیشه احتمال این وجود دارد که هر دو شما کمی از ایده آل های رفتاری تان فاصله بگیرید. پس ظرفیت پذیرفتن این شخصیت جدید را داشته باشید!

4) توجه کردن به جزئیات زندگی همسر:  افرادی که ازدواج‌های پایداری دارند به خوبی همسرشان را می‌شناسند. آنها از وقایع عمده زندگی گذشته همسرشان خبر دارند، و از چیزهای دلخواه و چیزهای مورد تنفر او، امیدها و نگرانی‌های‌شان آگاهی کسب کرده اند. و این اطلاعات را با تغییرات دنیای همسرشان به روز می‌کنند.

5) تجربه کردن واکنش‌های دوجانبه مثبت: برخی از پژوهش‌ها نشان داده‌اند در ازدواج‌های موفق تعداد واکنش‌های مثبت 5 برابر بیش از واکنش‌های منفی است. یعنی چه؟ یعنی که شما در رو به رو شدن با یک مشکل سعی در حل سازشکارانه آن داشته باشید نه بهم زدن همه چیز. این مشکل می تواند اشتباهات رفتاری همسرتان باشد یا یک حادثه مالی درست قبل از مراسم عروسی. یا حتی توجه کردن به خواسته های همسرتان و جواب دادن به نیاز او. دادن پاسخ مثبت به خواسته همسر برای توجه کردن به او، چه درخواستش را به زبان بیاورد و چه نه، رابطه‌ شما را مستحکم‌تر می‌کند.

6) ایجاد اعتماد: اعتماد به تدریج ساخته می‌شود، اما برقرار روابط صادقانه و عمل کردن به وعده‌ها باعث تسریع ایجاد اعتماد می‌‌شود.

10 شرط ازدواج سالم

7) گذراندن وقت با یکدیگر: داشتن تجربه‌های مشترک راهی خوبی برای تقویت رابطه با همسرتان است. زوج‌‌هایی که به انجام کارهایی می‌پردازند که که هر دو از آن لذت می‌برند یا وادار می‌شوند که کارهایی را با هم انجام دهند- رابطه سالم‌تر و قوی‌تری دارند.

8) ارزش‌های مشترک:  زوج‌هایی در شروع زندگی طیف گسترده‌ای از ارزش‌های مشترک دارند- در مورد چیزهای مهم در زندگی توافق دارند- بخت بیشتری برای ایجاد رابطه مستحکم دارند.

اینجاست که شناخت پیش از ازدواج و دقت و توجه برای هم کفو بودن اهمیت پیدا می کند.

9) مسئولیت‌های مشترک:

هم زن و هم شوهر برایی پرورش‌دادن رابطه‌شان، حفظ جریان آرام امور خانه و کار کردن برای رسیدن به اهداف مشترک متعهد هستند. این که تنها یکی از دو همسر بار این مسئولیت‌ها را به دوش بکشد، باعث ایجاد نارضایی می‌شود.

10) سازگاری با تغییر:  افراد و رابطه‌ها در طول زمان دگرگون می‌شوند. باید انتظار این تغییرات را داشته باشید، نه اینکه از انها بترسید. انتظارات افراد از رابطه دوجانبه ممکن است تغییر کند. همسران لازم است توانایی صحبت کردن در مورد این تغییرات و یافتن راه‌هایی برای سازگار شدن با آنها را داشته باشند.

فراوری: فاطمه ایمانی

بخش کلوب ازدواج تبیان


برگرفته از همشهری

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.