تبیان، دستیار زندگی
با توجه به این‌که امروزه بیشتر افراد برای کارهای روزمره خود از تلفن همراه استفاده می‌کنند، آشنایی با برخی از مسائل حقوقی این وسیله ارتباطی، باعث می شود تا حد امکان از بروز برخی جرائم و تخلفات جلوگیری شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چند مسأله حقوقی درباره تلفن همراه


با توجه به این‌که امروزه بیشتر افراد برای کارهای روزمره خود از تلفن همراه استفاده می‌کنند، آشنایی با برخی از مسائل حقوقی این وسیله ارتباطی، باعث می شود تا حد امکان از بروز برخی جرائم و تخلفات جلوگیری شود.


در صورتی که صاحب تلفن همراه، قصد واگذاری وکالتی تلفن همراه خود را به شخص دیگری داشته باشد، بایستی برابر بخش‌نامه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، پس از استعلام دفاتر اسناد رسمی و پاسخ استعلام از سوی شرکت ارتباطات سیار، نسبت به انتقال سند وکالت اقدام کند.

بدیهی است وکالت‌نامه، مانع نقل و انتقال نیست و تا زمانی که تلفن همراه به نام مشترک باشد، تمامی مسئولیت‌های مالی و حقوقی به عهده مشترک است.

دفتر خدمات ارتباطی

اجاره تلفن همراه به شخص ثالث

در مواردی که صاحب تلفن همراه برای کسب درآمد، تلفن همراه خود را، در ازای مبلغ معینی به صورت استیجاری در اختیار شخص ثالثی قرار می‌دهد و شخص ثالث نیز آن را به صورت رهن در اختیار شخص دیگری می‌گذارد، با توجه به بقای مسئولیت مشترک اصلی، مسئولیت مالی و حقوقی تلفن همراه، به عهده مشترک است.

ممکن است شخصی که تلفن همراه را اجاره کرده است، مبالغ کلانی هزینه ایجاد کند و سپس متواری شود، که در این گونه موارد، شرکت ارتباطات سیار برابر مقررات جاری، به مشترک (صاحب تلفن) مراجعه و هزینه‌ها را از وی مطالبه می‌کند.

لذا توصیه می‌شود از واگذاری تلفن همراه به صورت رهن، اجاره یا وکالت، جداً خودداری و جز به صورت قطعی و با تنظیم سند صلح در دفاتر اسناد رسمی و دفاتر خدمات مشترکین تلفن همراه، نسبت به انتقال تلفن همراه اقدام نکنید.

سوء استفاده از تلفن همراه

در مواردی که تلفن همراه در اعمال مجرمانه یا نظایر آنها مورد استفاده قرار گیرد، مسئولیتش بر عهده مشترک است. لذا توصیه می‌شود مشترک تلفن همراه هر چند به طور موقت آن را در اختیار اشخاص دیگر قرار ندهد.

سوء‌استفاده از شناسنامه تلفن همراه

در صورتی که شناسنامه تلفن همراه، مفقود یا به سرقت برود، صاحب تلفن باید در اسرع وقت به ادارات مناطق مشترکین تلفن همراه مراجعه كند تا پس از تکمیل فرم‌های مربوطه و انجام مراحل قانونی، نسبت به جلوگیری از جعل شناسنامه اقدام گردد.

سوء‌استفاده از فیش ثبت‌نام تلفن همراه از طریق وکالت‌نامه

فیش ثبت‌نام تلفن همراه، مؤید پرداخت مبلغ اولیه تلفن همراه است و سند مالی محسوب می‌شود. در صورت مفقودی یا به سرقت رفتن آن، صاحب فیش تلفن همراه باید با مراجعه به اداره متقاضیان (اداره کل مشترکین و متقاضیان) موضوع را اطلاع دهد؛ در غیر این صورت، فیش مفقود شده ممکن است مورد سوء‌استفاده قرار گیرد.

نقل و انتقال فیش ثبت‌نام تلفن همراه از طریق وکالت‌نامه

نقل و انتقال فیش ثبت‌نام تلفن همراه از طریق وکالت‌نامه، اغلب موجب بروز مشکلاتی برای انتقال‌دهنده و انتقال‌گیرنده خواهد شد و صرفاً باید از طریق دفاتر خدمات مشترکین تلفن همراه یا دفاتر ارتباطی، صورت پذیرد.

به تمامی مشترکین گرامی توصیه می‌شود، برای نقل و انتقال تلفن همراه با فیش ثبت‌نام خود، به دفاتر خدمات مشترکین تلفن همراه یا دفاتر ارتباطی مراجعه کنند.

منبع: موبنا


باشگاه كاربران تبیان ـ ارسالی از: hasantaleb