حسین علیزاده استاد موسیقی ایرانی ،موسیقی متن
مجموعه ی تلویزیونی زیر تیغ را می سازد
فیلمبرداری مجموعه ی تلویزیونی « زیر تیغ» به كارگردانی محمدرضا هنرمند و با بازی پرویز پرستویی، آتیلا پسیانی و فاطمه معتمدآریا، روزهای پایانی خودراطی می كند. به گزارش ایسنا، سریال «زیر تیغ»، درباره دو دوست قدیمی به نامهای محمود و جعفر ( با بازی پرستویی و پسیانی) است كه محمود قصد دارد با ازدواج دخترش با پسر جعفر این دوستی را محكمتر كند. این در حالیست كه در محیط كار برای محمود كه انباردار كارخانه است. مشكل به وجود آمده و وی مجرم شناخته میشود.
گفتنی است پرویز پرستویی با بازی در « زیر تیغ» پس از مدتها حضور موفق در عرصه سینما مجددا به تلویزیون باز میگردد.
فاطمه معتمدآریا، دیگر بازیگر این سریال از دی ماه 84 همكاری با این مجموعه تلویزیونی را آغاز كرد. وی در« زیر تیغ» ایفاگر نقش « طاهره» است.زیر تیغ مجموعه ای پر لوكیشن و پر بازیگراست و تمامی لوكیشنهای این سریال در تهران قرارداشته است.
حسین علیزاده، متولد 1330 در تهران، كارش را در سال 1347 با اركستر رودكی، به رهبری حسین دهلوی، آغاز كرد. طی چهار دهه، از او آثار شاخصی چون نینوا، سواران دشت امید، حصار، شورانگیز و بسیاری آثار دلانگیز و دلنشین دیگر منتشر شده است. او ضمن برگزاری كنسرتهای متعد در داخل و خارج كشور و آموزش موسیقی به هنرجویان، كتابهایی نیز تألیف كرده كه در هنرستانهای رسمی كشور تدریس میشود.
به گفته ی مسعود مهرابی مدیر مسئول ماهنامه ی فیلم ،علیزاده تاكنون برای بیش از بیست فیلم كوتاه و بلند موسیقی ساخته كه فیلم بهنمایشدرنیامدهی چوپانان كویر (حسین محجوب، 1359) نخستین آنهاست. تا پیش از لاكپشتها هم پرواز میكنند، در نزد علاقهمندان سینما و موسیقی، دلشدگان و گبه (هر دو 1370) و ایران سرای من است (1377)، بهیادماندنیترین آثار او در این زمینه محسوب میشود.
استاد محمدرضا شجریان در شمارهی 132 ماهنامه فیلم (آبان 1371) درباره حسین علیزاده گفته است: «علیزاده سالهاست كه در كار آهنگسازی سنتشكن است. همیشه نسبت به آهنگسازهای دیگر و حتی همدورهایهای خودش هم پیشتاز بوده است. نوع كارهایش، نشان از یك استعداد شگرف دارد، كه برای من بسیار قابل احترام بوده و به آن دلبستگی فراوان دارم. این استعداد اگر فرصتی برایش فراهم شود میتواند بسیار كارها در موسیقی ما انجام دهد و راهگشا باشد. علیزاده در آهنگسازی و گروهنوازی، هنرمندی بحثبرانگیز بوده است.
حسین علیزاده همراه با آموختن موسیقى در هنرستان موسیقى ایران و بعد در دانشكده موسیقى دانشگاه تهران، نزد استادانى مثل على اكبر خان شهنازى، نورعلى برومند، عبدالله دوامى و هوشنگ ظریف كار نوازندگى و موسیقى پردازى اش را تكمیل كرد.
او كه امروز به حق یكى از استادان موسیقى ایران شناخته مى شود در معرفى این موسیقى در عرصه هاى بین المللى سهم بزرگى داشته است.
كنسرت هاى متعدد او در آسیا، اروپا و آمریكا همواره با استقبال زیادى مواجه شده و نوآورى هاى او در تصنیف آثارى كه از محدوده قواعد كلاسیك موسیقى ایران فراتر مى رود، به غناى این موسیقى افزوده است.
حسین علیزاده همواره اعتقادداشته كه موسیقى و فرهنگ ایران و شرق در رابطه متقابلى با موسیقى و فرهنگ جهان و غرب بر یكدیگر اثر مى گذارند. به اعتقاد او این تاثیر گذارى ها را باید پذیرفت و قدر دانست.
آثار علیزاده نشان دهنده این گشادگى او بر زیبایى هاى فرهنگ هاى مختلف جهان است.
این نوازنده توانای تار و سه تار كه در سالهای اخیر یكی از اعضای گروه چهارنفره محمد رضا شجریان را تشكیل داده است شاگرداساتیدی بوده كه علیزاده به گفته ی خودش نه تنها موسیقی بلكه شاگردی را نیزاز آنها یاد گرفته است . اساتیدی كه هیچ كدام افكار متعصبانه ای در موسیقی نداشتند و میخواستندتنها ا فكار شاگردانشانشان را خلاق بار بیاورند. به همین خاطر است كه علیزاده در سالهای اخیر تبدیل به یك منتقد تمام عیار سیاستهای موسیقی كشور و حتی سیستم آموزش موسیقی كشور شده است.
اوبه گفته ی خودش دراین سالها همیشه در جست و جوى راههاى دیگرى بوده كه دیگران نرفته اند در این سالها علیزاده استعداد خود را محدود به تقلید و تكرار فرم هاى گذشتگان نكرده و در جست و جوى راههاى تازه تر بوده است .
علیزاده پیش از این در هنگام برگزاری بزرگداشت خود با انتقاد از گذشته گرایی در موسیقی ایران خواستار تعطیلی افكار عقب افتاده و بحثهای فرسایشی در موسیقی شده بود . او گفته بود متاسفانه این تفكر در مراكز آموزشی ماهم رسوخ كرده است. استادان ما فقط به اندوختههای موسیقی در زمان گذشته تكیه میكنند و جایی برای خلاقیت هنرجویان باقی نمیگذارندعلیزاده همچنین در سالهای اخیر منتقد سیاستهای متولیان اصلی موسیقی كشور نیز بوده است
البته علیزاده در سالهای اخیر نیزهمانند محمدرضا شجریان همواره دلایل قانع كننده ای در باره كمتر بهره مند بودن علاقه مندان موسیقی در ایران از هنرنمایی اش ر ا عنوان كرده است البته علیزاده زمانی درباره دلایل اجراهای محدود خود گفته بود : ما كارمند نیستیم كه در یك روند اداری برنامه اجرا كنیم هنرمند هر وقت احساس كند حرفی برای گفتن دارد برنامه میگذارد. حسین علیزاده اگرچه همواره اعتقادداشته كه اجراهای زیاداودر خارج از كشور به معرفی موسیقی و هنر ایران كمك شایانی كرده ودر زمینهی معرفی مثبت ایران در خارج از كشور سینما و موسیقی نقش قابل توجهی داشتهاندامادرسالهای اخیر پس از اجراهای خارج قرار بود كه در داخل نیز برنامه بگذارد اما شرایط لازم برای او دراین سالها كمتر مهیاشده است .
او زمانی خطاب به علاقه مندان خود گفته بود: سی و پنج سال است كه بر روی موسیقی تلفیقی اجرای برنامه دارم كه شما بسیاری از آنها را ندیدهاید، چون سالیان سال در خارج از كشور كنسرت دادهایم . شما نگاه به وضعیت فعلی نكنید كه فضا بهتر شده است چون در یك دوره، اصلا موسیقی مشكل داشت و همهی هنرمندان نمیتوانستند كنسرت دهند. اشاره علیزاده به زمانی بود كه برخی موسیقیدانان مجبور به مهاجرت اجبارى شدند . در آن زمان علیزاده به آلمان رفت و از این فرصت نیز براى آموختن هر چه بیشتر استفاده كرد
بااین وجود علیزاده هیچ گاه ناامید نبوده است چون همواره اعتقادداشته كه اگر درمقاطعی از تاریخ نابسامانیهای زیادی درباره موسیقی دیده میشود گذراست، از نظر او آنچه در این میان جاویدان میباشد هنر است این شعار نیست چون آینده را با وجود جوانان مستعدی كه الان مشغول فعالیتهای هنری هستند خوب خواهیم دید. هر چند كه ممكن است دوران برزخی را پشت سر بگذاریم اما به طور حتم در آینده چهرههای خوب و مستعد موسیقی معرفی خواهند شد.
لینک :
شجریانها، علیزاده و کلهر در لندن
اساتید موسیقی ایرانی دراسکار موسیقی