تبیان، دستیار زندگی
کهیر نشان دهنده نوعی حساسیت به ماده‌ای خاص می‌باشد. گاهی شما به ماده‌ای حساسیت دارید که حتی اگر با مقدار کمی از آن مواجه شوید، کهیر در شما بروز می‌کند...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : زهره لطیفی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چگونه با کهیر مقابله کنیم؟


کهیر نشان دهنده نوعی حساسیت به ماده‌ای خاص می‌باشد. گاهی شما به ماده‌ای حساسیت دارید که حتی اگر با مقدار کمی از آن مواجه شوید، کهیر در شما بروز می‌کند.


کهیر پوستی

کهیر تورم قرمز رنگ پوست است که توأم با خارش است. هر ضایعه کهیر بعد از چند دقیقه تا چند ساعت بدون باقی گذاشتن اثر از بین می‌رود و سپس ضایعات جدید در محل‌های قبلی یا محل‌های جدید به وجود می‌آید. اندازه ضایعات کهیر از کوچکی یک عدس تا بزرگی یک بشقاب متغیر است. ممکن است ضایعات به هم پیوسته باشد و نواحی وسیعی از پوست را بپوشاند. معمولاً خارش شدید وجود دارد، ولی ممکن است سوزش یا به ندرت درد نیز وجود داشته باشد.

علت کهیر، خروج پلاسمای خون از مویرگ‌های کوچک خونی سطح پوست است که در اثر واسطه‌های شیمیایی، به خصوص هیستامین رخ می‌دهد.

روش های زیر به شما کمک می‌کنند تا کهیر را درمان کنید:

1- اگر بعد از خوردن یک ماده غذایی، کهیر در شما پیدا شد، دیگر آن را نخورید. مثلا اگر شما مقداری توت فرنگی مصرف کردید و دچار کهیر شدید، باید از خوردن توت فرنگی اجتناب کنید. توت فرنگی حاوی موادی است که می‌تواند سبب ایجاد حساسیت پوستی به شکل کهیر شود .

لذا قبل از خوردن موادغذایی حساسیت‌زا از عدم حساسیت خودتان به آن‌ها مطمئن شوید، موادی مانند: گوجه‌فرنگی، بادمجان، بادام زمینی و انواع ادویه‌ها .حدود نیم ساعت پس از صرف این گونه غذاها، کهیر ظاهر می‌شود.

اگر کهیر قسمت زیادی از بدن شما را فراگرفته است، حمام جو دوسر مفید است

2- بعضی افراد نسبت به پوشیدن لباس‌های تنگ حساسیت دارند و کهیر می‌زنند. این گونه افراد باید از پوشیدن لباس‌های زیر تنگ و محکم بستن کمربند اجتناب کنند.

3- کهیر را نخارانید، زیرا خاراندن سبب بدتر شدن کهیر می‌شود. اگر خاراندن را در ساعاتی انجام می‌دهید که خواب هستید (یعنی غیرارادی) دستکش بپوشید و بعد بخوابید. می‌توانید نقاطی را که کهیر زده است، با پارچه تمیزی ببندید تا آن را نخارانید.

4- کمپرس سرد و مرطوب روی کهیر بگذارید. می‌توانید از شیر سرد استفاده کنید و نقاط کهیر زده را حدود 10 تا 15 دقیقه با پارچه آغشته به شیر سرد ببندید. همچنین می‌توانید مقداری یخ در پارچه‌ای تمیز قرارداده و آن را روی کهیر قرار دهید.

5- اگر کهیر قسمت زیادی از بدن شما را فراگرفته است، حمام جو دوسر مفید است. برای این کار باید 2 لیوان جوی دو سر پرک شده را در یک وان یا لگن پر از آب گرم بریزید و با دستتان آن را مخلوط کنید. 20 دقیقه در این آب قرار بگیرید تا خارش پوست برطرف شود.

6- از ژل آلوئه‌ورا برای تسکین و کاهش درد استفاده کنید .این ژل را می‌توانید از داروخانه تهیه کنید.

7- ویتامین C مصرف کنید تا به سیستم ایمنی خود برای غلبه بر این مشکل کمک کرده باشید.

8- علت ایجاد کهیر را بررسی کنید، آیا دارویی بوده؟ یا ماده غذایی خاصی؟ یا ماده شوینده‌ای؟ یا عطر؟ یا نیش حشرات؟ پس از کشف علت کهیر، از آن دوری کنید.

* هشدار

اگر به توصیه های بالا عمل کردید، ولی کهیر بهتر نشد، به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با تجویز داروهای لازم، کهیر را در شما کاهش دهد یا درمان کند.

زهره لطیفی

بخش سلامت تبیان


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.