روشهای نوین درمان: زنبوردرمانی!
ابتدا قبل از شروع درمان، باید میزان حساسیت بیمار را نسبت به نیش زنبور مورد بررسی قرار داد. این کار با استفاده از تزریق مقدار کمی نیش زنبور و توسط یك یا دو زنبور انجام میشود.
زنبوردرمانی به این صورت است که زنبور را با استفاده از موچین یا انبرک در سطح مورد نظر از بدن قرار میدهند تا آنجا را نیش بزند. برخی افراد به جای استفاده از خود زنبور زنده، تزریق نیش زنبور را در زیر پوست ترجیح میدهند.
نیش زنبور بعد از پانزده دقیقه رها میشود و بعد آن را با استفاده از موچین برمیدارند. بین بیست تا چهل نیش باید در هر جلسه زده شود و بیمار باید سه بار در هفته به مرکز زنبوردرمانی مراجعه کند.
درمان با نیش زنبور برای بیماران MS اثرات فوقالعادهای داشته است، از آن جمله افزایش استقامت، کاهش خستگی و همینطور کاهش تشنج و انقباض عضلات.
احتیاط کنید:
اگر شما دیابت، سیفلیس، سل یا آلرژی شدید دارید، از این نوع درمان استفاده نکنید.
بیماران بعد از زنبوردرمانی چه احساسی دارند؟
آستانه تحمل درد ناشی از نیش زنبور در افراد مختلف، متفاوت است. معمولا بعد از چند ساعت، درد فروکش میکند. اما در برخی افراد نیز ممکن است یک هفته طول بکشد تا درد متوقف شود.
برخی اوقات گذاشتن یخ روی محل نیش زنبور موجب آرام شدن درد ناشی از آن میشود.
چگونه میتوان فهمید که شخصی نسبت به نیش زنبور آلرژی دارد یا نه؟
در افراد دارای آلرژی به نیش زنبور، علائم زیر دیده میشود:
درد، حالت تهوع و استفراغ، اسهال و سرگیجه، سخت نفس کشیدن و صدای خرخر، کاهش ناگهانی فشار خون و شوک.
آیا احتمال خطر در این درمان وجود دارد؟
بیشتر مردم بعد از نیش زدن زنبور، درد و قرمزی محل نیش را تجربه میکنند. دیده شده است که حدود بیست درصد از افراد بعد از درمان دچار خارش، کهیر، خستگی و عصبانیت میشوند.
در اینجا توجه شما را به برخی از علائم و نشانههای بعد از درمان جلب میکنم. لازم به ذکر است که این علائم بسیار نادر و در حدود هشتدهم درصد است.
1- مرگ
تعداد کمی از افراد به علت نیش زدن زنبور میمیرند. تحقیقات نشان داده است که این تعداد به کمتر از یكصد نفر در سال میرسد. مرگ به سبب وجود آلرژی شدید و یا شوک قلبی رخ میدهد.
2- آسیب به اعصاب بینایی
این علامت در افرادی بروز میکند که نیش زنبور در اطراف چشم و ابروی آنها وارد شده باشد.
3- آنسفالومیلیت یا التهاب مغز و نخاع
اگر نیش زنبور وارد سیستم عصبی شود، این عارضه به وجود میآید.
اگر به طور ناگهانی زنبور شما را نیش زد، چه باید کنید؟
- هر چه زودتر به اورژانس بروید.
- با دقت نیش زنبور را در بیاورید. حدود دو تا سه دقیقه طول میکشد تا تمام نیش وارد بدن شود، لذا بیرون آوردن نیش بسیار مهم است.
- برای کاهش تورم در محل نیش، یخ بگذارید.
- محل نیش را با آب تمیز و صابون بشویید.