مصرف نمک زیاد به کاهش قدرت درک ذهنی منجر میشود
تاکنون خطر ابتلا به فشار خون بالا، سکتهی قلبی و سکتهی مغزی به واسطهی مصرف زیاد نمک بررسی و اثبات شده بود. اخیراً محققان کانادایی خطر دیگر مصرف زیاد نمک را نیز به اثبات رساندند: زوال قدرت درک ذهنی افراد مسن.
یک پژوهش کانادایی نشان میدهد که رژیم غذایی پرنمک ممکن است به زوال قدرت ذهنی افراد مسن منجر شود.
نتایج این پژوهش در سایت مجلهی Neurobiology of Aging منتشر شده است.
در این پژوهش که برای نخستین بار انجام گرفته است محققان به مدت سه سال میزان مصرف نمک در 1262 داوطلب 67 تا 84 ساله که در سلامت کامل به سر میبردند را مورد بررسی قرار دادند.
محققان تستهایی در اختیار داوطلبان قرار دادند و مشاهده کردند افرادی که نمک زیادی مصرف کردهاند نسبت به افرادی که در مصرف سدیم زیادهروی نکرده اند در پاسخ به سوالات امتیاز کمتری دریافت کردند.
در واقع محققان دریافتند زمانی که وضعیت خاص پا به سن گذاشتن با مصرف زیاد نمک همراه باشد روی قدرت ذهنی افراد تأثیر میگذارد. البته محققان معتقدند که تأثیر منفی زیادهروی در مصرف نمک تنها مختص افراد مسن نیست.
تاکنون خطر ابتلا به فشار خون بالا، سکتهی قلبی و سکتهی مغزی به واسطهی مصرف زیاد نمک بررسی و اثبات شده بود. اخیراً محققان کانادایی خطر دیگر
مصرف زیاد نمک را نیز به اثبات رساندند: زوال قدرت درک ذهنی افراد مسن
یک پژوهش انگلیسی نشان داده است اکثر والدین سدیم زیادی به فرزندانشان میدهند و این امر به کلیههای آنها آسیب میزند و باعث میشود آنها به خوردن غذاهای پرنمک عادت کرده و به مرور زمان نیز مصرف نمک را بیشتر کنند.
برای کودکان بین 1 تا 3 سال مصرف روزانهی سدیم نباید بیشتر از 0.8 گرم در روز باشد یا یا به عبارتی نباید بیشتر از 2 گرم نمک در روز دریافت نمایند.
ترجمه: فاطمه مهدی پور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
منبع: lanutrition
مطالب مرتبط:
افزودن نمک زیاد به غذا؛ یک عادت غلط غذایی
میزان نمک غذاهای آماده باید استاندارد شود
دانستنیهایی درباره نمک ید دار