تبیان، دستیار زندگی
معمولا اولین کرسی دندان‌ها با عنوان دندان شیری در شش سالگی، دومین کرسی در سن دوازده سالگی و سومین کرسی که همان دندان عقل است در سنین هیجده تا بیست‌و‌دو سالگی رشد می‌کند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مراقب عوارض دندان عقل باشید

دندانپزشک


معمولا اولین کرسی دندان‌ها با عنوان دندان شیری در شش سالگی، دومین کرسی در سن دوازده سالگی و سومین کرسی که همان دندان عقل است در سنین هیجده تا بیست‌و‌دو سالگی رشد می‌کند.


یک دندان‌پزشک با تاکید بر لزوم توجه به برنامه بهداشتی دهان و دندان گفت: عوارض دندان عقل از جمله دردهای مبهم، ضایعات استخوانی و عفونت معمولا از همان ابتدای جوانی خود را نشان می‌دهد و به علت ناآگاهی افراد موجب عفونت دهان و دندان می‌شود.

دکتر شمس الدین تابش بیان این‌که پیشگیری از عوارض دندان عقل بهتر و اثر بخش‌تر از درمان آن است، اظهار داشت: در صورت بروز عوارض دندان عقل افراد باید هر چه سریع‌تر به منظور جلوگیری از عفونت دهان و دندان با مراجعه به متخصص برای درمان اقدام كنند.

در گذشته تنها دندان‌های فاسد که ایجاد درد می‌کرد، کشیده می‌شد؛ اما امروزه این باور تغییر پیدا کرده است و دندان عقل در صورت عدم کارایی لازم کشیده می‌شود

وی در رابطه با علت نام‌گذاری دندان عقل گفت: این دندان در سنین هیجده تا بیست‌و‌دو سالگی که فرد از مرحله نوجوانی وارد مرحله جوانی و بلوغ شده است، رشد می‌کند و باعث کامل شدن فک می‌شود؛ به همین علت به آن دندان عقل می‌گویند.

این دندان‌پزشک با بیان این‌که در گذشته دندان عقل افراد به صورت کامل به وجود می‌آمد ولی امروزه به دلیل عوامل طبیعی و غیرطبیعی این دندان رشد نمی‌کند، ادامه داد: در برخی مواقع رشد دندان عقل متوقف و به صورت ناقص ظاهر می‌شود که این مسأله موجب بروز درد و ناراحتی در فرد می‌شود.

دکتر تابش افزود: برخی عوامل مانند فضای کم در فک پایین و عادات نادرست در دوران کودکی موجب می‌شود که دندان عقل، سالم و کامل ظاهر نشود و به صورت نهفته رشد کند.

دندان عقل را در صورت عدم کارایی بکشید

این دندان‌پزشک تصریح کرد: در گذشته تنها دندان‌های فاسد که ایجاد درد می‌کرد، کشیده می‌شد؛ اما امروزه این باور تغییر پیدا کرده است و دندان عقل در صورت عدم کارایی لازم کشیده می‌شود.

وی با اشاره به تقریبی بودن سن رویش دندان‌ها اظهار داشت: معمولا اولین کرسی دندان‌ها با عنوان دندان شیری در شش سالگی، دومین کرسی در سن دوازده سالگی و سومین کرسی که همان دندان عقل است در سنین هیجده تا بیست‌و‌دو سالگی رشد می‌کند.

مکیدن انگشت و استفاده از پستانک در کودکی، شکل طبیعی دندان‌ها را تغییر می‌دهد

دکتر تابش به تاثیر عوامل مختلف در تغییر فرم دندان‌ها اشاره کرد و افزود: تنها دندان عقل موجب تغییر شکل دندان‌ها نمی‌شود؛ بلکه عوامل ژنتیکی، فضای دندان و عادات غلط دوران کودکی از جمله مکیدن انگشت، استفاده از پستانک موجب تغییر شکل در حالات طبیعی استخوانی دهان و دندان می‌شود.

وی در پایان با بیان اینکه دردهای ایجاد شونده در دندان عقل به دو دسته دردهای فشار آور و دردهای ناشی از ایجاد کانون‌های چربی و عفونی که به صورت آبسه و ورم به وجود می‌آیند تقسیم می‌شود، گفت: روش‌های زیادی برای درمان آسیب‌های دندان عقل وجود دارد که به کارگیری این روش‌ها بسته به شرایط سنی، ژنتیکی و وراثتی افراد متفاوت است.


باشگاه كاربران تبیان ـ ارسالی از: hasantaleb