تبیان، دستیار زندگی
مواد غذایی را زیر کابینت سینک قرار ندهید زیرا امکان چکیدن آب فاضلاب روی آن‌ها وجود دارد به علاوه احتمال انتقال رطوبت هم به مواد غذایی و امکان فسادپذیری و احتمال نفوذ حشرات به این کابینت‌ها بیشتر است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اصول نگهداری مواد غذایی در کابینت


مواد غذایی را زیر کابینت سینک قرار ندهید زیرا امکان چکیدن آب فاضلاب روی آن‌ها وجود دارد به علاوه احتمال انتقال رطوبت به مواد غذایی و امکان فسادپذیری و  نفوذ حشرات به این کابینت‌ها بیشتر است.

کابینت

منابع علمی درباره جنس کابینت منازل تاکید خاصی ندارند اما درباره اماکنی مثل هتل، رستوران یا بیمارستان توصیه شده که حتماً جنس کابینت از استیل ضد زنگ و قابل شست‌وشو باشد و در مواقع لزوم ضد عفونی شود.

کابینت باید حدود 20 سانتی‌متر از زمین فاصله داشته و زیر آن قابل رویت باشد تا بتوان آن جا را از لحاظ لانه گزینی حشرات بازدید کرد و کف آشپزخانه را راحت شست. حتی اگر آشپزخانه‌ای با سوسک یا موش آلوده شده باشد، می‌توان طعمه را به سهولت زیر کابینت‌هایی با ارتفاع مناسب از کف زمین قرار داد.

مواد غذایی به 3 دسته‌ی فسادپذیر، نیمه فسادپذیر و دیر فسادپذیر تقسیم‌بندی می‌شوند. اگر مقدار رطوبت ماده‌ی غذایی کم باشد فساد آن به تعویق می‌افتد.

* مواد غذایی خشک را باید در مکانی که رطوبت گیر و گرم نیست قرار دهید اما فضای آشپزخانه معمولاً گرم است و انباری‌های خنک، برای این کار مناسب‌تر هستند. بهتر است بسته‌ی چنین خوراکی‌هایی را مستقیماً روی زمین یا به طور فشرده قرار ندهید و از کابینت یا قفسه‌بندی‌های مشبک برای چیدن بسته خشکبار استفاده کنید.

* به هیچ‌وجه خشکبار و مواد شوینده را در یک کابینت کنار هم نگذارید زیرا مواد آروماتیک و شیمیایی شوینده‌ها به خشکبار منتقل می‌شوند.

 ادویه‌ها پودرهایی خشک هستند که باید در محیطی خشک و خنک نگهداری شوند، در این مورد یخچال توصیه نمی‌شود.

* مواد غذایی را زیر کابینت سینک قرار ندهید زیرا امکان چکیدن آب فاضلاب روی آن‌ها وجود دارد به علاوه احتمال انتقال رطوبت هم به مواد غذایی و امکان فسادپذیری و احتمال نفوذ حشرات به این کابینت‌ها بیشتر است.

* به طور کلی هر ماده غذایی را هنگام نگهداری در کابینت در ظرف یا بسته‌بندی کامل پوشیده و مناسب مثل سطل‌های دردار قرار دهید که از انتقال رطوبت و گرد و خاک و آلودگی به ماده خوراکی جلوگیری شود.

برنج

* بهتر است خشکبار را برای استفاده کوتاه مدت خریداری کنید تا کیفیت و ارزش غذایی آن‌ها حفظ شوند.

* گونی یا بسته برنج را بهتر است روی پالت نگه دارید تا داخل کابینت.

* ادویه‌ها پودرهایی خشک هستند که باید در محیطی خشک و خنک نگهداری شوند، در این مورد یخچال توصیه نمی‌شود و بهتر است آن‌ها را درون شیشه‌های دردار کوچکی داخل کابینت‌های بالایی آشپزخانه قرار دهید تا بویی از محیط جذب نکنند.

* بهتر است نمک را در ظرف در بسته‌ای داخل کابینت بگذارید.

به هیچ‌وجه خشکبار و مواد شوینده را در یک کابینت کنار هم نگذارید زیرا مواد آروماتیک و شیمیایی شوینده‌ها به خشکبار منتقل می‌شوند

* خلال‌ها جذب رطوبت بالایی ندارند و می‌توان آن‌ها را در یخچال نگه داشت. به علاوه امروزه در کارخانه‌ها برای خشکبار از بسته‌بندی‌های ضد رطوبت استفاده می‌شود پس برای نگهداری آن‌ها در کابینت محدودیتی ندارید.

* نکته دیگر اینکه برخی خانواده‌ها برای تغییر دکوراسیون و زیباسازی آشپزخانه بعد از مدتی کابینت‌های آشپزخانه را رنگ می‌زنند. به خوانندگان عزیز هشدار می‌دهم مواد شیمیایی فرار رنگ‌ها به آن سرعتی که شما انتظار دارید از سطوح خارج نمی‌شوند البته ممکن است بوی تند این رنگ بعد از مدت کوتاهی کاسته شود اما میزان ذرات رنگ موجود در هوای محیط به کندی کم می‌شود. به طور کلی مواد غذایی نباید در مکانی که بوی نافذ دارد نگهداری شوند خواه بوی عطر باشد یا بوی رنگ یا هر چیز دیگری.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: سلامتیران - دکتر آراسب دباغ مقدم، دامپزشک و متخصص بهداشت مواد غذایی

مطالب مرتبط:

گوشت چرخ کرده را فریز نکنید

مراقب مسمومیت با قارچ ‌ها باشید

غذاهای‌ تان را بخارپز کنید

آیا کپک های غذایی خطرناکند؟

خشک کردن مواد غذایی راهی برای ماندگاری بیشتر

باکتری‌های غذایی کشنده‌اند!

اصول نگهداری روغن ها و چربی ها

بهترین راه نگهداری نان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.