تبیان، دستیار زندگی
ساخت اولین ابررایانه ها به دهه 1950 باز می گردد و شرکت بزرگ IBM پیش تاز ساخت آن شد، سپس در دهه 1960 سیمور کری نوع عمده آن را زیر نظر مؤسسه اطلاعات کنترل (CDC) طراحی کرد
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ابررایانه ها چه ظرفیتی دارند؟


ساخت اولین ابررایانه ها به دهه 1950 باز می گردد و شرکت بزرگ IBM پیش تاز ساخت آن شد، سپس در دهه 1960 سیمور کری نوع عمده آن را زیر نظر مؤسسه اطلاعات کنترل (CDC) طراحی کرد.

روزگاری که هنوز تا این سطح پیشرفت تکنولوژی وجود نداشت ابعاد اشیاء بزرگ و نا متداول بود، به طور مثال به جای سیستم های خانگی و لپ تاپ ها ابر رایانه ها وجود داشتند سیستم هایی که در زمان خود کارهای بی نظیری را انجام می دادند مانند 4 عمل اصلی!

ابررایانه ها چه ظرفیتی دارند؟

ساخت اولین ابررایانه ها به دهه 1950 باز می گردد و شرکت بزرگ IBM پیش تاز ساخت آن شد، سپس در دهه 1960 سیمور کری نوع عمده آن را زیر نظر مؤسسه اطلاعات کنترل (CDC) طراحی کرد. این فرد که سال 1970 پژوهشکده کری را تاسیس نمود و تا سال 1990 یکه تاز این عرصه شد درحقیقت 25 سال طول کشید تا و برای Business خود رقیب پیدا کند.

در عصر امروز 2 شرکت IBM و HP بزرگ ترین طراحان ابر ریانه هستند این دو بسیاری از شرکت های دیگر را برای تجارب آنها خریداری کردند و تلاش نمودند تا بهترین باشند اما شرکت کری همچنان با تجربه ترین محسوب می گردد.

سیمور کری سال 1970 پژوهشکده کری را تاسیس نمود و تا سال 1990 یکه تاز عرصه ابر رایانه شد درحقیقت 25 سال طول کشید تا و برای Business خود رقیب پیدا کند

جالب است بدانید که یکی از ابر رایانه های مشهور دنیا به نام کولاسوس که اولین کامپیوتر الکترونیکی برنامه دار رقمی جهان محسوب می شد در طی جنگ جهانی دوم رمزهای آلمانی ها را دکود یا به بیان ساده تر رمز گشایی می کرد.

ابر رایانه ها در زمان خود بزرگ ترین ها به حساب می آیند و البته سریع ترین و با دقت ترین ها ! اما با گذشت زمان این مفهوم تغییر کرده یعنی شاید الان کولاسوس  از سیستمی که شما با آن در حال خواندن این مطلب هستید ضعیف تر باشد !

ابررایانه ها چه ظرفیتی دارند؟

عموما ظرفیت این ابر رایانه ها بیشتر از بقیه انواع رایانه ها است اما این یکی با نسبت عجیبی با بقیه فاصله دارد!

امروزه ابر رایانه ها سفارش داده می شوند و قطعا برای اهداف و کارایی های خاصی و توسط شرکت های قدر قدرتی، برای مثال یک مشتری که نام خودش فاش نشده است درخواست ابر رایانه نموده از شرکت IBM !

این مشتری که به نظر می رسد یک سازنده بزرگ بازی های رایانه ای دنیا باشد و یا شاید قصد ساپورت یک بخش نظامی را دارد قسد دارد با کمک این ابر رایانه خود " پدیده‌های دنیای واقعی را با جزئیات فراوان شبیه‌سازی‌های کند "

یکی از ابر رایانه های مشهور دنیا به نام کولاسوس که اولین کامپیوتر الکترونیکی برنامه دار رقمی جهان محسوب می شد در طی جنگ جهانی دوم رمزهای آلمانی ها را دکود یا به بیان ساده تر رمز گشایی می کرد

اما به گزارش PopSci برای ساخت این وسیله که به درخواست مشتری بی نام خود نیاز است که 120 میلیون گیگا بایت ظرفیت داشته باشد نیاز است تا خنک کننده های آبی برای این حجم گرما استفاده شود

برای ساخت این میزان ظرفیت این شرکت از 200 هزار هارددیسک مجزا استفاده کرده و آنها را به هم لینک کرده است به بیانی آنها را کنار هم گذاشته و بینشان ارتباط بر قرار کرده البته در میان هارددیسک های موجود در بازار هم این موضوع عنوان می شود که به طور مثال اگر هارد 1 ترا بایتی یکی از مارک ای موجود در بازار را باز کنید 2 هارددیسک 500  گیگی در داخل آن مشاهده خواهید کرد.

IBM اعلام کرد سیستم پشتیبانی برای این هارد عظیم تعبیه کرده که می تواند هارد هایی که خراب می شوند را تشخیص داده و آنها را با سرعت قابل قبولی بازیابس کند این سبب می گردد تا اطلاعات کمتری در زمان خرابی دستگاه از بین برود

دو نکته جالب دیگر در مورد این محصول جدید نیز وجود دارد:

1. فایل‌نویسی داخلی آن : که سبب شده که امکان نوشتن فایل های مجزا در چندین دیسک وجود داشته باشد که بتوان همزمان از چندین دیسک خوانو نوشت.

2. استفاده ازبرنامه های نرم‌افزاری مانند بازیابی و فایل نویسی تا سرعت سیستم را افزایش دهند.

می توانید متن کامل ادعاها و گزارشات IBM را مطالعه کنید:

Hard Drive Platter Close-up Approximately 200,000 of these hard drives make up IBM's new array. Wikimedia Commons

Researchers at IBM's Almaden, California research lab are building what will be the world's largest data array--a monstrous repository of 200,000 individual hard drives all interlaced. Altogether, it has a storage capacity of 120 petabytes, or 120 million gigabytes.

There are plenty of challenges inherent in building this kind of groundbreaking array, which, says, IBM, is destined to be used for, as Technology Review writes, "an unnamed client that needs a new supercomputer for detailed simulations of real-world phenomena." For one thing, IBM had to rely on water-cooling units rather than a traditional fan, as this many hard drives creates heat that can't be subdued in the normal manner. There's also a sophisticated backup system that senses the number of hard disk failures and adjusts the speed of rebuilding data accordingly--the more failures, the faster it rebuilds. According to IBM, that should allow it to operate with the absolute minimum of data loss, even none.

IBM's also using a new file system, designed in-house, that writes individual files to multiple disks so different parts of the file can be read and written to at the same time.

This kind of array is bottlenecked pretty severely by the speed of the drives themselves, so IBM has to rely on software improvements like that new recovery and file system to up the speed and enable the use of so many different drives at once.

Arrays like this could be used for all kinds of high-intensity work, especially data-heavy duties like weather and seismic monitoring (or people monitoring)--though of course we're curious as to what this particular array will be used for

فائزه سیدخاموشی

بخش دانش و  زندگی تبیان


منابع:

History of Supercomputer by:Mark Seager

High performance computing by: Dr M. Probert

popsci

مطالب مرتبط :

جنگ جهانی ابر رایانه‌ها

هارد دیسك