شیطان و وسوسههای به روز شدهاش
متأسفانه کسی مراقب حضور شیطان نیست این تماسهای تلفنی شبکههای اجتماعی و فضای مجازی عرصهای شده برای حضور هر چه فعالتر شیطان طوری که زنان و مردان در ورای دیوارها و درها با هم خلوتهای طولانی دارند در این فضاست که زن به شوهرش خیانت میکند و مرد به زنش .
عصر ما عصر پیشرفت تکنولوژی و ارتباطات است علوم با سرعت فزاینده رو به رشد دارد و اغلب انسانها هم در تلاشند که از این دریای خروشان هرکس در زمینه خاص و مورد نیازش بهرهای ببرد . این پیشرفتها آسایش و راحتی زیادی را برای نوع بشر فراهم آورده اما در عین حال مسبب دغدغههای دیگری شده است و گاه تأثیرات منفی هم در بطن زندگی انسان داشته است . که باید به گونهای از اثرات سوء آن در امان بود و در این زمینه برگشت به آموزههای وحیانی و استمداد از آن مطمئنترین راه چاره است.
آیت الله مکارم شیرازی، با اشاره به این که روایات فراوان درباره اهمیت فراگیری علم و تعلیم و تعلم آن هم در زمان تاریک جاهلیت از جمله معجزات اسلام است، ابراز داشتند: طلب علم بر هر مسلمان زن و مردی واجب است و تأکید اسلام این است که انسان از گهواره تا گور دانش بجوید.
بنابر این متوجه میشویم که در اسلام چیزی به نام فارغالتحصیلی نداریم و آدمی باید تا پایان عمر، چیز تازهای یاد بگیرد.
امیر مؤمنان علی (ع) «تَعَلَّمُوا الْعِلْمَ فَإِنَّ تَعَلُّمَهُ حَسَنَةٌ وَ مُدَارَسَتَهُ تَسْبِیحٌ وَ الْبَحْثَ عَنْهُ جِهَادٌ وَ تَعْلِیمَهُ مَنْ لَا یعْلَمُهُ صَدَقَةٌ ...»؛ دانش را بیاموزید، آموختن آن حسنه، ادامه دادن آن ذکر خدا، بحث و گفت و گو پیرامون آن جهاد و آموختن آن به آن کس که نمیداند، صدقه است.( بحارالانوار، ج 1، ص 171.6 )
دنیای امروز یاد گرفتن را اجباری کرده، اما یاد دادن را اجباری نکرده است، حال آن که اسلام میگوید علاوه بر تحصیل علم، تدریس و آموزش علم نیز واجب است.
پیامبر اکرم (ص) در حدیثی میفرمایند؛ از همه بخشندهتر در درجه اول خداست و بعد از خدا من در بین همه فرزندان آدم از همه سخاوتمندتر هستم و بعد از من سخاوتمندترین فرد کسی است که چیزی را یاد بگیرد و به دیگران یاد بدهد.
اگر برنامه درسی، معلم و کتب درسی همهاش خوب و درست باشد، اهداف تربیتی نیز به نحو مطلوب در جامعه محقق میشود.
در آیه 24 سوره عبس و تولی که این آیه آمده « فَلْینْظُرِ الْإِنْسَانُ إِلَی طَعَامِهِ » به این نکته مهم اشاره شده که در غذای انسان و حتی یک دانه گندم درسهای مهم توحیدی نهفته است.
در حدیث اشاره به این مسأله شده که تنها غذای انسان مربوط به جسم نیست، بلکه انسان باید توجه کند که علم و دانش به عنوان غذای روح را از چه کسی میگیرد.
دانشگاهیان و فرهنگیان مراقب افکار انحرافی باشند
از این رو دانشگاهیان، آموزگاران و دبیران باید مراقب باشند خارجیها که علوم خود را به دیگران میفروشند، گاهی افکار انحرافی و فرهنگ غلط خود را نیز بدین وسیله انتقال میدهند.
کسانی که در مقام تعلیم مردم هستند، باید مراقب باشند که چه علومی را به افراد میآموزند؛ لذا لازم است که شما برای علوم یک فیلتری بگذارید و نکات بدآموزی و مسایل خلاف اخلاق و عقاید اسلامی را از آن حذف کنید.
شیطان به نوح میگوید در سه حالت من به تو نزدیک میشوم که باید مراقب باشی؛ نخست آن جایی که تو عصبانی میشوی، موقع نفوذ و هجوم من است.
مولا علی (ع) در جایی میفرمایند: انسان عصبانی موقتا دیوانه است؛ چون بعداً پشیمان میشود و کسی که بعد هم پشیمان نشود او دیوانه تمام عیار است.
عصبانیت؛ منشأ بسیاری از جنایات
بسیاری از جنایات، طلاقها و پروندههای جنایی به خاطر همین عصبانیتها ایجاد میشود؛ بنابراین مردم باید مراقب باشند که در حالت عصبانیت تصمیمی نگیرند و در این حالت مکان خود را تغییر دهند.
موقعیت دومی که شیطان نسبت به آن هشدار میدهد مربوط به جایی است که انسان در مسند قضاوت مینشیند؛ قضاوت در اسلام واجب کفایی است اما باید توجه داشت که این جایگاه بسیار حساس و خطرناک است.
توصیه سوم شیطان این است که اگر در خانه خالی با زن نامحرمی بودی و درب بسته بود، بدان که من آن جا حاضر هستم.
جوانها مراقب باشند، همین ارتباطهایی که به وسیله تلفن همراه با دختران و زنان نامحرم برقرار میشود مثل این هشدار شیطان است و لذا باید در همه حال مراقب وسوسههای شیطانی بود.
متأسفانه کسی مراقب حضور شیطان نیست این تماسهای تلفنی شبکههای اجتماعی و فضای مجازی عرصهای شده برای حضور هر چه فعالتر شیطان طوری که زنان و مردان در ورای دیوارها و درها با هم خلوتهای طولانی دارند در این فضاست که زن به شوهرش خیانت میکند و مرد به زنش در این فضاهاست که هر کس در زندگیش کوچکترین ناملایمتی احساس کند معشوق و معشوقه جدیدی اختیار میکند و غم دل با وی میگوید.
و اصلاً کسی حواسش نیست که شیطانی هم هست چرا که این نوع روابط را نیاز روز و اقتضاء زمان میدانند حتی یک لحظه هم به نظرشان خطور نمیکند که احیاناً کاری که دارند انجام میدهند نامش گناه است ناخشنودی خداست .
چنان در این عرصه بی مهابا میتازند که اصلاً یادشان نمیماند مرگی هست حساب و کتابی هست .
عکسهای بزک کرده و مستهجن از خود تهیه کرده و در معرض دید هزاران نفر قرار میدهند و برای زشت کرداری گوی سبقت را از هم میربایند .
بله روزگاری شده که گناه کردن نیاز روز شده است اما آیا این بهانه سنتهای خداوند را در مورد پاداش و عقاب تغییر خواهد داد؟
شیطان با پیشرفت علوم و فناوری و ارتباطات تمام حربههایش را به روز میکند تو به قصد یک کار علمی وارد اینترنت میشوی او هم با تو میآید و شروع میکند وسوسه کردن که خسته شدی بهتر است کمی سرگرم شوی به فلان سایت برو که فلان عکس در آن بود بگرد و بیشترش را پیدا کن ،خب پیدا کردی حالا نگاه کن چقدر جذاب هستند چرا تو نداشته باشی ؟چرا تو اینگونه نباشی ؟ و....
و رهایت نمیکند تا کار علمیت را لکه سیاهی کند که در پروندهات ثبت شود همراه تمامی عواقب شومی که به دنبال دارد . و هزاران مثال زنده دیگر که من و شما به خوبی با آن آشنا هستیم .
شما ببینید با .وقتی که ما گوشی همراهمان را در دست میگیریم چقدر وسوسه میکند
وارد اینترنت میشویم چطور زودتر از ما حاضر است حتی در کتابخانهها در کوچه و خیابان و حتی تنهاییها .
باید یاد بگیریم که جلوی هر وسوسهاش را در همان هنگام القا بگیریم وقتی امر میکند برو سراغ فلان مطلب کلا از فضا خارج شویم وقتی امر میکند که مثلاً فلان شماره را بگیر به بهانه اشتباه بودن اصلاً تلفن را به کناری بگذاریم خلاصه نباید بگذاریم وسوسهاش در مقام اجرا بیاید که در مراحل بعدی کنترلش سختتر خواهد بود.
به راستی که بد دشمنی است کینهتوز و کار کشته نباید عنان اختیار به دستش دهیم و به هر سمت و سویی که کشیدمان برویم باید یک جاهایی فیلترش کنیم ،یک جاهایی بلوتثش را خاموش کنیم و در جای دیگر چشمانش را ببندیم تا کم کم راه و رسم مبارزه را بیاموزیم و پوزه این خبیث لعین را با یاری خداوند متعال به خاک بمالیم . إن شاء الله
فرآوری : محمدی
بخش دین تبیان
منبع : جهان