- طبق نظر مقام معظم رهبری؛ اگر بیماری آلزایمر پدر در حدی باشد که عقل او زائل شده، هر گونه تصرفی در اموال او باید با اجازه حاکم شرع یا وکیل او انجام شود.
- طبق نظر مقام معظم رهبری؛ اگر فردی با فروش زمین و مغازه ارثی به مشقت و حرج نیفتاده و هزینه رفت و برگشت، ضروریات زندگی و ساير شرائط حج را دارا باشد، واجب است به حج برود.
معامله فضولی چیست؟
وکیل ملت: به موجب ماده ۲۴۷ق.م معامله با مال غیر جز بعنوان وکالت ، وصایت ،ولایت نافذ نیست ولو اینکه صاحب مال باطناٌ راضی باشد ولی اگر مالک یا قائم مقام بعد از وقوع معامله آن را تنفیذ کند در این صورت معامله صحیح است .
یکی از آثار حقوقی عقد ازدواج دائم، ارث بردن مرد و زن از یکدیگر بعد از فوت یکی از آنهاست که مبنای این توارث در قرآن مجید آمده و قانون مدنی نیز به جزئیات و نحوه ارث بری و تفاوت های مقدار ارث مرد و زن پرداخته است.
متعذر شدن[3] جهت مصرف عین موقوفه، که بحث از آن در استثنائات تصرف و فروش موقوفه می آید، مربوط به زمانی است که مصرف موقوفه در آن جهتی که واقف آن، تعیین کرده است، غیر ممکن یا مشکل باشد. در این جا موقوفه را در نزدیک ترین مورد به نظر واقف مصرف نموده، یا اگر م
همانطور که درخواست صدقه و کمک بدون احتیاج، کراهت زیادی دارد و حتی در صورت احتیاج نیز مکروه است. ولی از طرف دیگر ردّ سائل هم مکروه است؛ اگرچه گمان داشته باشیم بی نیاز است. لذا مقداری اگر چه اندک، به درخواست کننده بدهیم.
ارکان نذر سه چیز است؛ 1. ناذر (نذر کننده)، 2. صیغه نذر، 3. متعلق نذر (ملتزم به). یعنی برای این که نذری منعقد شود باید نذر کننده ای باشد که شرایط نذر کردن را داشته باشد، همچنین صیغه نذر جاری شود، و نذر به انجام یا ترک کاری تعلق بگیرد .
ارث بردن شش شرط دارد. 1. مرگ مورث(کسی که وارث از او ارث می برد). 2. زنده بودن وارث، 3. اسباب و موجبات ارث؛ مانند نسب و سبب. 4. وجود ترکه(مال و سرمایه). 5. حق و دینی به ترکه تعلق نگرفته باشد. 6.
نَذر یعنی آن که انسان تصمیم بگیرد برای خدا کاری را انجام بدهد. آن کار که به خودی خود مستحب بوده است، بر اثر نذر واجب می شود، البته با شرایطی که در متون اسلامی ذکر شده است.
البته یک حالت دیگر هم برای نذر هست و آن این که انسان تصمیم بگیرد برای خدا کاری را (
دختر مجرد غیر از ارثیه خود چیزی به عنوان جهیزیه ازمال پدرخود که مرده است طلب ندارد مگر بقیه وراث از حق خود چیزی را برای او در نظر گیرند که مانعی ندارد.
طبق اصول, ارث مربوط به بعد از فوت شخص است و كسی از بستگان و فرزندان حق ندارند در زمان حیات تقاضای ارث بنمایند. بلی پدر می تواند هر مقداری بخواهد به فرزند یا سایرین در زمان حیات خود ببخشند ولی بابت ارث محسوب نمی شود.
وقف سنتی اسلامی و به معنای هدیهٔ ابدی برای خدمت عمومی یا نگه داشتن اصل چیزی و جاری بودن منفعت آن در جهت خیر و نیکی و رضای خدااست. به تعریف دقیق(ماده ۵۵ قانون مدنی) وقف عبارت است از این که «عین مال حبس و منافع آن تسبیل شود.» . جمع این واژه اوقاف است و به م
نذر دو قسم است: اوّل: نذری که به صورت مشروط انجام می شود، مثلاً می گوید: چنانچه بیمار من بهبود یابد، انجام فلان کار برای خدا بر عهده من است «این گونه نذر را نذر شکر می گویند» یا اگر مرتکب فلان کار زشت شوم فلان کار خیر را برای خدا انجام خواهم داد «این گونه
شخصی در قرعه کشی حسابهای قرض الحسنه بانک برنده کمک هزینه سفر عمره شده است ایا دریافت این پول حلال است؟ ایا باید حتما برای سفر حج خرج شود؟ پاسخ: بعد از صدقه دادن نصف آن به فقیر متدین میتواند نصف دیگر آنرا در سفر عمره یا غیر آن خرج کنید.
«نذر» در اصطلاح فقهى؛ یعنی این كه انسان ملتزم شود كار خیرى را براى خدا به جا آورد، یا كارى را كه ترک آن بهتر است، براى خدا ترک نماید. یکی از شرایط درستی نذر این است: كارى را كه انسان نذر می كند، باید توانایی انجام آن براى شخص نذر کننده ممكن و از نظر شرع م
ملک وقفی قابل خرید و فروش نیست (مگر در مواردی خاص)، لذا چنین شرطی در هنگام وقف مخالف مقتضای آن بوده و وقف باطل است، البته اگر مثلاً به این شکل شرط کند که در صورت خرابی و عدم قابلیت استفاده، موقوفه به فروش رسیده و تبدیل گردد، شرط و وقف صحیح است.