تاسیس كمیته امداد امام خمینی (رحمة الله)
« هفته احسان و نیكوكاری »
14 اسفند 1357
در جامعه ای كه برمبنای الگوی اسلامی و مكتب علوی تشكیل شده است ، یك مسلمان نمی تواند در برابر نیازها و گرفتاریهای برادران دینی خود بی تفاوت باشد . بلكه با احساس مسئولیت ، در پی كمك و رفع مشكلات آنان خواهد بود . تا آنجا كه در لسان ائمه معصومین (علیهم السلام ) كمك به برادر دینی با صد مرتبه طواف واجب خانه خدا برابری می كند . بر همین اساس،بعد از اجرای حكم خدا و پیاده كردن احكام الهی ، خدمت به محرومین از شیرین ترین عبادتها، سنت پیامبر(ص)و ائمه معصومین (علیهم السلام ) بوده است .سابقه كمیته امداد،به سالهای قبل از پیروزی انقلاب باز می گردد كه تعدادی از انقلابیون از طرف امامرحمة اللهمأموریت پیدا كردند كه به خانواده های زندانیان ، نیازمندان و مبارزان رسیدگی كنند . امدادگریبه ویژه در دوران اوج گیری انقلاب ، در طی سالهای 56 و 57 ، كه اعتصاب و تحصن همه جا را فرا گرفت ، به منظور حمایت از اعتصاب كنندگان و زندانیان ، نقش مؤثری داشت .
با پیروزی انقلاب ، حمایت از نیازمندان در صدر برنامه ها قرار گرفت و كمیته امداد با صدور فرمان امام رحمة الله در14 اسفند 1357 ، تشكیل گردید كه هر ساله جهت جذب هر چه بیشتر كمكهای مردمی هفته احسان و نیكوكاری از 14 تا 21 اسفند ماه را برگزار می كند .
این نهاد ، زیر نظر مستقیم مقام ولایت و مؤسسه ای عام المنفعه ، دایمی و غیر انتفاعی است كه اساسنامه آن به توشیح وتایید امام رحمه الله رسیده است .
خدمات كمیته امداد
كمیتهامداد ، هم اكنون خدمات گسترده ای را به شرح زیر ارائه می دهد ، كه عبارتند از:پوشش سالمندان مشمول طرح شهید رجایی ، پرداخت وام قرض الحسنه ، تهیه جهیزیه برای نوعروسان خانواده های تحت پوشش ، كمك به بیماران هموفیلی ، كلیوی و تالاسمی ، خدمات درمانی و بهداشتی و اجرای بیمه درمان خانواده های تحت پوشش ، ارائه خدمات فرهنگی و آموزشی به دانش آموزان و دانشجویان و طلاب تحت پوشش ، كاریابی برای مدد جویان و معرفی آنها به مشاغل مناسب ، تهیه و واگذاری مواد اولیه،و ابزار كار و تامین فضای خودكفائی ، رسیدگی و نظارت بر فعالیتهای خود كفایی خانواده های تحت پوشش ، تهیه مقدمات لازم برای خودكفایی به صورت دسته جمعی و كارگاهها ، تشكیل دوره های كارآموزی ، تامین مسكن برای خانواده های بی بضاعت ، كمك به طرح كنترل موالید خانواده های تحت پوشش ، ایجاد شغل در روستا و كمك به بازگشت آنها از شهر به روستا ، جبران دیه ، اطعام و افطاریه ، كمك به خانواده های محروم كشورهای مسلمان ، جمع آوری صدقات به منظور هدایت صحیح آن ، ارائه خدمات عمرانی ، بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده و زلزله زده ، جذب و صرف كمك های مردم ، ارائه كمك به مهاجرین جنگ و كمك به خانواده سربازان .