"نابرده رنج"، یك نوآوری ناموفق!
روزنامهنگار و منتقد سینما و تلویزیون، مجموعه تلویزیونی"نابرده رنج" را یك نوآوری ناموفق در حوزه دفاع مقدس دانست و گفت كه این سریال یك كپی دسته چندم از فیلمهای جنگی خارجی است.
"جلیل اكبری صحت" نویسنده و منتقد سینما و تلویزیون گفت: كارگردان این مجموعه تلاش كرده است تا تصویری جدید از دوران جنگ و دفاع مقدس به بیننده ارائه كند.
عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ادامه داد: مجموعه " نابرده رنج " سیر تحول شخصیتهای داستان را به نمایش میگذارد كه این تحول به خاطر حضورشان در جبههها رقم میخورد.
این روزنامهنگار تأكیدكرد: به رغم تلاش كارگردان، برآیند این اثر، یك كپی دسته چندم از مجموعهها و فیلمهایی مربوط به جنگ آمریكا در ویتنام است.
اكبری صحت توضیح داد: آنچه در داستان " نابرده رنج " مطرح میشود واقعیت بیرونی ندارد و آن چیزی كه در هشت سال دفاع مقدس روی داد، متفاوت از آن چیزی است كه در آثار سینمایی و تلویزیونی بازگو میشود.
نوعی افراط و تفریط در آثار دوران دفاع مقدس وجود دارد كه نیازمند اصلاح است. فضای جبههها، منبعث از زندگی روزمره مردم دوره یادشده بوده، نه آنقدر كه برخی آثار به نمایش میگذارد، تقدس داشت و نه آنگونه كه اخراجیها نشان داد، بود
عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران، ادامه داد: با وجود آنكه كارگردان جوان این سریال سعی در نوگرایی داشت، اما تلاش شخصیتهایی كه به دنبال گنج هستند به تعبیری به رفتار "دایی جان ناپلئونی" بیشتر شباهت دارد.
اكبری صحت تاكید كرد: اینكه تلویزیون تلاش میكند نگاه خود را به مقوله دفاع مقدس تغییر داده و به نوآوری در این حوزه میدان دهد، جای امیدواری است؛ اما همین نوآوری نگرانیهایی را به وجود میآورد؛ زیرا امكان دارد به اصل موضوع خدشه وارد كند.
این منتقد سینما و تلویزیون یادآور شد: آثاری كه تاكنون در عرصه دفاع مقدس تولید شده نشانگر واقعیتها و فضای حقیقی آن ایام نبوده است.
به عقیده اكبری صحت، انحراف از واقعیتهای جنگ تحمیلی در آثاری مانند اخراجیها و یا زیادهروی آثار تلویزیونی در پرداخت به جنبه معنوی در جبههها قابل مشاهده است.
وی یادآورشد: نوعی افراط و تفریط در آثار دوران دفاع مقدس وجود دارد كه نیازمند اصلاح است. فضای جبههها، منبعث از زندگی روزمره مردم دوره یادشده بوده، نه آنقدر كه برخی آثار به نمایش میگذارد، تقدس داشت و نه آنگونه كه اخراجیها نشان داد، بود.
این نویسنده و منتقد سینما و تلویزیون توضیح داد: فارغ از اینكه آیا مجموعه "نابرده رنج " در جذب مخاطب موفق عمل كرده یا نه، باید گفت كه داستان این سریال چندپاره و برگرفته از موضوعهای عشقی و عاطفی به همراه موضوعهای اجتماعی و جنگ است كه با یكدیگر پیوند خوبی نداشتهاند.
اكبری صحت افزود: هرچند این سریال از بازیگران خوبی بهره گرفته است، اما بازیهای آنان همخوانی لازم را با یكدیگر نداشت. اینكه همه در این سریال عاشق شوند، نوعی الگوبردای از آثار فیلمفارسی است.
پخش مجموعه شبانه " نابرده رنج " ساخته علیرضا بذرافشان كه از موضوعی اجتماعی - تاریخی برخوردار است، این هفته پایان یافت.
كامبیز دیرباز، سیاوش طهمورث، سام درخشانی، سحر دولتشاهی ، ثریا قاسمی و مینا جعفرزاده در این مجموعه ایفای نقش كردند.
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)
باشگاه کاربران تبیان ـ ارسالی از: pakdamani