تبیان، دستیار زندگی
در این مطلب همانند مطلب قبلی به تازه هایی از دنیای علم و فناوری می پردازیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تازه هایی از دنیای علم و فناوری (2)


در این مطلب همانند مطلب قبلی به تازه هایی از دنیای علم و فناوری می پردازیم.


گوگل و دانشگاه هامبولت آلمان موسسه تحقیقاتی تاسیس می کنند

شرکت گوگل قصد دارد در قدیمی ترین دانشگاه کشور آلمان، دانشگاه "هامبولت"، موسسه علمی و مرکز تحقیقاتی "جستجوی اینترنت" را راه اندازی کند.

این مرکز علمی تحقیقاتی از ماه اکتبر 2011 و با همکاری سه دانشگاه دیگر آلمانی راه اندازی خواهد شد.

به گفته اریک اشمیت مدیر اجرایی گوگل در این انجمن علمی سیر تکامل اینترنت و تاثیر آن بر روی جوامع، علوم، سیاست و اقتصاد مورد مطالعه و تحقیق قرار خواهد گرفت.

اشمیت می گوید: حضور گوگل در چنین نهاد علمی پر اهمیتی بسیار عالی است، ما شاهد ظهور دورانی جدید هستیم، دوران اینترنت و این انجمن علمی می تواند در توضیح تغییراتی که با توسعه این فناوری قابل توجه در ارتباط است بسیار تاثیر گذار باشد.

تازه هایی از دنیای علم و فناوری(2)

گوگل طی سه سال اول سالانه 6.41 میلیون دلار سرمایه را صرف پیشرفت مطالعات این مرکز خواهد کرد و پس از آن به دنبال پشتیبانان مالی دیگر خواهد بود. به گفته اشمیت این مرکز قرار است به صورت کامل مستقل از گوگل باشد و این از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

دانشگاه هنر برلین، مرکز مطالعات علوم اجتماعی برلین و موسسه هانس برودو هامبورگ نیز در این پروژه مشارکت دارند. به گفته "یان هندریک" رئیس دانشگاه هامبولد، اینترنت دستاوردی بزرگ است که تاثیرات غیر قابل تصوری را بر روی جهان داشته است، برپا کردن مرکز مطالعاتی برای اینترنت و اشتراک آن با جامعه می تواند زمینه ساز مطالعات قانونی، سیاسی، جامعه شناسی، فرهنگی و روانشناسانه با دورنمایی از تاثیر مستقلانه اینترنت شود.

********

خودرو، هواپیمای Terrafugia Transition به واقعیت نزدیک تر می شود

این هواپیمایی شخصی است که بعد از نشستن در فرودگاه می توانید بال هایش را جمع کنید و با آن به پمپ بنزین بروید، باک اش را پر کنید و بعد هم به خانه رفته و آن را در پارکینگ منزل پارک کنید. ‏‏

فردا صبح هم با همین خودور به فرودگاه می روید و آنجا بال ها را باز کرده و به محل کارتان در شهر کناری پرواز می کنید. ‏

تازه هایی از دنیای علم و فناوری(2)

ایده ساخت یک ترکیب از هواپیما و خودروی شخصی چیزی است که افراد و شرکت های مختلفی روی آن کار کرده اند. اما این یکی با نام Terrafugia Transition جدی تر از بقیه و از 5 سال پیش به طور جدی روی این موضوع کار کرده است. ‏

حالا این ایده علاوه بر اینکه عملی شده مجوزهای لازم جهت تردد در خیابان ها را هم کسب کرده است. مدیر تیم سازنده می گوید در واقع این یک هواپیمای شخصی است که می تواند در جاده ها هم تردد کند. ‏

گروه سازنده مدت های زیادی روی طراحی این هواپیما کار کرده و می گوید آن را به گونه ای ساخته که کنترل و پرواز با آن بسیار راحت باشد. بدنه این ماشین به گونه ای است که هنگام برخواستن از زمین و فرود کاملا پایدار باشد. بنابراین برای راندن آن نیاز نیست که یک خلبان حرفه ای باشید. ‏اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود اواخر سال 2012 می توانید منتظر ورود این هواپیمای جاده پیما به بازار باشیم. به شرطی که در جاده های خلوت به سرمان نزند که بال ها را باز کنیم و با پرواز، سریع تر به مقصد برسیم! ‏

*********

معرفی عینک آفتابی هوشمند Dynamic Eye

بعضی از مردم برای خرید عینک های آفتابی مبالغ زیادی صرف می کنند با وجود اینکه این عینک ها کاری انجام نمی دهند، اما اگر عینکی با تکنولوژی جدید به نام ( glare-fighting ) مبارزه با تشعشع خورشید وارد بازار شود آنها پول بیشتری برای خرید عینک های آفتابی می پردازند اما این بار برای عینکی که واقعا چشم را دربرابر اشعه ی تند خورشید محافظت می کند .

تازه هایی از دنیای علم و فناوری(2)
روی قسمت برآمده ی این عینک ها یک دوربین کوچک وجود دارد که از خط دید فریم ها عکس برداری می کند و عکس های گرفته شده را از نظر تشعشع در یک ناحیه خاص بررسی می کند.

اگر منطقه ای را پیدا کند که از حد معین فراتر رفته باشد به یک میکروکنترلر اخطار می دهد سپس آن میکروکنترلر جهت لنز ها را طوری تنظیم می کند که تاریکی بیشتری در آن منطقه ایجاد شود .

Chris Mullin از زمانی که Dynamic Eye را پیدا کرد بر روی تکنولوژی پوششی برای چشم کار می کرد که می تواند نقطه های درخشان نور را پیدا کند و با تاریک کردن ناحیه هایی از لنز مانع آن اشعه ها شود، هم اکنون Mullin با دانشگاه Buffalo تیمی را تشکیل داده تا بتوانند عینک های آفتابی را درست کنند که از این تکنولوژی بهره می برند.

Mullin در مورد این عینک ها می گوید: محصولات ما به کاربران اجازه می دهند که در محیط هایی که تابش نور شدید است بهتر و بیشتر ببینند و این به خاطر این است که عینک های ما 10 تا 100 برابر بیشتر از دیگر عینک ها اشعه ی مستقیم را کاهش می دهند ، Mullin  در ادامه می گوید این عینک ها برای بیماران گلاکوما که به نور حساس هستند کاربرد بیشتری نسبت به بقیه ی افراد دارند اما شاید بتوان از این تکنولوژی برای مقاصد دیگری مانند شیشه ی جلو اتومبیل استفاده کرد تا از اشعه ی خورشید جلوگیری کند .

The days of being blinded by glare from the sun, despite the $300 sunglasses straddling your face, may soon be over.

Chris Mullin, PhD, a formerly local inventor and entrepreneur, has teamed up with the University at Buffalo to develop sunglasses that detect bright spots of light and darken specific parts of the lens to protect sunglasses wearers from blinding glare.

And the U.S. Air Force is funding new research focused on creating eyewear for fighter pilots and soldiers. The technology may also have potential applications in the automotive, recreational and health care sectors.

"Our products let users see more in glare situations than ever before, because they reduce direct glare 10 to 100 times more than any other sunglasses," says Mullin, adding, "when there is no glare, it"s just a pair of sunglasses."

Mullin is the founder and CEO of Dynamic Eye, a company he created in 2003, and has since worked with UB electrical-engineering professor Albert Titus, PhD, on producing state-of-the-art sunglasses that combine sensors and miniaturized electronics to identify and block bright glare.

The sunglasses are not yet ready for the consumer market.

Together, Mullin and Titus improved the speed at which the sensor was able to detect glare, at one point taking a prototype of the sunglasses to Buffalo"s Delaware Park and testing them out on random park goers.

"Dr. Titus and I built a significant amount of "brains" into our patented glare sensor," says Mullin, an expert in optics, electronics and plastics. "Our microcontroller does not need to work very hard to perceive and fight glare

The glasses" lenses are actually liquid crystal display (LCD) screens, capable of creating dark spots that specifically target glaring light.

A pinhole camera in the bridge of the glasses takes a picture of the frame"s line of vision. The camera itself analyzes the image and scans it for glare that exceeds a certain threshold.

The camera then alerts an adjacent microcontroller, which directs the LCD to send extra pixels of shade to that portion of the lens, displaying a four- to six-millimeter gray square in front of the eye.

The square moves with the wearer to block the source of glare at any angle but still allows the surroundings to remain visible. If the sun moves, then so does the LCD spot.

This whole process takes about 50 milliseconds.

Glasses for glaucoma patients with sensitivity to light would certainly benefit from Mullin"s technology, as would a car"s rearview mirrors and windshield, to avoid being blinded by either bright headlights at night or the sun. "A few circuits, a little battery power and you can really fight the sun," says Mullin.

فرآوری :محسن مرادی

بخش دانش و زندگی تبیان


منابع:

ساینس دیلی،PE.com