با من و تو بدرخشید!
باید توجه نمود که این برنامه به طور عمده و به جِد قصد دارد که با تاکید وافر بر ایجاد روابط پیش از ازدواج ، نوعی هنجار شکنی و فحشا را بین جوانان اشاعه نماید ، هنجار شکنی که بیشترین تاکیدات اسلام بر ضرورت حفظ آن بوده و ترویج آن ، به نوعی اسلام زدایی محسوب می شود.
شبکه ی من و تو که اخیرا رقیب شبکه فارسی 1 گشته ، اهداف پیدا و پنهانی را در پی دارد که آن ها را در پس برنامه های ریز و درشت خود نهان کرده است که به جهت آشکار سازی این اهداف در زیر به بررسی برخی از این برنامه ها می پردازیم :
* آکادمی موسیقی گوگوش
سالنی بزرگ به رنگ بنفش تیره و سکویی برای اجرا ، سمت چپ تصویر که همیشه بینندگان بدان چشم دوخته اند میزی است که گوگوش (خواننده ی پیش از انقلاب) و کارشناسان همراهش نشسته اند ، صدای موسیقی و صدای جوانی که سال ها آرزوی خوانندگی در سر می پرورانده در فضا تنین افکن می شود و گوگوش با تمام احساس به تشویق وی می پردازد و اشک می ریزد زیرا خاطرات جوانی خویش را مرور می کند و آینده ی موسیقی را در دستان این جوانان می بیند .این برنامه که به آموزش و مسابقات خوانندگی و رقص مربوط است توسط فائقه آتشین (گوگوش) اداره می شود و طی آن از شرکت کنندگان تست خوانندگی گرفته می شود . شرکت کنندگان موظف هستند با ارائه ی یکی از آهنگ های کارشناس برنامه استعداد خود را در خوانندگی به نمایش بگذارند .
اما آن جایی برنامه به اوج فوران احساسات می رسد که یکی از شرکت کنندگان مورد تایید کارشناس قرار گیرد ، اکنون اشک ها جاری می شود و با خنده در می آمیزد زیرا این برنامه به شما اجازه ی درخشیدن را می دهد . در انتهای برنامه نیز برندگان برای مسابقه ای نهایی معرفی می شوند تا به رقابتی حساس تر بپردازند .
*دو راهی :
دو راهی برنامه ای اجتماعی است که از نگاه روانشناسی به مسائل خانوادگی ، اجتماعی جوانان می پردازد . موضوعات این برنامه عمدتا موضوعاتی از قبیل : خودکشی ، روابط جنسی قبل از ازدواج ، ازدواج پسرها و دختران مسن تر (تفاوت سنی) ، شروعی دوباره و ... می باشد .این برنامه دوراهی نام گرفته است بدان دلیل که ، دو راهی یعنی این که در این موضوعات ، نظر شما مثبت یا منفی می باشد ؟ ؛ یک دوراهی برای یک انتخاب که اصول این برنامه مخاطبین را به انتخابی غیر منطقی و عقلانی سوق می دهد .
حال این سوال پیش می آید که چرا غیر منطقی و عقلانی ؟ به این دلیل که راهنمایی های مجری این برنامه که خود فردی بهایی است ، کاملا به دور از دین اسلام و عرف جامعه ی ایرانی می باشد و به گونه ای بیشتر به اندیشه های غربی و فمینیسم گرایانه نزدیک تر می باشد و تنها قصد آن یک انتخاب است ولو بدتر بین بد و بدتر که البته در این میان 2 کارشناس روانشناس غربی موضوع قابل بررسی را تحلیل کرده و سپس مجری این برنامه (پریسا) به نظر بینندگان برنامه می پردازد .
آنچه که در این میان حائز اهمیت می باشد این است که ، این برنامه "اتاق خبر" با استعمال واژه ی چرا ؟ (سوال از مخاطبین) در واقع قصد دارد این حس را به بیننده القا کند که فرصتی را به وی داده است تا درقلب ارتباطات لحظات آخر تنظیم خبرها قرار بگیرد و در آن دخل و تصرف داشته باشد و به همین دلیل حرکات ناگهانی و بدون پیش بینی دوربین قابل توجه می باشد
باید توجه نمود که این برنامه به طور عمده و به جِد قصد دارد که با تاکید وافر بر ایجاد روابط پیش از ازدواج ، نوعی هنجار شکنی و فحشا را بین جوانان اشاعه نماید ، هنجار شکنی که بیشترین تاکیدات اسلام بر ضرورت حفظ آن بوده و ترویج آن ، به نوعی اسلام زدایی محسوب می شود ؛ طی این برنامه : درباره ی موضوع روابط جنسی قبل از ازدواج نظر کارشناسان برنامه مثبت و تاکیدات وی همواره به گوش می رسد و از نگاه روانشناسان حاضر باید قبل از ازدواج ارتباط جنسی برقرار شود تا جوان ها با تجربه ی آن به دو هدف دست یابند :
اول - با نگاه جنسی ازدواج نکنند .
دوم – به ارضای فرد مقابل نسبت به خود اطمینان حاصل کنند .
*اتاق خبر :
برنامه ی دیگر این شبکه (من و تو) اتاق خبر می باشد برنامه ای که طی آن مجریان برنامه به خواندن خبر های جهان و به ویژه ایران می پردازند ، البته جای تامل است که فقط اخبار را می خوانند (روخوانی) و خود هیچ دخل و تصرفی نسبت به آن ها ندارند حتی یک تفسیر کوچک و باز جای این سوال پیش می آید که منبع این خبر ها کجا می باشد ؟ عمده منبع این اخبار (90 درصد) مربوط به شبکه ی فارسی زبان بی بی سی بوده که خود حاوی اخباری مغرضانه نسبت به جمهوری اسلامی ایران می باشد .
آنچه که در این میان حائز اهمیت می باشد این است که ، این برنامه "اتاق خبر" با استعمال واژه ی چرا ؟ (سوال از مخاطبین) در واقع قصد دارد این حس را به بیننده القا کند که فرصتی را به وی داده است تا درقلب ارتباطات لحظات آخر تنظیم خبرها قرار بگیرد و در آن دخل و تصرف داشته باشد و به همین دلیل حرکات ناگهانی و بدون پیش بینی دوربین قابل توجه می باشد . البته استفاده از این تکنیک زمانی مشکل ایجاد نمی کرد که آن چه در جلوی دوربین اتفاق می افتاد واقعا این احساس را به بیننده منتقل می کرد که در همان زمان که مجریان بطور طبیعی خبرها را برای اولین بار برای همدیگر بازگو می کردند ، دوربین هم برنامه را ضبط می کرد . اما متاسفانه این اتفاق نیفتاده است و حتی گاهی خود مجریان برنامه دچار سردرگمی هستند و نمی دانند که آیا در حال توصیف خبر هستند ، یا مشغول بازگو کردن زوایای دیگری از خبر برای همکاران خود و یا این که در حال اجرای برنامه خبر به شکل کلاسیک برای بینندگان تلویزیون ؟!
مشکل دیگر برنامه "اتاق خبر" این است که بندرت از تصویر و گرافیک در آن استفاده می شود در حالی که استفاده از این المان ها برای قابل هضم تر کردن خبر تلویزیونی حایز اهمیت است. حتی در زمانی هم که تصاویری از این برنامه پخش می شود، بیننده همچنان سر درگم است که این تصاویر از کجا پخش می شوند. البته در اجرای کلاسیکی خبر این اشکال نیست در حالی که در "اتاق خبر" این موضوع غیر قابل توجیه است.
این برنامه دوراهی نام گرفته است بدان دلیل که ، دو راهی یعنی این که در این موضوعات ، نظر شما مثبت یا منفی می باشد ؟ ؛ یک دوراهی برای یک انتخاب که اصول این برنامه مخاطبین را به انتخابی غیر منطقی و عقلانی سوق می دهد .
نکته ی بعدی آن که ، در شکل فعلی برنامه ی "اتاق خبر" بیننده هیچ نوع ارتباطی با مجریان برقرار نمی کند و با آن ها احساس نزدیکی ندارد . بیننده نمی داند که مجریان چه کسانی هستند ، چه تخصصی دارند و آیا اساسا می توان به آن ها اعتماد کرد یا خیر ؟ . در یک برنامه ی خبری ، مهمترین اصل این است که بیننده با مجری خبر احساس نزدیکی کند زیرا بدون آن بیننده اخبار را با شک و تردید دریافت می کند . این مشکل برنامه ی "اتاق خبر" از آن جا ناشی می شود که تمام دیالوگ های گویندگان با هم قابل تعویض اند ؛ هر کسی می تواند جایگزین فرد دیگری شود و گوینده دیالوگ یک نفردیگری باشد بدون اینکه در کل قضیه تفاوتی ایجاد شود . از ظاهر اجرای برنامه اینطور به نظر می رسد که سردبیر "اتاق خبر" پس از نوشتن سناریو آن را بین مجریان تقسیم کرده و هر خطی از آن را به یک گوینده یا بازیگر داده است تا اجرا کنند .
به طور مثال در برنامه های کلاسیک خبری ، مجری ، خبری مبنی بر مثلا "انفجار در بغداد" می دهد و تصاویری هم از آن انفجار نشان می دهد . در همان حال تصویر خبرنگار در محل ویژه آن حادثه نشان داده می شود که این انفجار را گزارش می دهد . سپس مجری خبر در استودیو با خبرنگار اختصاصی خودشان در بغداد گفتگویی می کند . همه این ها دست به دست هم می دهند تا به مجری برنامه ، خبر گزارش داده شده و خبرنگار حاضر در محل وقوع حادثه اعتبار بدهد . اینگونه است که بیننده با مجری خبر تا آن حدی احساس نزدیکی می کند که انگار خودش در وسط خبر ومحل وقوع انفجار در بغداد بوده است .
در آخر باید خاطر نشان شویم که آن چه در بالا به اجمال بدان پرداختیم بررسی کوتاهی به دو برنامه از شبکه ی تلویزیونی من و تو بود که البته باز هم به جزییات اشاره ای نشد و اگر به آن ها نیز پرداخته می شد متوجه می شدیم که دشمن این بار با چه ژرف اندیشی و برنامه ای بر اندازاناه به میدان آمده برنامه ای که از ظواهر این شبکه قالبی تحت عنوان "من" و "تو" ایجاد نموده شبکه ای که متعلق به "من" و "تو" بوده و تنها هدف آن احیای آن مواردی است که تا به حال به آن ها دست نیافته ای . در در همین میان به سهولت و ظرافت به آن چیزی دست میابد که خود سال ها از آن محروم بوده و آن جایگزینی فرهنگ غربی به جای فرهنگ اسلامی است .
*آفساید :
"آفساید" که مجری آن همان مجری برنامه ی بفرمایید شام (طغرل) می باشد ، یک مجله ی هفتگی ورزشی است که اتفاقات و رویداد های فوتبال ایران را طی یک هفته مرور می کند و سعی دارد مسایل را به صورت موشکافانه بررسی کند . اما این برنامه که قصد دارد با نگاهی شبیه برنامه ی نود حرکت کند به نقاط ضعف فوتبال ایران می پردازد ، قصد اصلی این برنامه آن است تا نشان دهد فوتبال ایران را عده ای فرصت طلب که وابسته به نهاد های نظامی هستند تسخیر کرده اند ضمنا تمسخر مدیران ورزش ایران نیز در این برنامه رایج بوده و بخش طنزی را ایجاد نموده است .آزاده مرنی
بخش ارتباطات تبیان