آموزش تصویری تبلاگ نویسی – جلسه سوم
با قسمت سوم آموزش وبلاگ نویسی در خدمت شما هستیم. امیدوارم از دو قسمت قبل استفاده ی کامل را برده باشید.
دوستان اگر اشکالی یا سوالی دارید در قسمت نظرات بپرسید.
دسته ها:
یکی از امکانات خوب تبلاگ این است که میتوان مطالب وبلاگ را دسته بندی کرد. برای مثال میتوان شعر و داستان و مقاله را از هم جدا کرد و هر کدام را در دسته ای جداگانه قرار داد.
در قسمت عنوان- عنوان دسته را مینویسید (مثلا شعر) و در قسمت توضیحات میتوانید توضیح مختصری در مورد محتویات مطالبی که در این دسته قرار است جای گیرند بنویسید.
در زمان ارسال مطلب به راحتی میتوانید دسته ی مورد نظر را برای مطلب از دسته های پیشین انتخاب و یا دسته ای اضافه کنید. برای اضافه کردن دسته جدید کافیست عنوان مورد نظر را در کادر مربوطه بنویسید.
در وبلاگ مادران مذهبی مطالب بر اساس نویسنده آنها دسته بندی شده است.
که میتوان هر بار که کاربر مطلبی مینویسد یکی را به عنوان دسته ی مطلب خود انتخاب کند و اگر دسته ی جدیدی می خواست اضافه کند در کادر دسته های آن را مینویسد.
ایجاد جعبه لینک:
لینک هایی که در وبلاگ قرار میدهید میتواند اعم از لینک دوستان و لینک های مفید و لینک های مورد علاقه باشد. شما می توانید برای هر دسته از لینک های جعبه لینک جداگانه داشته باشید.
برای این کار از منوی سمت راست صفحه ی مدیریت تبلاگتان روی ایجاد جعبه لینک کلیک کنید.
در قسمت عنوان میتوانید عنوان متناسب با جعبه لینک را بنویسید مثلا لینک دوستان. در قسمت لینک ها – عنوان و لینک وبلاگ یا سابت دوستانتان را وارد کنید . و در آخر ذخیره را بزنید. اگر همه ی لینک های مورد نظر را وارد کردید ارسال را بزنید تا جعبه لینک در وبلاگتان به نمایش در آید.
مثلا در وبلاگ مادران مذهبی فقط یک جعبه لینک داریم به نام مادران مذهبی که لینک وبلاگ های مادران مذهبی را وارد کرده اند.
لیست نویسندگان:
اگر میخواهید وبلاگتان چند نویسنده داشته باشند و چند نفر در وبلاگ مطلب بگذارند از منوی سمت راست لیست نویسندگان را باز کنید.
در کادر نام کاربری حتما باید شناسه کاربری تبیانی شخص را وارد کنید. و با انتخاب هر کدام از گزینه های ذیل آن میتوانید دسترسی مورد نظر را به نویسنده مورد نظر در وبلاگ بدهید.
در آخر هم ثبت اطلاعات را بزنید.
در پایین صفحه ی مدیریت نویسندگان میتوانید نویسندگان را حذف کنید و یا سطح دسترسی آنها را ویرایش کنید.
انتخاب قالب وبلاگ:
خوب دوستان عزیزم بعد از همه ی این آموزش ها و مراحل میرسیم به ظاهر وبلاگ که برای جذب مخاطب بسیا بسیار اهمیت دارد. البته قالب وبلاگ نباید انواع و اقسام کد ها را در قالب وبلاگ اضافه کرد تا وبلاگ سنگین شود و سرعت بالا آمدن وبلاگ پایین بیاید چون در این صورت شما بسیاری از خوانندگان وبلاگیتان را از دست میدهید.
در هر صورت رنگ و ظاهری که متناسب با نوع مطلب وبلاگتان می باشد مهم است.
برای انتخاب قالب مورد نظر در منوی سمت راست انتخاب قالب جدید را بزنید تا بتوانید از لیست قالبی های تبیان یک قالب متناسب با مطالبتان انتخاب کنید.
میتوانید با استفاده از دکمه ی پیش نمایش قالب را به طور کامل مشاهده کنید و یا با زدن دکمه ی انتخاب قالب قالب مورد نظر را انتخاب کنید.
البته شاید چند قالب را بپسندید و بخواهید در مواقع مختلف از آنها استفاده کنید. بنابراین میتوانید انتقال به لیست سفارشی را بزنید.
قالب های سفارشی:
میتوانید از منوی سمت راست روی قالب های سفارشی کلیک کنید تا قالب های سفارشیتان را ببینید.
گاهی شاید یک قالب را میخواهید برای تاریخ معینی مثلا روز تولدتان و یا عید نوروز و یا مناسبت های مذهبی مثل میلاد ائمه یا ماه محرم انتخاب کنید. میتوانید دکمه ی انتخاب قالب زمان دار را بزنید .
تاریخ مورد نظر را انتخاب میکنید و دکمه ی ذخیره را میزنید تا در تاریخ مورد نظر قالب وبلاگ شما به قالب مورد نظر تغییر کند.
در مورد ایجاد قالب جدید باید آموزشی جداگانه داشته باشیم.
کد های اختصاصی کاربر:
از منوی سمت راست کد های اختصاصی کاربر را انتخاب کنید.
میتوانید کد های جاوا مثل پیغام ورود و خروج و موسیقی وبلاگ و ساعت وآمار روزانه و .. را در کادر "اسکریپتها و کدهای اختصاصی کاربر برای درج در وبلاگ" قرار دهید تا وبلاگ زیباتری داشته باشید. در مورد کد های جاوا بعدا صحبت میکنیم.
اگر نمایش باکس آمار را انتخاب کنید آمار وبلاگ- در وبلاگتان به نمایش در می آید.
در آخر ویرایش تنظیمات را بزنید.
دانلود نسخه ی پشتیبان:
یکی از امکانات بسیار بسیار ضروری که سامانه ی وبلاگ تبیان دارا می باشد و در کمتر سیستم وبلاگی ای این امکان را دیدم همین دانلود نسخه ی پشتیبان است.
برای یک وبلاگ نویس پشتیبان گیری از مطالبش بسیار اهمیت دارد چه بسا کاربران زیادی که از وبلاگ خود نسخه ی پشتیبان نگرفته بودند و با فیلتر شدن سیستم وبلاگشان یا حذف شدن آن امکان دسترسی به مطالب را از دست دادند.
برای این کار مهم که همگی همین حالا با من انجام دهید باید از منوی سمت راست دانلود نسخه پشتیبان را بزنید و روی دکمه ی ایجاد نسخه پشتیبان کلیک کنید تا فرایند پشتیبان گیری پس از چند لحظه آغاز شود.
البته باید در پنجره باز شده تایید را بزنید.
این آموزش ادامه دارد.
انشاء الله در جلسه آینده ویرایش قالب و استفاده از کدهای جاوا را آموزش خواهیم داد.جلسه اول آموزش تصویری تبلاگ نویسی
جلسه دوم آموزش تصویری تبلاگ نویسی