تبیان، دستیار زندگی
لهستان را سرزمین کوهستان‌های زیبا و دره‌های عمیق نام نهاده‌اند. دریاچه‌هایی عریض و طولانی همراه با سواحلی شنی و مجذوب کننده، ظاهری متحور کننده به آن داده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عجایب هفتگانه لهستان کدامند؟

عجایب هفتگانه لهستان


لهستان را سرزمین کوهستان‌های زیبا و دره‌های عمیق نام نهاده‌اند. دریاچه‌هایی عریض و طولانی همراه با سواحلی شنی و مجذوب کننده، ظاهری متحور کننده به آن داده است. علاوه بر تمام این آثار طبیعی این کشور را دارای جاذبه‌های فرهنگی منحصر بفرد می‌نامند. آنچه در ادامه می‌آید منتخبی از هفت جاذبه طبیعی، تاریخی و فرهنگی کشور لهستان است که بر اساس یک تحقیق و نظرسنجی اینترنتی برگزیده شده اند.

معدن نمک ویلیچکا

«معدن نمک ویلیچکا» در نزدیکی شهر «کراکوف» قرار داشته که یکی از قدیمی‌ترین معادن نمک در حال کار جهان است. این معدن که از قرن سیزدهم میلادی تا سال 2007 به صورت مداوم در حال تولید نمک بوده بیش از 300 کیلومتر طول داشته و به لطف ده‌ها مجسمه و یک صومعه که در بدنه صخره‌های کوهستانی آن ایجاد شده یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری کشور لهستان به شمار می‌رود. گردشگران می‌توانند مناطق مختلفی همچون اتاقی بزرگ با دیوارهای نمکی، دریاچه‌ای زیرزمینی و نمایشگاه‌هایی از تاریخ معدن نمک را در این مکان تماشا کنند. در حدود 1.2 میلیون نفر سالانه از این معدن بازدید می‌کنند.

عجایب هفتگانه لهستان

شهر باستانی تورن

شهر تاریخی «تورن» همراه با بناها و معماری‌های قرون وسطی خود یکی از مناطقی است که در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است. نمای قرون وسطایی این شهر درکنار تعداد بیشماری از بناهای سبک گوتیک آن شامل «سالن شهر»، «کلیساها» و «خانه‌های شهری» همچنان زیبایی خود را حفظ کرده اند. شهر «تورن» زادگاه «نیوکلاس کوپرنیک» سیاح معروف قورن وسطی نیز می‌باشد. «تالار» این شهر باستانی در قرن سیزدهم بنا شده و یکی از زیباترین تالارهای شهری در اروپای مرکزی به شمار می‌رود. بقایای این شهر قلعه‌ای و مخصوصا برج‌های دیدبانی آن از جاذبه‌های گردشگری این شهر است.

عجایب هفتگانه لهستان

قلعه مالبورک

این قلعه توسط «شوالیه‌های توتونیک» که از گروه فرماندهان کاتولیک رومی درزمان جنگ صلیبی بودند، ساخته شد. این قلعه یکی از بزرگترین قلعه‌های جهان از نظر فضا و محیط به شمار می‌رود. این قلعه که در سال 1406 بنا شد در زمان خود یکی از بزرگترین قلعه‌های خشتی عصر گوتیک بوده است. بازدید کنندگان علاوه بر بازدید قلعه می‌توانند از موزه آن که در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیدند دیدن کنند.

عجایب هفتگانه لهستان

قلعه واول و کلیسای جامع کراکوف

«قلعه عصر گوتیک»، آخرین مقر سلطنتی شاهان لهستان، در قرن یازدهم میلادی ساخته شد. این قلعه همچنین از بناهای مختلفی که در دوره‌ها و عصرهای گوناگون ساخته و در محوطه مرکزی قلعه قرار گرفته‌اند تشکیل شده است. در قرن شانزدهم میلادی گروه‌های مختلفی از بهترین هنرمندان داخلی و خارجی همچون معماران ایتالیایی، مجسمه‌سازان و طراحان آلمانی برای تزیین و بازسازی این قلعه و تبدیل آن به یکی از کاخ‌های زیبای عصر رنسانس دعوت شدند. این قلعه در فاصله‌ای کوتاه پس از حضور هاین هنرمندان به الگویی از سکونتگاه‌های مجلل در اروپای مرکزی و شرقی تبدیل شد.

«کلیسای جامع واول» که همچنین معروف به کلیسای سنت استانیسلاو و واکلاف است، از جمله کلیساهای «تالار واول» بوده که همچنین محل تاج‌گذاری همیشگی شاهان لهستانی به شمار می‌رفته است.

عجایب هفتگانه لهستان

کانال البلاگ

«کانال البلاگ»، کانالی به طول 80 کیلومتر است که صدها دریاچه در شمال شرقی لهستان را به یکدیگر متصل می‌کند. این کانال که در قرن نوزدهم ساخته شده هنوز هم یکی از برجسته‌ترین معماری‌های عصر فناوری جهان به شمار می‌رود. این کانال همچنین در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است. کشتی‌های کوچک با قدرت جابه‌جایی 50 تن از این کانال عبور می‌کنند. از نکات ویژه و برجسته این کانال استفاده از بالابرها و نوعی سیستم هوشمند در شیبدارکردن سطوح است که منجر به اختلاف سطح در آب برای عبور کشتی‌ها می‌شود. این کانال در حال حاضر اغلب به عنوان مکانی سرگرم کننده وبرای اهداف توریستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عجایب هفتگانه لهستان

ژاموشک

شهر «ژاموشک» یکی از شهرهای زیبای عصر رنسانس است که در جنوب شرقی لهستان قرار دارد. این شهر تاریخی همراه با طراحی‌های منحصر به فرد دوره رنسانس خود و معماری‌های زیبا از مناطقی است که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. این شهر طبق یک نظریه ایتالیایی با موضوع «شهر ایده‌آل» تاسیس شده اما سنت‌های شهری مخصوصی همچون گالری‌های دالان دار، در میادین اطراف آن ساخته شده اند. این شهر را می‌توان همچنین نمونه‌ای واضح و روشن از بدعت در طراحی شهری دانست.

عجایب هفتگانه لهستان

میدان بازار کراکوف و شهر باستانی

مهمترین میدان بازار شهر تاریخی «کراکوف» به نام «رینک گلونی» مرکز این شهر را تسخیر کرده است. این میدان که در حدود 40 هزار متر مربع مساحت دارد یکی از بزرگترین میادین قرون وسطی در اروپا به شمار می‌رود در قرن سیزدهم میلادی بنا شده است. اطراف این میدان را خانه‌هایی تاریخی، کاخ‌ها و کلیساهای مختلفی دربرگرفته اما مهمترین جاذبه گردشگری این شهر تالار پارچه با «سوکینیس» نام دارد که یکی از مراکز اصلی تجارت بین‌المللی اروپا در قرون وسطی به شمار می‌رود.

عجایب هفتگانه لهستان

بخش گردشگری تبیان


برگرفته از خبرگزاری میراث فرهنگی