تبیان، دستیار زندگی
نتایج تحقیقات نشان می دهد: تمرین تکواندو به بهبود سلامتی، تعادل فیزیکی و چابکی در افراد کمک می کند. نتایج تحقیقات علیرضا رستم زاده از دانشگاه علوم انتظامی دانشکده پلیس که در مقاله ای به بررسی عوامل رشد و بازدارنده تکواندو در...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تمرین تکواندو باعث تعادل فیزیکی و چابکی می شود

نتایج تحقیقات نشان می دهد: تمرین تکواندو به بهبود سلامتی، تعادل فیزیکی و چابکی در افراد کمک می کند. نتایج تحقیقات علیرضا رستم زاده از دانشگاه علوم انتظامی دانشکده پلیس که در مقاله ای به بررسی عوامل رشد و بازدارنده تکواندو در ایران، پرداخته است ، می افزاید: به وسیله تمرین تکواندو، شخص به روحی از خود گذشتگی و استقامت دست یافته ودر رویارویی با مشکلات اجتماعی، اعتماد به نفس پیدا می کند.

در این مقاله آمده است، در طی قرون اخیر روشها، فنون و هنرهای رزمی به سرعت در تمام نقاط جهان گسترش یافته اند و امروزه در اکثر کشورها ، ورزش تکواندو حتی بیشتر از مبدا شکل گیری آن رشد کرده است.

اصولاً منشا همه سبک ها و هدف کلی آنها یکی است، از این رو همان طوری که از نام این هنر پیداست تمام حرکات برای رزم آوری آفریده شده اند، زیرا تکواندو یکی از سبک های غنی و زیر بنای هنرهای رزمی است که در خاور دور، مخصوصاً کشور کره از پیشرفت زیادی برخوردار بوده است و این ورزش رزمی در سال 1927 توسط نمایندگان کره ای به مردم ایران معرفی شد.

در این مقاله آمده است: اصولاً ماهیت اصلی تکواندو، یک ورزش رزمی با مبارزه آزاد است که از دست ها و پاهای غیر مسلح برای دفاع در مقابل حریف استفاده می شود و به دو صورت دفاعی و حمله است که حتماً می تواند برای ضد حملات نیزدر مقابل حریف به کار برده شود.

پژوهشگر خاطر نشان کرده است، گرچه کتاب های بسیاری در مورد فنون دفاع از خود موجود است، ولی هنرجویان از نامفهوم بودن این کتابها شکایت داشته و معتقدند که اجرای عملیات از روی چنین کتابهایی غیر ممکن است. همچنین آموزش آماده سازی بدن قبل از هر نوع ورزش ضروری است،چرا که بدون یک نرمش کافی نرم کننده ، اجرای تکنیک های تکواندو نتیجه منفی و صدمات بدنی ناشی از نداشتن انعطاف بدنی به دنبال خواهد داشت.

رستم زاده با اشاره به برشماری عوامل موثر دیگر در کاهش رویکرد به ورزش رزمی اظهار داشته است: عدم تبلیغات مناسب ، همه جانبه و فراگیر در این رشته و عدم تهیه وسایل کمک آموزشی ، تجهیزات پیشرفته و عدم استفاده ازاساتید مجرب و نیزعدم استفاده و کارایی اغلب تکنیک ها در مبارزات و مسابقات و کاربرد تعدادی کمی از روش ها و تکنیک ها برای کسب امتیاز در مبارزات و مسابقات از عوامل مهم است.

با این وجود تلاش وبرنامه ریزی، مدیریت و سازماندهی صحیح و با تشکیل انجمن های تکواندو در مدارس و دانشکده ها درایجاد شوراهای فنی و کمیته های تخصصی و تبلیغات مناسب و تهیه بولتن های جذاب از مسابقات آسیایی و جهانی ، می تواند تا حدودی باعث رشد و اعتلای این ورزش در بین جوانان و علاقه مندان به ورزشهای رزمی شود.