یک روان شناس کودک و نوجوان گفت: سرکوفت زدن در زمینه تحصیلی نه تنها بهبود اوضاع درسی فرزندتان را در پی نخواهد داشت بلکه موجب تخریب رابطه شما و فرزندتان خواهد شد.
دوران نوجوانی، دوران بسیار مهمی در طول زندگی است؛ زیرا در این دوران فرزندتان دیگر نه کودک است و نه به اندازه کافی بزرگ شده است. همچنین افراد در این دوران تصمیمهای مهمی برای آینده خود میگیرند. پدر و مادر و سایر نزدیکان بیشترین تاثیر را در این دوران بر فرزندان خود میگذارند و باید بیشتر از گذشته به دختران و پسران خود توجه کنند. همه میداند، اعتماد به نفس یکی از مهمترین کلیدهای کسب موفقیت است، اما چگونه میتوان اعتماد به نفس فرزندان خود را افزایش دهیم؟
همه والدین به فرزندان خود در هر مرحله ای از زندگی شان چه کودکی، چه نوجوانی و چه جوانی عشق می ورزند اما بیشتر ما با این موضوع موافق هستیم که برخورد و رفتار با فرزندان در دوران بلوغ، مشکل تر از هر دوره دیگری است. در طول این دوران، بسیاری از والدین در یک دام گرفتار و اشتباهات متداولی را در پرورش و آموزش فرزندان شان مرتکب می شوند. در ادامه هفت مورد از مخرب ترین عبارت هایی را که نباید در برخورد با نوجوانان به کار ببرید، گردآوری کرده ایم.
میگنا:
اختلافات و مشکلاتی که میان پدر و مادرها و فرزندان نوجوان وجود دارند مثل سریال های ادامه دار هستند. یعنی هم از نظر تعداد زیادند و هم از لحاظ عمق و کیفیت، پر دامنه اند. بیشتر مواقع این اختلافات به اندازه ای شدید می شوند که فضای پرمهر خانواده تبدیل به میدان جنگ، نفرت، مچ گیری و کینه جویی می شود به گونه ای که از آن خانواده فقط یک پوسته ظاهری و یک اسم باقی می ماند و از درون کاملا متلاشی می گردد.
سن قانونی برای به رسمیت شناخته شدن بلوغ در کشور ما و بسیاری کشور های دیگر ۱۸ سال است. اما مشخص است که بلوغی که قانون مد نظر دارد با بلوغ فکری که یک فرد بالغ را از یک فرد نابالغ متمایز می کند متفاوت است. انتظاراتی که از یک فرد ۱۸ ساله می رود می تواند از فرهنگی به فرهنگ دیگر و حتی خانواده ای به خانواده دیگر کاملاً متفاوت باشد، اما برخی مهارت ها را می توان بایسته هایی در نظر گرفت که هر فرد ۱۸ ساله برای موفقیت در زندگی، باید تا این سن در وجود خود پرورش داده باشد. در نظر داشتن این موارد هم برای والدین و هم برای خود نوجوانان بسیار مفید واقع می شود.
جولی لیتکات هیمز، رئیس سابق یکی از دانشکده های دانشگاه استنفورد و نویسنده، در پاسخ به اینکه یک فرد ۱۸ ساله به چه مهارت هایی نیاز دارد ۸ مورد را ذکر کرده است که در ادامه آنها را با هم مرور می کنیم؛ مواردی که خیلی از آنها در عین سادگی به راحتی مغفول واقع می شوند.
سن کودکی در جامعه ما بالا رفته است! کودکان بزرگسالی که هنوز نمیتوانند سادهترین مشکلات خود را حل کنند. این کودکان وارد جامعه شدهاند، ولی چیزی که به درد آنها بخورد و از آنها محافظت کند را یاد نگرفتهاند...
فرزندان همیشه گلایهمند هستند که پدر و مادرها آنها را درک نمیکنند، آنها را از جمع دوستانه منع میکنند، چشم دیدن دلخوشیهای کودکانهشان را ندارند و همین موضوعات کوچک باعث بر هم زدن کانون گرم خانواده میشود و ایجاد یک فاصله ای با عمق هزاران کیلومتر بین والدین و فرزندان می شود.
تحقیق جدید انجام شده توسط دانشگاه اکسس انگلیس نشان میدهد دختران نوجوان و افراد در آستانه نوجوانی که زمان بسیار زیادی را در فیسبوک یا اینستاگرام و دیگر فضاهای مجازی سپری میکنند، احساس بدی نسبت به خود دارند.
افسردگی در نوجوانان موضوع است که امروزه تا حد زیادی مشاهده میشود. خوب است که والدین درباره علائم، دلایل و راه حلهای مناسب برای حل مشکلات نوجوانان در زمان اضطراب اطلاعات کافی را داشته باشند.
«چه دختر کوچولوی نازی دارید، فقط بینی اش اگه کوچک تر بود...»؛ «اون که غصه ندار! گفتم 18 سالش بشه، عملش می کنیم...»، «من واسه مراسم ازدواج شرط گذاشتم که بینی اش رو عمل کنه، وگرنه آبروم میره توی عکس ها...»؛ «مامان! من با آن دوست نمیشم چون زشته. تو مدرسه مون هم هیچکس باهاش دوست نیست...»؛ «اون رو ببین! موهاش مثل ببعی می مونه» و...
با اینکه همه والدین دوران نوجوانی را پشت سر گذاشتهاند، باز هم خیلی وقتها با فرزند نوجوانشان دچار مشکل میشوند؛ نمیدانند تا چه حد با او صمیمی باشند، تا چه اندازه به او آزادی عمل بدهند و با او چطور رفتار یا حتی صحبت کنند و مسائل پیشآمده را چطور حل کنند که دعوایشان نشود!
نوجوانی به چه معنی است؟ واژه لاتین آن از كلمه یونانی" esso " گرفته شده كه به معنی «شدن» است و به دورهای گفته میشود كه كودك با آغاز بلوغ، پا به دنیای جوانی میگذارد. نوجوانی با ظاهر شدن اندامهای جنسی ثانویه و نشانههای بلوغ آغاز میشود و زمان آن از یك فرد به فرد دیگر و از یك جنس به جنس دیگر متفاوت است.
ظهور بلوغ با دگرگونیها فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در بدن شروع می شود و وضعیت کاملاً جدیدی در وجود دختران و پسران پدید می آورد. غده های مترشحه داخلی و خارجی فعال می گردد.
«یاد روزهای بارداری میافتم و شوری که برای بزرگ کردنش در سر داشتم. چه ذوقی کردم از اینکه دکتر گفت دختر است! وقتیکه کودک بود، چه نشاطی در رابطهمان حاکم بود؛ با خودم فکر میکردم که خدا را شکر یک دوست همیشگی پیدا کردهام. اما چه زود احساس خوشایندم تبدیل به یک نگرانی دائمی شد! نگرانی از رابطهای که روزبهروز از هم دورتر میشود. حال که نوجوان شده روزبهروز میبینم که چقدر همدیگر را نمیفهمیم. گاهی چنان از من دوری میکند و هر تلاش من را برای نزدیکشدن، رد میکند که حس میکنم از من بدش میآید. وقتی از مدرسه به خانه میآید، برخلاف گذشته که تا میرسید کل روز را برایم تعریف میکرد، هیچ حرفی نمیزند و بهنظرم چیزهایی مهمی در دل دارد که به من نمیگوید. خلاصه اینکه نهتنها با من دوست نیست، بلکه با این همه جر و بحث و سوءتفاهم، گمان کنم روابط مادر و فرزندیمان هم دیگر برایش اهمیت ندارد».
اولین باری که عادت ماهانه شما شروع شد چه حالی داشتید؟ گریه کردید؟ ترسیدید؟ شوکه شدید؟ شروع پریود می تواند کمی عجیب باشد.تنها کاری که می توانیم برای از بین بردن حس منفی به این موضوع بکنیم، این است که دختران جوان را قبل از شروع عادت ماهیانه شان در این مورد
نوجوانان نیز مانند بزرگسالان ممکن است هر روز استرس را تجربه کنند و یا درگیری مهارت های مدیریت استرس می تواند برای آنها مفید باشد. بیشتر نوجوانان زمانی استرس بیشتری احساس می کنند که موقعیت موجود را خطرناک، دشوار، یا دردناک تل
نوجوانی حد فاصل کودکی و جوانی است یعنی 12 تا 17 سالگی که این دوران خیلی گذر است و بسیار حساس است به دلیل اینکه نه در دنیای کودکان پذیرفته می شوند و نه در جوانی،
سرپرستی نوجوان کار ساده ای نیست، به ویژه زمانی که او خشن، افسرده و یا گرفتار عادت های غلط شده باشد. شاید از اینکه دائم نگران این باشید که فرزندتان در حال حاضر کجاست و چه می کند، خسته شده اید و نتوانید با نوجوان تان ارتباط خوب و مناسبی برقرار کنید. با روش
دوره نوجوانی یکی از مهمترین دوران زندگی هر انسانی است، دوران کشف و بازسازی هویت خود و جنس مقابل. نوجوان با تجربه بلوغ یا در آستانه ی آن بتدریج علاقه مند می شود تا ویژگی ها، شباهت ها و تفاوت های جنس مقابل خود را از زاویه ای دیگر کشف و با خود مقایسه کند. ای