تبیان، دستیار زندگی
ماده ی رایحه‌ دهنده ی مونوسدیم گلوتامات(MSG)، که اغلب در غذاهای چینی به کار می‌ رود و باعث سردرد پس از شام می ‌شود، ممکن است نقشی در افزایش دور کمر افراد هم داشته باشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رابطه یک ماده افزودنی با چاقی


ماده ی رایحه‌ دهنده ی مونوسدیم گلوتامات(MSG)، که اغلب در غذاهای چینی به کار می‌ رود و باعث سردرد پس از شام می ‌شود، ممکن است نقشی در افزایش دور کمر افراد هم داشته باشد.


افزودنی

به گزارش رویترز، پژوهشگران دریافتند که افرادی که میزان بیشتری MSG دریافت می ‌کنند، با احتمال بیشتری اضافه‌ وزن پیدا می ‌کنند یا چاق می ‌شوند و این افزایش وزن صرفا به این خاطر نیست که این افراد مقدار زیادی غذاهای مملو از MSG می‌ خورند. این رابطه میان دریافت زیاد MSG و افزایش وزن حتی وقتی شمار کلی کالری دریافتی افراد در نظر گرفته می‌ شد، همچنان وجود داشت.

کا هه، کارشناس تغذیه در دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل در آمریکا که سرپرست این پژوهش بوده است، می‌ گوید گرچه خطر افزایش وزن مربوط به دریافت MSG چندان زیاد نیست، اما اثرات عمده‌ ای از لحاظ بهداشت عمومی دارد. او می‌ گوید: "هر کسی این ماده را می ‌خورد."

MSG یکی از پرمصرف‌ ترین افزودنی‌ های غذایی در جهان است. گرچه استفاده از این ماده در کشورهای آسیایی شیوع بیشتری دارد، اما این ماده به فراوانی در غذاهای آماده در آمریکا از چیپس گرفته تا سوپ‌ های آماده، حتی اگر بر روی برچسب ‌شان ذکر نشده باشد، به کار می ‌رود.

تخمین زده می‌ شود که آمریکایی ها به طور معمول روزانه به اندازه ی حدود نیم گرم MSG مصرف می‌ کنند، در حالی که تخمین‌ ها برای ژاپن و کره میانگین دریافت این ماده را میان یک و نیم تا 10 گرم قرار می دهد.

MSG ماده ‌ای بی ‌خطر محسوب می‌ شود، اما برخی از افراد به دنبال مصرف آن دچار سردرد، تهوع و سایر واکنش‌ های نابجا می ‌شوند.

دانشمندان این فرض را مطرح کرده ‌اند که افراد مقدار بیشتری غذاهای حاوی MSG مصرف می‌ کند، صرفا به این علت که این غذاها مزه ی بهتری دارند. شواهد دیگر هم حاکی از آن است که MSG ممکن است با سیستم‌ های پیام‌ دهی در بدن که اشتها را تنظیم می ‌کنند، تداخل کند.

MSG ماده ‌ای بی ‌خطر محسوب می‌ شود، اما برخی از افراد به دنبال مصرف آن دچار سردرد، تهوع و سایر واکنش‌ های نابجا می ‌شوند

در آخرین پژوهش در این مورد که نتایج آن در ژورنال تغذیه بالینی آمریکا منتشر شده است، هه و همکارانش بیش از 10000 فرد بزرگسال را در چین برای 5.5 سال مورد پیگیری قرار دادند.

این پژوهشگران میزان دریافتی MSG  پیش و پس از اندازه گیری وزن مواد غذایی که افراد مصرف می‌ کردند، برای مثال بطری ‌های سُس سویا، را اندازه گیری کردند تا دریابند افراد چقدر از این ماده افزودنی را مصرف می ‌کنند. آن ها همچنین میزان مصرف غذایی افراد در طول یک دوره 24 ساعته را از این افراد پرسیدند.

نتایج نشان داد که مردان و زنانی که بیشترین میزان MSG(میانه 5 گرم در روز) را مصرف می ‌کنند، نسبت به افرادی که کمترین میزان این ماده ی طعم ‌دهنده(کمتر از نیم گرم) را مصرف می ‌کردند، در پایان بررسی با احتمال 30 درصد بیشتر دچار اضافه وزن شده بودند. پس از حذف افرادی که در شروع بررسی اضافه وزن داشتند، میزان خطر به 33 درصد افزایش یافت.

به گفته ی پژوهشگران مشکل چاقی در چین به شدت این مشکل در آمریکا نیست، که احتمالا MSG نباید مقصر اصلی در افزایش وزن باشد. اما آن ها در عین حال می‌ گویند از آن جایی که چینی‌ ها از لحاظ جسمی فعال‌ تر هستند، این خصوصیت ممکن است باعث خنثی‌ شدن اثرات افزاینده ی وزن MSG در این کشور شود.

بخش تغذیه تبیان


منبع: همشهری آنلاین

مطالب مرتبط:

مطالبی جامع و کامل در مورد رژیم های لاغری

افزودنی ها خوب و بد دارند

آشنایی با افزودنی های خوراکی

مضرات افزودنی‌های خوراکی (1)

مضرات افزودنی‌های خوراکی (2)

افزودنی‏ ها در فرآورده‏ های گوشتی

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.