نوروز در اسلام
همزمان با ظهور اسلام، بسیاری از سنن غلط همانند آتش پرستی و منع دفن مردگان از بین رفت ولی نوروز به عنوان یك جشن ملی باقی ماند. حتی پیشوایان دینی آن را حیاتی دوباره بخشیدند و آن را به دعا و نیایش آراستند. دكتر شریعتی در این باره میگوید: اسلام، نوروز را جلای بیشتری داد، شیرازه بست و آن را با پشتوانه ای استوار از خطر زوال در دوران مسلمانی ایرانیان مصون داشت... نوروز كه با جان ملیت زنده بود، روح مذهب نیز گرفت..
معلی بن خنیس میگوید: در نوروز بر امام صادق(ع) وارد شدم، فرمود: این روز را می شناسی؟ عرض كردم قربانت گردم این روزی است كه عجم آن را بزرگ می شمرند و به یكدیگر هدیه می دهند.. حضرت فرمودند: قسم به بیت عقیق كه در مكه است، این نیست مگر به جهت امری قدیم كه برای تو تفسیر می كنم... نوروز روزی است كه خداوند از انسان ها پیمان گرفت كه بندگی او را گردن گذارند و به پیامبرانش ایمان آورند و دستورهای آنان را بپذیرند. آن نخستین روزی است كه خورشید بتابید و بادهای باردهنده وزیدن گرفت و گیاهان روییدن گرفتند. آن روزی است كه فرشته وحی بر پیامبر(ص) نازل گردید و ابراهیم خلیل(ع) بتها را درهم شكست. روزی است كه امام علی(ع) بت های روی خانه كعبه را به زیر افكند و همچنین كشتی نوح پس از طوفان بر كوه جودی قرار گرفت و آن روزی است كه قائم ما در آن روز ظهور خواهد كرد.
و باز معلی بن خنیس از قول امام صادق (ع) نقل می كند كه همانا نوروز روزی است كه پیامبر(ص) عهد و پیمان ها را برای امیرالمومنین(ع) گرفت و آن روزی است كه حضرت بر اهل نهروان پیروز شد.
گودرز نجفی
لینک ها
درس هایی که از بهار می توان گرفت
فروش کتاب های « تاریخی » و « متفرقه » در فروشگاه اینترنتی تبیان