شنیدن این خبر که باردارید میتواند بسیار هیجانزدهتان کند؛ اما قطعا در دلتان احساس اضطراب نیز خواهید کرد. یکی از ترسهای رایج خیلی از خانمها، داشتن یک بارداری پُرخطر است، یعنی وقتی که مادر یا جنین ریسکفاکتورها یا عوارضی حین بارداری دارند. تحقیقات نشان میدهد ۸ درصد از بارداریها با خطر همراه میشوند.
اگر شما و همسرتان دچار مشکل ناباروری هستید بدانید که خیلیها مثل شما هستند. در ایالات متحده آمریکا، ۱۰ تا ۱۵ درصد از زوجها نابارورند. ناباروری یعنی اینکه حداقل یک سال جلوگیری از بارداری را کنار گذاشته باشید و با وجود روابط جنسی مکرر هنوز باردار نشده باشید.
در اوایل بارداری خیلی از خانمها متوجه میشوند فشار خونشان افت میکند و نمیدانند چه باید بکنند. هرچند فشار خون پایین مثل فشار خون بالا خطرناک نیست اما باز هم میتواند در برخی از موقعیتها نگران کننده باشد، و حتی اگر خطرناک هم نباشد، علائم ناراحت کنندهای میتواند ایجاد نماید.
بدن انسان طی بارداری میتواند دچار تغییرات فیزیکی و هیجانی و روانی زیادی شود، آنقدر زیاد و متنوع که شاید به سختی بتوانید به آنها توجه کنید. این تغییرات میتوانند ناگهانی و به شیوهای که انتظارش را ندارید رخ دهند.
اغلب این اتفاقات به دلیل تغییرات هورمونی است که در اوایل بارداری بیشتر دیده می شود و معمولا به خودی خود از بین می روند و جای نگرانی ندارند؛ اما برای هر کدام راهکارهایی وجود دارد که می توانید از پزشکتان راهنمایی بخواهید.
پیش از اینکه تصمیم به سقط جنین بگیرید باید بدانید چه اتفاقهایی ممکن است در بدنتان بیفتد و وضعیت سلامت آیندهتان چگونه خواهد بود. ریسکها و عوارض جانبی سقط جنین عمدی بر اساس شیوهی سقط جنین و سن بارداری متفاوت است.
هموروئید عارضهای ناراحت کننده و رنج آور است که اغلب خانمها طی بارداری خود دچارش میشوند. علت هموروئید، گشاد شدن عروق در ناحیهی راست روده یا رکتوم است.
کمرتان درد میکند، قوزک پایتان ورم کرده و نمیتوانید بخوابید (حالا نفخ و یبوست به کنار!) اگر کاری بود که میتوانستید انجام دهید تا این عوارض معمول بارداری را به حداقل برسانید چقدر خوب میشد. البته که میتوانید کاری بکنید؛ ورزش یکی از مؤثرترین راهکارها برای تسکین دردها و ناراحتیهای مادر باردار است.
ناباروری ثانویه به ناتوانی برای انعقاد نطفه یا باردار شدن بعد از بارداری قبلی گفته میشود. هر چند این مسئله غیرمعمول نیست اما خوشبختانه اگر در حال حاضر کودکی دارید، به احتمال زیاد بارداری دومتان با موفقیت انجام خواهد شد.
شاید تصور کنید بعد از اولین بارداریتان، دومی به راحتی اتفاق بیفتد؛ اما همیشه هم اینطور نیست. هر چند خیلی از زوجها برای دومین بارداری مشکلی ندارند؛ اما میلیونها زوج برای دومین بارداری به مشکل میخورند. این مسئله شامل زوجهایی میشود که ناباروری را تجربه میکنند اما در نهایت یک بارداری موفق خواهند داشت.
پزشکان میدانند که علت سندرم داون، ناهنجاریهای کروموزومی است، اما هنوز نمیتوانند بگویند دقیقاً چرا چنین اتفاقی روی میدهد. در این مطلب به شما خواهیم گفت نظر کارشناسان در مورد احتمال به دنیا آوردن کودکی با سندرم داون چیست.
باردار بودن به معنی تغییرات زیادی در بدنتان است: نحوهی احساستان، سطح انرژیتان و خلقوخوی شما همگی میتوانند غیرقابل پیشبینیتر از معمول شوند. برای خانمهایی که میگرن دارند و باردار میشوند، بعضی از این تغییرات ممکن است نگرانکننده باشد. آیا حملات میگرن در بارداری بیشتر خواهند شد و اگر چنین است آیا میتواند درد میگرن را به روشی بیضرر تسکین داد؟
تقریباً 90 درصد خانمها در دوران بارداری دچار تغییراتی در پوست خود میشوند. برخی ممکن است از قبل مشکلات پوستی داشته باشند و عدهای نیز ممکن است دچار مشکلات جدید پوستی شوند که عمدتاً به دلیل تغییرات هورمونی مرتبط با بارداری میباشد. یکی از این مشکلات خشکی پوست است.
خیلی از افراد در مورد افسردگی پس از زایمان اطلاع دارند. افسردگی پس از زایمان عارضهای است که خیلی زود بعد از به دنیا آوردن کودک رخ میدهد؛ اما در مورد افسردگی که در دوران بارداری روی میدهد و به آن افسردگی پیش از زایمان میگویند، کمتر کسی مطلع است.
اختلالات تیروئید، دومین علت شایع مربوط به سیستم غدد درونریز طی بارداری محسوب میشوند. طبق آمار و گزارشها، ریسک این دست مشکلات هم در زنانی که دچار کمکاری تیروئید هستند بالاست و هم در زنانی که دچار پُرکاری تیروئیدند.