بیماری دست، پا و دهان (HFMD) یک عفونت شایع در میان کودکان است که موجب جوشهایی در داخل یا اطراف دهان و بثورات پوستی یا تاولهایی روی دستها، پاها و یا باسن میشود. این بیماری میتواند دردناک باشد؛ اما خطرناک نیست.
بیشتر نوزادها زردی میگیرند، حتی خفیف. زردی که نام دیگر آن یرقان است عارضهای بسیار شایع بوده و معمولا در دوره نوزادی، طبیعی محسوب میشود؛ اما در برخی موارد بسیار نادر، زردی میتواند منجر به مشکلات جدی شود یا علامتی از وجود مشکلی جدیتر باشد. به همین دلیل به عنوان پدر و مادر لازم است در مورد آن اطلاعات بیشتری داشته باشید.
وقتی کودکتان از گلودردش شاکی میشود میتواند نگرانیهایی برای شما ایجاد کند: سرماخوردگی، گلودرد چرکی، التهاب لوزه و ... . معاینهی گلو میتواند کلیدهایی برای تشخیص علت گلودرد بدهد.
وقتی کودکتان از گلودردش شاکی میشود میتواند نگرانیهایی برای شما ایجاد کند: سرماخوردگی، گلودرد چرکی، التهاب لوزه و ... . معاینهٔ گلو میتواند کلیدهایی برای تشخیص علت گلودرد بدهد. مثلاً لکههای سفید میتواند علامت گلودرد استرپتوکوکی باشد، درحالیکه تورم لوزهها میتواند علامت التهاب لوزه (تونسیلیت) باشد.
اگر دخترکوچولوی شما در کیف دستیتان دنبال لوازم آرایشتان میگردد، پس باید بیشتر مراقب باشید. به طور کلی بچهها از پدر و مادر تقلید میکنند. کنترل کردن کودک کار راحتی نیست اما باید یادتان باشد که مواد آرایشی که بچهها از آنها استفاده میکنند دارای مواد شیمیایی مضری است.
اگر کودکی مبتلا به اوتیسم دارید یا قصد بچهدار شدن دارید شاید این سؤال برایتان مطرح شود که علت اختلال طیف اوتیسم (ASD) چیست. خوب است بدانید این سؤال پاسخ سرراستی ندارد زیرا اختلال طیف اوتیسم یک دلیل ندارد.
ثابت شده که اُمیکرون تاکنون سرایتپذیرترین گونهٔ کووید19 در پاندمی کروناست. تفاوت اصلی اُمیکرون با دیگر گونههای کووید19، تعداد رو به افزایش بچههایی است که به این بیماری مبتلا میشوند.
در این مطلب نکاتی را توصیه میکنیم که طی دوره درمان سرطان کودکان چگونه از آنها حمایت کنید. دورهٔ درمان سرطان سختیهای خاصی دارد؛ اما باید به کودک کمک کنیم تا جایی که امکان دارد این دوره را بهراحتی و با دردسرهای کمتری پشت سر بگذارد.
وقتی فرزندتان نسبت به همسالانش کوتاهقدتر به نظر میرسد طبیعی است که نگران شوید؛ اما در مواردی نادر، کوتاهی قد میتواند نگرانکننده باشد، و آن هم زمانی است که نرخ رشد کودک ناگهان و بدون هیچ دلیل واضحی کُند میشود، یا به نظر میرسد کلاً متوقف شده است.
بچهها به دلیل اینکه عضلهی پایین مریشان هنوز کاملاً رشد نکرده است دچار ریفلاکس میشوند. اسفنکتر مری، عضلهای در پایین مری است که معده را از مری جدا میکند تا غذا و اسید معده از معده به پشت حلق برنگردد؛ اما عضلهی اسفنکتر مری نوزاد ضعیف و در حال رشد است که باعث میشود غذا راحتتر به پشت حلق برگشته و در نتیجه علائم ریفلاکس را ایجاد کند.
نوزادان هم مانند افراد بزرگسال میتوانند دچار ریفلاکس (رفلاکس) شوند؛ اما برخلاف بزرگسالان بچهها اغلب وقتی که ریفلاکس دارند بالا میآورند. نگران نباشید؛ این طبیعی است و بیشتر اوقات فقط کافیست از راهکارهای سادهای استفاده کنید تا کودک احساس راحتی کند.
مهم است که بفهمید ناحیهی درد کجاست. زیرا درد در قسمتهای خاصی از شکم میتواند علامت مشکلی جدیتر باشد. اگر درد در قسمت پایین سمت راست شکم باشد، خصوصاً اگر نسبت به لمس حساس شده باشد، باید فوراً اقدام کنید. این درد میتواند نشاندهندهی مشکلی مانند آپاندیسیت یا پیچش تخمدان باشد.
هر کسی بچهداری کرده باشد میداند که یک کودک خردسال زیاد دچار شکمدرد میشود. این شکم درد چه به دلیل پُر شدن معده بعد از غذا باشد و چه صرفاً جلبتوجه، به هر حال مشکلی عجیب و ناآشنا برای بچهها نیست. ناراحتکنندهترین قسمت ماجرای شکم درد بچهها این است که نمیدانیم چه زمانی باید آن را جدی بگیریم و نگران باشیم.
دیابت نوع دوم در کودکان و نوجوانان به این دلیل ایجاد میشود که بدن نسبت به انسولین مقاومت نشان میدهد. این دیابت با دیابت نوع اول متفاوت بوده و پانکراس به تولید انسولین ادامه میدهد. دیابت نوع دوم با اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی ارتباط دارد.
اگر تردید دارید کودکتان ممکن است دچار تأخیر در رشد یا ناتوانی خاصی باشد، الآن وقت اقدام است. هر روزی که میگذرد زمان باارزشی است که به عقب برنمیگردد. در واقع هر روزی که میگذرد روزی است که کودکتان باید تحت درمان باشد و نیست.
مرگ ناگهانی نوزاد، یکی از بزرگترین نگرانیهای هر پدر و مادری است که به تازگی بچهدار شدهاند. این سندرم شامل ایست قلبی در نوزادانی میشود که به طور آشکار سالماند یا هیچ بیماری ندارند. به این وضعیت، سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) یا مرگ گهوارهای گفته میشود.
یادتان باشد تشخیص و درمان به موقع هر عارضهای میتواند شما را از دردسرها و نگرانیهای بعدی نجات بدهد. ضمناً با آگاهی بیشتر میتوانید به فرزندتان کمک کنید زودتر بهبود بیابد. با علائمی که نشان میدهند کودکتان نیاز به مراقبت پزشکی دارد آشنا شوید.
به غیر از زمانی که کودکتان بیمار میشود و یا تب میکند، باید مراقب برخی علائم نیز باشید زیرا آنها به شما نشان میدهند که لازم است کودکتان را نزد پزشک ببرید.