بیماری گوش شناگر یک عفونت باکتریایی یا قارچی است که سبب درد، تورم ، خارش، کم شنوایی خفیف، ترشح و قرمزی در گوشها میشود. به طور معمول این بیماری در فصل تابستان و شنا شیوع دارد.
خونریزی بینی در میان کودکان رایج است؛ زیرا رگهای بینی آنها ظریف و کوچک بوده و بهراحتی پاره میشود. بیشتر خونریزیهای بینی معمولاً یک دردسر ۵ تا ۱۰ دقیقهای هستند و منجر به ازدسترفتن خون زیادی در بچههایی که سالماند نمیشوند. اگر مکرراً خوندماغ میشوید به پزشک مراجعه کنید، چون این وضعیت میتواند علامتی از مشکلاتی باشد که باید بررسی شوند.
هرچند دیدن خونی که از بینی جاری شده میتواند نگرانکننده و هشداردهنده باشد؛ اما در بیشتر موارد مشکل جدی وجود ندارد. اما در برخی موارد از خونریزی بینی لازم است بررسی پزشکی انجام شود. مثلاً اگر مکرراً خوندماغ میشوید به پزشک مراجعه کنید، چون این وضعیت میتواند علامتی از مشکلاتی باشد که باید بررسی شوند.
تقریباً نیمی از افراد خودشان عامل خارش گوششان هستند؛ چون گوشهای خود را بیش از حد و با وسایل آسیبرسان تمیز میکنند. هدف از جرم گوش محافظت از گوش و جلوگیری از ورود آب به داخل گوش است و خاصیت ضدقارچی و آنتیباکتریال دارد تا از عفونت گوش جلوگیری کند. بیش از حد تمیزکردن گوش این سد محافظ را از بین میبرد.
امروز ۱۲ اسفند روز جهانی شنوایی است و شعارش هم «مراقبت از گوش و شنوایی برای همه» است. نکته مهم این است که مشکلات گوش و شنوایی ممکنه در جامعه خیلی شایع باشند، اما درصد زیادی از آنها با مراقبتهای اولیه و رعایت کردن برخی نکات قابل حل و پیشگیری هستند.
پولیپ بینی زائدهای غیر سرطانی در بافت مخاطی بینی یا سینوسهاست. این تودهها اغلب شبیه قطره یا دانهٔ انگور بوده و گروهی شکل میگیرند. پولیپ بینی باید توسط پزشک تشخیص داده شود.
احتمالا استفاده از سمعک چندان اتفاق جالبی برای کسی نباشد، اما به هر دلیلی ممکن است به آن نیاز پیدا کنید، برای اینکه بدانید چه زمانی به سمعک نیاز دارید، این نشانهها را جدی بگیرید.
در بدن انسان بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ غده لنفاوی وجود دارد که در خیلی از قسمتهای بدن از جمله زیربغل و کشاله ران، نزدیک به اندامهای داخلی و همچنین در گردن و پشت گوش قرار دارند. شما میتوانید با دستهای خودتان یک غده لنفاوی متورم را زیر پوست احساس کنید. اگر فرد سالم باشد، غدد لنفاوی معمولاً احساس نمیشوند.
تورم غدد لنفاوی پشت گوش علامتی از عفونت است. این غدد در بیشتر موارد دردی ندارند و میتوانید آنها را با انگشتهایتان لمس کنید. بهمحض اینکه یک عفونت ویروسی یا قارچی و یا باکتریایی در بدن روی میدهد، غدد لنفاوی متورم میشوند. این غدد میتوانند آنتیبادیهای بیشتری برای مبارزه با عوامل بیماریزا تولید کنند.
اگر ساعتهای طولانی از هدفون و هندزفری استفاده کنید ممکن است دچار عوارض زیر شوید. مدام و پیوسته در معرض صدای بلند موسیقی بودن باعث میشود سلولهای مویی داخل حلزونی گوش، حساسیت خود را نسبت به ارتعاشات صدا از دست بدهند. گاهی صدای بلند باعث میشود سلولهای مویی خم و تا شده و ناشنوایی موقتی روی بدهد. وقتی صدا خیلی بلند و طولانیمدت است، سلولهای شنوایی گوش آسیب میبینند.
بدون تردید تکنولوژی زندگی را آسانتر و خوشایندتر کرده اما استفادهی زیاد یا نادرست از این تکنولوژیها آسیبهایی برای سلامتی دارد. مثلا وقتی با هدست و با صدای بلند موسیقی گوش میدهید، آسیبهایی که به گوشتان میرسد بیشتر از وقتی است که در کنسرت و ... با صدای بلند موسیقی میشنوید.
جرم گوش یا سرومن در کانال گوش ما تولید میشود. وجود جرم گوش معمولاً طبیعی و سالم است، اما گاهی تجمع جرم گوش میتواند ناراحتکننده و آزاردهنده باشد و در برخی موارد موقتاً بر شنوایی اثر بگذارد.
عفونت گوش میتواند منشأ باکتریایی یا ویروسی داشته باشد و بیشتر کودکان پیش از دوسالگی دچار عفونت گوش میشوند. عفونت گوش که معمولاً به دنبال یک سرماخوردگی یا عفونت گلو رخ میدهد واقعاً دردناک و ناراحتکننده است.
حفرههای سینوس مدام موکوس تولید میکنند. در شرایط نرمال، موکوسی که از سینوسها میآید در مسیرهای بینی در پشت حلق تخلیه میشود. وقتی هوا به حفرههای سینوس نمیرسد و این حفرهها نمیتوانند موکوس را تخلیه کنند، محیطی ایجاد میشود که میکروبها میتوانند در آن رشد کرده و تکثیر شوند.
علتهای معمول گرفتگی گوش شامل جمع شدن مایع، جرم زیاد گوش، تغییر ارتفاع و یا شیء خارجی در گوش میباشد. بیشتر مواقع این مشکلات به راحتی تشخیص داده شده و رفع میشوند. اما مشکلات مداوم در کودکان میتواند منجر به عفونت، از دست دادن شنوایی و حتی تاخیر رشد شود...
هدفون و ایربادها میتوانند، با افزایش سن، بر کاهش شنوایی کودکان و بزرگسالان، تأثیر بگذارند. این در حالیست که کودکان، نوجوانان و جوانان بزرگسالان ساعتهای زیادی را صرف گوش دادن به موسیقی با صدای بیش از حد مجاز توصیه شده سازمان جهانی بهداشت عمومی، میکنند.