بلوغ زودرس زمانی است که بدن کودک خیلی زودتر شروع به تغییرات در جهت تبدیل به بدن یک بزرگسال شدن میکند. بلوغ به طور متوسط در دخترها بین ۸ تا ۱۳ سالگی و در پسرها بین ۹ تا ۱۴ سالگی شروع میشود.
بیماری کبد شامل تعدادی از عوارضی میشود که به کبد آسیب میزنند. بهمرورزمان، این آسیب میتواند کبد را زخم کند که به آن سیروز میگویند. وقتی بافت اسکار جایگزین بافت سالم میشود، جلوی عملکرد نرمال کبد را میگیرد و این در نهایت میتواند موجب نارسایی کبد یا سرطان کبد شود.
کبد علاوه بر اینکه مسئول جداکردن مواد مغذی از غذاهایی است که از سیستم گوارشتان عبور میکنند، صفرا نیز ترشح میکند که به بدن در هضم غذا و دفع سموم کمک میکند. بیماری کبد شامل تعدادی از عوارضی میشود که به کبد آسیب میزنند. بهمرورزمان، این آسیب میتواند کبد را زخم کند که به آن سیروز میگویند. وقتی بافت اسکار جایگزین بافت سالم میشود، جلوی عملکرد نرمال کبد را میگیرد و این در نهایت میتواند موجب نارسایی کبد یا سرطان کبد شود.
همانژیوم کبد، کلافی پیچیده از رگهاست که توسط عروق کبد تغذیه میشود. تومورهای همانژیوم میتوانند در اندامهای گوناگونی ایجاد شوند، از جمله مغز که گاهی میتواند مشکلساز باشد. اما همانژیوم در کبد بهندرت مسئلهای ایجاد میکند. همانژیوم تبدیل به سرطان نمیشود و اغلب فقط درصورتیکه خیلی بزرگ شود علائمی ایجاد میکند.
طحال عضوی کوچک و به اندازهٔ یکمشت است که در بالای سمت چپ شکم قرار دارد، کنار معده و پشت دندهها. طحال بخش مهمی از سیستم ایمنی شماست اما بدون آن هم میتوانید زندگی کنید؛ زیرا کبد قادر است خیلی از عملکردهای طحال را انجام بدهد.
پانکراس یا لوزالمعده غدهای است که پشت معده قرار دارد و عملکرد اصلی آن، سنتز هورمونهای مرتبط با متابولیسم گلوکز است. همچنین پانکراس آنزیمهایی ترشح میکند که در گوارش دخالت دارند. لوزالمعده میتواند تحت تاثیر انواع عوارض قرار بگیرد و عملکردش تغییر کند، مثلا کیست لوزالمعده.
چند عامل میتوانند سبب هپاتیت شوند، از جمله میکروبها، مواد مضر و بیماریها. شایعترین نوع هپاتیت، هپاتیت ویروسی است که ناشی از ویروسهای هپاتیت B و هپاتیت C میباشند. دیگر علتهای هپاتیت شامل مواد سمی (مثلا الکل یا مواد مخدر) و بیماریهای خود ایمنی میشوند.
بلوغ زودرس زمانی است که علائم بلوغ از سن ۷ سالگی در دخترها و از سن ۹ سالگی در پسرها شروع میشود. بلوغ زودرس برای بعضی از بچهها سخت بوده و گاهی هم علامتی از مشکلی در سلامتی است.
بالا بودن آنزیمهای کبد ممکن است طی یک آزمایش خون روتین کشف شود. در بیشتر موارد، سطح آنزیمهای کبد فقط کمی بالا میرود و موقتی است و اغلب هم نشاندهندهی مشکلی مزمن یا جدی در کبد نمیباشد؛ اما بالابودن طولانیمدت آن نشانهی برخی بیماریها و مشکلات است که در این مطلب به آن اشاره کردهایم.
فرض کنید برای چکاپ به پزشک مراجعه میکنید و او گردن شما را معاینه میکند و متوجه یک برآمدگی میشود. حالا فرض کنید به شما میگوید ندول یا گرهای روی تیروئیدتان وجود دارد. آیا باید بترسید و نگران شوید؟ پزشکان و کارشناسان میگویند: خیر، ندولهای تیروئید، حتی انواع سرطانی آنها قابلدرمان هستند. در این مطلب هر آنچه لازم است در مورد ندولهای تیروئید بدانید به شما میگوییم.
بیماری تیروئید در متابولیسم اختلال ایجاد میکند و به همین دلیل قند خون که در اصل باید بهعنوان انرژی مصرف شود، در بدن تجمع مییابد و این مسئله ریسک دیابت را بالا برده و اگر در حال حاضر دیابت داشته باشید، کنترل قند خون را دشوار میکند.
هر چند کبد اندامی است که اگر سبک زندگی سالمی داشته باشید میتواند به درستی عمل نماید؛ اما اگر چنین اتفاقی نیفتد، سموم و مواد مضر در کبد جمع میشوند که عواقب بسیار بدی برای سلامتی دارند. در این اینفوگرافی به علائمی اشاره شده که نشان میدهند سموم در کبدتان جمع شدهاند.
آیا میخواهید بدانید چرا تجمع سموم در کبد باعث مشکلات جدی برای سلامتی میشود؟ در این مورد، اولین چیزی که باید به یاد داشته باشید، نقش این عضو حیاتی بدن است.
هپاتیت به التهاب کبد گفته میشود. این بیماری اساسا به دلیل یک عفونت ویروسی یا مصرف الکل ایجاد میشود؛ اما میتواند نتیجهی سموم، داروها و برخی از عوارض از جمله بیماریهای خودایمنی هم باشد.
هپاتیت به التهاب کبد گفته میشود. این بیماری اساسا به دلیل یک عفونت ویروسی یا مصرف الکل ایجاد میشود؛ اما میتواند نتیجهی سموم، داروها و برخی از عوارض از جمله بیماریهای خودایمنی هم باشد.
بیماری کبد چرب غیرالکلی و نوع شدیدتر آن استئاتوهپاتیت غیرالکلی، شایعترین بیماری کبد در تمام دنیاست. مهم است که ریسک فاکتورهای این بیماری را بشناسید و اگر آنها را دارید زود تشخیص دهید.