فرزندان مادران شاغل سالم ترند یا خانه دار؟
یک پژوهش جدید نیز نشان داده است زنانی که کار پاره وقت دارند، فرزندانشان سالمتر هستند.
یک مطالعه 20 ساله و گسترده بر روی 89 هزار کودک در آمریکا نشان داد، بچه هایی که مادران آنها بیرون از خانه کار میکنند، 200 درصد بیشتر از کودکانی که مادران آنها خانه دار هستند، دچار حملات آسم، بستریشدن شبانه و جراحات و مسمومیتها میشوند.
بچههایی در این پژوهش شرکت کردند بین 7 تا 17 سال سن داشتند و به مدرسه می رفتند و کوچکترین خواهر یا برادر آنها هم حول و حوش سن مدرسه بود.
هدف پژوهشگران از حذف کودکان کمتر از سن مدرسه این بود که تنها فرزندانی را بررسی کنند که اشتغال یا اشتغال نداشتن مادران آنها به خاطر سن این بچهها نباشد.
از سوی دیگر، در این مطالعه برخی عوامل بنیادی مانند بیماری کودک نیز در نظر گرفته شد که گاهی باعث میشود مادری از شغل خود انصراف بدهد و در خانه بماند.
مطالعات قبلی خلاف این را می گفتند
یافتههای جدید، نتایج مطالعات پیشین را به چالش میکشد که نشان داده بودند سلامتی کودکان مادران شاغل در وضعیت بهتری است. در یافتههای پیشین مشخص شده بود، عواملی مثل افزایش درآمد، داشتن بیمه بهداشتی و افزایش اعتماد به نفس مادر شاغل باعث می شود فرزندان سالمتری داشته باشد.
مطالعات قبلی می گفتند وقتی مادری شاغل است، درآمد خانواده افزایش مییابد و این امر باعث میشود تا خانواده بهتر بتواند از پس هزینهها برآید و امکانات بهتری برای کودک از نظر تغذیه فراهم کند. همچنین افزایش اعتماد به نفس مادر به دلیل اشتغال، در سلامت روانی کودک تاثیر مثبت دارد.
مراقبت بیشتر، سلامت بیشتر
پژوهش جدید بیان می دارد محدودیت وقت، به مادران شاغل فشار زیادی وارد میکند و ممکن است باعث شود نظارت یا مراقبت کمتری در مورد کودکان خود داشته باشند.
سلامتی کودک تا حدودی تحت تاثیر مدت زمانی است که صرف او میشود و طبیعی است که انجام فعالیتهای مختلف داخل خانه مانند نظافت یا تهیه غذا که معمولا مسئولیت اصلی مادر است، زمان کمتری برای مادر شاغل جهت رسیدگی به کودک باقی می گذارد.
فرزندان مادران شاغل، تغذیه ناسالم و تحرک بدنی کمی دارند
موسسه مطالعه سلامت کودک با بررسی بیش از 12 هزار و 500 کودک پنج ساله نشان داد، فعالیت بدنی کودکانی که مادر شاغل دارند کمتر است و احتمال این که غذاهای ناسالم بخورند نیز بیشتر است.
نتایج این تحقیقات در نشریه اپیدمی شناسی و سلامت کودک منتشر شده است.
محققان دریافتند کودکان مادران شاغل، در میان وعده های غذایی خود، نوشیدنی های شیرین بیشتری می نوشیدند. همچنین این کودکان حداقل دو ساعت در روز را به بازی با رایانه و یا تماشای تلویزیون می گذراندند، در حالی که کودکان مادران خانه دار کمتر از دو ساعت را صرف این گونه فعالیت ها می کردند.
کودکان مادران شاغل بیشتر با وسیله نقلیه به مدرسه می رفتند، در حالی که کودکان مادران خانه دار، تا مدرسه پیاده می رفتند یا دوچرخه سواری می کردند.
پروفسور "کاترین لاو" مجری این تحقیقات با اشاره به اشتغال یک یا هر دو والدین در بسیاری از خانواده ها گفت: احتمالا والدین به دلیل کمبود وقت نمی توانند غذاهای سالم و فرصت انجام فعالیت های بدنی را برای فرزندان شان فراهم کنند.
و اما پژوهشی دیگر ...
یک پژوهش جدید نیز نشان داده است زنانی که کار پاره وقت دارند، فرزندانشان سالمتر هستند.
محققان دریافتهاند احتمال ابتلا به چاقی در کودکانی که مادران آنها شغل نیمه وقت دارند، بسیار کمتر از کودکانی است که مادرانشان فقط خانه دار هستند و یا در مشاغل تمام وقت کار میکنند.
همچنین این پژوهش نشان میدهد فرزندان زنانی که شغل نیمه وقت دارند، کمتر از وعدههای غذایی ناسالم استفاده میکنند، کمتر تلویزیون تماشا میکنند و به لحاظ جسمی فعالتر و پرتحرکتر از سایر همسالان خود هستند.
حرف نهایی
در کل باید گفت نتایج تحقیقات بالا بیانگر آن نیست که مادران نباید بیرون از منزل کار کنند، بلکه ضرورت تنظیم برنامه هایی برای کمک به مادر در نگهداری و مراقبت صحیح از فرزندانش را نشان می دهد.
فرآوری : نیره ولدخانی
بخش تغذیه و سلامت تبیان
منابع :
ایسنا
سایت childhoodpsy - امین میرموسوی
سایت پزشکان بدون مرز