چرا با هم ارتباط برقرار می کنیم؟
ارتباط ، به معنی مبادله کردن اطلاعات است. اگر انسان دانش و یافته های خود را در اختیار دیگران قرار ندهد، باید همه ی چیزها را از راه تجربه کردن بیاموزد. برای مثال اگر نمی دانستیم که آتش خطرناک است، باید به آن دست می زدیم و می سوختیم. برای همین هم اگر کتابی را نخوانده باشیم نمی توانیم خواندن آنرا به یکدیگر توصیه کنیم. اما پیش از هر چیز قسمت کردن احساس ها و چیز های مورد علاقه با دیگران، زندگی را دلپذیر و شیرین می کند. زیرا این کار باعث می شود که دوستان زیادی پیدا کنیم.
تصاویر نقش مهمی در اطلاع رسانی دارد. به این ترتیب، کسانی که سواد خواندن ندارند، می توانند با دیدن تصاویر، آن اطلاعات را به راحتی درک کنند.
حتی پیش از آنکه یاد بگیریم حرف بزنیم، از راه های دیگری بیان احساسات و ارتباط خود با دیگران استفاده می کنیم!
چگونه با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم؟
ما، برای برقراری ارتباط ، از زبان و حرکات بدن خود استفاده می کنیم. وقتی کسی دور از ماست، می تواند با تلفن یا نامه با ما ارتباط برقرار کند. اما با کسانی که آن ها را نمی شناسیم در کتاب ها، سینما یا در تلویزیون ارتباط برقرار کنیم.برای برقرار کردن ارتباط با آیندگان محفظه هایی به نام کپسول های زمان در زیر خاک قرار می دهیم. شاید روزی این نشانه ها، اطلاعاتی درباره ی عصر و دوران ما در اختیار آیندگان بگذارند. اگر قرار بود تو هم یکی از این کپسول ها آماده کنی، در آن چه چیزهایی می گذاشتی؟
اگر نمی توانی با دیگران ارتباط برقرار کنیم، به راستی صدمه می بینیم و زجر می کشیم. برای همین است که گاهی، زندانی ها را در سلول های انفرادی حبس می کنند.
اندام های حسی چگونه به ما کمک می کنند؟
ما با پنج حس خود،اطلاعات را دریافت می کنیم.حس چشایی، حس بساوایی و حس بویایی اطلاعاتی درباره ی اشیای نزدیک به ما می دهند. حس بینایی و حس شنوایی، مربوط به اطلاعاتی درباره ی اشیای دورترند.چگونه با دست هایمان حرف بزنیم؟
زبان نشانه، به کر و لال ها امکان می دهد با دیگران ارتباط برقرار کنند. هر حرف، نشانه ی به خصوصی دارد.اما بیشتر وقت ها، کلمه های رایج، نیازی به هجی کردن ندارند و علامت و نشانه ی آن ها به خصوص است. آیا بدن حرف می زند؟
ترجمه: مهدیه زمردکار
بخش کودک و نوجوان تبیان
مطالب مرتبط: